Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Sssh! Silent Movies: The Knack… and How to get it, του Richard Lester στο Bios

Sssh! Silent Movies: The Knack… and How to get it, του Richard Lester στο Bios

Το πρόγραμμα του Ιουνίου των Sssh! Silent Movies στο Bios συνεχίζεται με την ταινία The Knack…. And How to Get it, τη δεύτερη κατά σειρά ταινία της ενότητας Swinging London. Η ταινία βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα, το 1965, στο φεστιβάλ των Καννών.

Swinging London

Τετάρτη 10 Ιουνίου - Richard Lester, The Knack… and How to get it (1965)

Στην Αγγλία, είναι εποχή αλλαγών: είναι η εποχή των μοντάδων και των ροκάδων.

Την ημέρα που η Νάνσυ κατεβαίνει από το τρένο, φορτωμένη με κουτιά, ψάχνοντας την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων, ο Κόλιν αποφασίζει να συμμετέχει ενεργά στη σεξουαλική επανάσταση. Παρακαλεί τον Τόλεν, τον κουλ, μισογύνη φίλο του να του μάθει το κόλπο – πώς να ρίχνει τις γυναίκες.

Εντελώς τυχαία, ο Κόλιν , με το νέο ενοικιαστή του σπιτιού του, τον Toμ συναντούν τη Νάνσυ, ενώ  έχουν βγει για να αγοράσει ο Κόλιν καινούριο κρεβάτι. Οι τρεις τους διασκεδάζουν, αλλά σύντομα όλα τελειώνουν όταν ο Τόλεν συναντά τη Νάνσυ. Ο Κόλιν είναι ζηλιάρης αλλά συνεσταλμένος, ενώ ο Τόλεν ελκύει την Νάνσυ και την απωθεί την ίδια στιγμή.

Οι θεατές που θα βρεθούν στην ταράτσα του bios, μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά ασύρματα ακουστικά από τους ανθρώπους του Sssh! Silent Show, επιλέγοντας κάθε φορά ανάμεσα στον ήχο της ταινίας ή το live DJ set που παίζει ζωντανά στο δεύτερο κανάλι των ακουστικών στη διάρκεια της ταινίας.

Μια σινεφίλ συμμετοχική εμπειρία πρόσληψης αγαπημένων ταινιών από το 1927 μέχρι το 1997 που επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα της συνθήκης προβολής της. Τις ταινίες και τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Sssh! Silent Movies: Fish Tank της Andrea Arnold στο Bios
01.08.2016 17:22
Η ταινία Fish Tank που θα προβληθεί στις 3 Αυγούστου 2016 στη Ταράτσα Μπάιος, ανήκει στην ενότητα Teenage Angst.
Sssh! Silent Movies: Victoria του Sebastian Schipper στο Bios
01.07.2016 13:00
Η ενότητα των Sssh! Silent Movies, Teenage Angst ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 με την ταινία Victoria του Sebastian Schipper.
Sssh! Silent Movies: Trainspotting του Danny Boyle στο Bios
17.06.2016 13:22
Η ενότητα Teenage Angst των φετινών Sssh! Silent Movies, φιλοξενεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 τη βρετανική μαύρη κωμωδία, Trainspotting, λίγους μήνες πριν βγει στις αίθουσες το πολυαναμενόμενο sequel, Trainspotting 2.
Sssh! Silent Movies: Μίσος του Ματιέ Κασσοβίτς στο Bios
10.06.2016 13:20
Η ενότητα Teenage Angst, η πρώτη ενότητα των φετινών Sssh! Silent Movies ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 με το Μίσος, τη γαλλική, βραβευμένη ασπρόμαυρη ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ματιέ Κασσοβίτς.
Τα Sssh! Silent Movies επιστρέφουν με τη Γλυκιά Συμμορία στο Bios
30.05.2016 16:22
Το Sssh! Silent Movies, το αγαπημένο οπτικοακουστικό πρότζεκτ της ταράτσας κάνει πρεμιέρα φέτος την Τετάρτη 8 Ιουνίου με μία ειδική προβολή της εμβληματικής και πολυβραβευμένης ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, Γλυκιά Συμμορία στη νέα της έκδοση από τη Restless Wind με ελεύθερη είσοδο.