Το πρόγραμμα του Ιουνίου των Sssh! Silent Movies στο Bios συνεχίζεται με την ταινία The Knack…. And How to Get it, τη δεύτερη κατά σειρά ταινία της ενότητας Swinging London. Η ταινία βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα, το 1965, στο φεστιβάλ των Καννών.

Swinging London

Τετάρτη 10 Ιουνίου – Richard Lester, The Knack… and How to get it (1965)

Στην Αγγλία, είναι εποχή αλλαγών: είναι η εποχή των μοντάδων και των ροκάδων.

Την ημέρα που η Νάνσυ κατεβαίνει από το τρένο, φορτωμένη με κουτιά, ψάχνοντας την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων, ο Κόλιν αποφασίζει να συμμετέχει ενεργά στη σεξουαλική επανάσταση. Παρακαλεί τον Τόλεν, τον κουλ, μισογύνη φίλο του να του μάθει το κόλπο – πώς να ρίχνει τις γυναίκες.

Εντελώς τυχαία, ο Κόλιν , με το νέο ενοικιαστή του σπιτιού του, τον Toμ συναντούν τη Νάνσυ, ενώ  έχουν βγει για να αγοράσει ο Κόλιν καινούριο κρεβάτι. Οι τρεις τους διασκεδάζουν, αλλά σύντομα όλα τελειώνουν όταν ο Τόλεν συναντά τη Νάνσυ. Ο Κόλιν είναι ζηλιάρης αλλά συνεσταλμένος, ενώ ο Τόλεν ελκύει την Νάνσυ και την απωθεί την ίδια στιγμή.

Οι θεατές που θα βρεθούν στην ταράτσα του bios, μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά ασύρματα ακουστικά από τους ανθρώπους του Sssh! Silent Show, επιλέγοντας κάθε φορά ανάμεσα στον ήχο της ταινίας ή το live DJ set που παίζει ζωντανά στο δεύτερο κανάλι των ακουστικών στη διάρκεια της ταινίας.

Μια σινεφίλ συμμετοχική εμπειρία πρόσληψης αγαπημένων ταινιών από το 1927 μέχρι το 1997 που επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα της συνθήκης προβολής της. Τις ταινίες και τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.