Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Fighting Inertia, από την Έλενα και τη Φένια Τσικιτίκου στο Faust

Fighting Inertia, από την Έλενα και τη Φένια Τσικιτίκου στο Faust

Για τη δεύτερη παρουσία τους στο χώρο του Faust οι Έλενα και Φένια Τσικιτίκου δημιούργησαν μια νέα χορευτική σύνθεση που αποτελεί μια εξέλιξη του «Corpus Lingua», με τίτλο Fighting Inertia.

Μέσα από μικρές χορευτικές ενότητες θα προσπαθήσυν να μας πουν πως ο σύγχρονος άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί άθελά του στη αδράνεια της σύγχρονης εποχής,περνώντας την περισσότερη ώρα μπροστά σε έναν υπολογιστή ακίνητος.

Μια αδράνεια που δεν περιορίζεται μόνο στο σωματικό επίπεδο,αλλά έχει και συναισθηματικές προεκτάσεις. Ο χορός ως τρόπος έκφρασης αποτελεί ένα δυνατό αντίπαλο στην αδράνεια κάθε μορφής και δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα και να τα επικοινωνήσει με το σώμα του. Σε αυτή τη χορευτική σύνθεση θα δούμε την αφύπνιση τους σώματος και του πνεύματος εκφρασμένη μέσα από τον χορό.

Σχετικές ειδήσεις
Avis d’ audition: χορευτική παράσταση-οντισιόν στο πλαίσιο της documenta 14
14.02.2017 11:30
H documenta 14 ανακοινώνει την παράσταση Avis d’audition των Annie Vigier & Franck Apertet (les gens d’Uterpan).
Τέσσερις εποχές: Σύγχρονος χορός στο Μικροσκοπικό Θέατρο
04.11.2016 15:16
Στις «Τέσσερις Εποχές» του Μικροσκοπικού Θεάτρου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, η Αναστασία Λύρα ιχνογραφεί τις κινήσεις του χορού πάνω σε τέσσερα κομμάτια μουσικής για πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσσύ.
Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.10.2016 14:58
Όλη η ιστορία και οι κουλτούρες των λαών της Ρωσίας σε μια παράσταση με εξήντα συντελεστές και οχτακόσια κοστούμια που δημιούργησαν τα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι!
Ο Ziya Azazi στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
07.10.2016 15:36
Ο Ziya Azazi, ο σύγχρονος Δερβίσης που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για μία παράσταση στις 15 Οκτωβρίου 2016.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.