Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Fighting Inertia, από την Έλενα και τη Φένια Τσικιτίκου στο Faust

Fighting Inertia, από την Έλενα και τη Φένια Τσικιτίκου στο Faust

Για τη δεύτερη παρουσία τους στο χώρο του Faust οι Έλενα και Φένια Τσικιτίκου δημιούργησαν μια νέα χορευτική σύνθεση που αποτελεί μια εξέλιξη του «Corpus Lingua», με τίτλο Fighting Inertia.

Μέσα από μικρές χορευτικές ενότητες θα προσπαθήσυν να μας πουν πως ο σύγχρονος άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί άθελά του στη αδράνεια της σύγχρονης εποχής,περνώντας την περισσότερη ώρα μπροστά σε έναν υπολογιστή ακίνητος.

Μια αδράνεια που δεν περιορίζεται μόνο στο σωματικό επίπεδο,αλλά έχει και συναισθηματικές προεκτάσεις. Ο χορός ως τρόπος έκφρασης αποτελεί ένα δυνατό αντίπαλο στην αδράνεια κάθε μορφής και δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα και να τα επικοινωνήσει με το σώμα του. Σε αυτή τη χορευτική σύνθεση θα δούμε την αφύπνιση τους σώματος και του πνεύματος εκφρασμένη μέσα από τον χορό.

Σχετικές ειδήσεις
Τέσσερις εποχές: Σύγχρονος χορός στο Μικροσκοπικό Θέατρο
04.11.2016 15:16
Στις «Τέσσερις Εποχές» του Μικροσκοπικού Θεάτρου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, η Αναστασία Λύρα ιχνογραφεί τις κινήσεις του χορού πάνω σε τέσσερα κομμάτια μουσικής για πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσσύ.
Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.10.2016 14:58
Όλη η ιστορία και οι κουλτούρες των λαών της Ρωσίας σε μια παράσταση με εξήντα συντελεστές και οχτακόσια κοστούμια που δημιούργησαν τα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι!
Ο Ziya Azazi στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
07.10.2016 15:36
Ο Ziya Azazi, ο σύγχρονος Δερβίσης που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για μία παράσταση στις 15 Οκτωβρίου 2016.
Follies Soiree από το Muse Follies στο Faust
04.02.2016 15:51
Το Faust μας προσκαλεί σε μια βραδιά με τη jazz και τη swing να γιορτάζουν το γυναικείο σώμα με χιούμορ, φτερά και whiskey! Ένα πολυθέαμα με αέρα ρετρό καμπαρέ, αυθεντικό burlesque πάνω σε ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό. 
«ΧΧΧΥ», Σύγχρονος χορός στο Studio Aniline Dancetheatre
16.12.2015 15:14
Από 18 έως 23 Δεκεμβρίου 2015, στο Studio Aniline Dancetheatre παρουσιάζεται ένα ντουέτο σύγχρονου χορού με τίτλο «XXXY».