Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Playroom στην γκαλερί State of Concept

Το Playroom στην γκαλερί State of Concept

Με αφορμή την έκθεση Όλα είναι λάθος, Ξέρξη, της Μαργαρίτας Μποφιλίου, το Playroom εφαρμόζει τη βασική του πεποίθηση ότι η σύγχρονη τέχνη μπορεί να αφορά όλες τις ηλικίες. Για άλλη μία φορά παροτρύνει γονείς και παιδιά, να μπουν σε ένα χώρο τέχνης όχι μόνο ως παρατηρητές, αλλά με σκοπό να διευρύνουν το αισθητικό τους πεδίο και την κριτική τους σκέψη απέναντι στα σύγχρονα έργα τέχνης και να δημιουργήσουν τα δικά τους παίζοντας, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 στη γκαλερί State of Concept.

 

Το Playroom εστιάζει σε συγκεκριμένα έργα της Μαργαρίτας Μποφιλίου και με αυτά ως αφετηρία δημιουργεί τρία παιχνίδια τέχνης. Η έννοια που θα επεξεργαστούμε είναι η επικοινωνία, καθώς η αυθόρμητη γραφή, η έντονη πολυκοσμία των εικόνων, η αφηγηματικότητα και η λιτότητα των υλικών των έργων της έκθεσης, μας δημιούργησε την περιέργεια να ανακαλύψουμε τον εσωτερικό, άηχο λόγο που το κάθε έργο ακούσια προβάλλει στο χώρο και το θεατή. Τα παιδιά θα φύγουν από την έκθεση με ένα γλυπτό, έναν ήχο και ένα αφαιρετικό κολλάζ!

 

Θα υπάρχει λίγος χρόνος στην αρχή, για να γνωριστούμε με την ομάδα και να κάνουμε κάποιες σωματικές ασκήσεις για να επικοινωνήσουμε καλύτερα και να απελευθερώσουμε τη φωνή μας.

 

Για παιδιά από 5 ως 12 ετών

 

Η State of Concept είναι η πρώτη μη-κερδοσκοπική γκαλερί στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2013 από την κριτικό τέχνης και επιμελήτρια Ηλιάνα Φωκιανάκη.

 

Κύριος σκοπός της είναι η προώθηση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης στο κοινό του εξωτερικού, η οικειοποίηση του ελληνικού κοινού με καλλιτέχνες από όλο τον και η δημιουργία ενός πλαισίου στήριξης για φοιτητές και απόφοιτους των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας. Αποτελώντας μια γέφυρα μεταξύ της Αθήνας και της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής προωθεί Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες μέσα από το ετήσιο εκθεσιακό της πρόγραμμα δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν διάλογο μεταξύ της διεθνούς εικαστικής σκηνής και των Ελλήνων καλλιτεχνών, βοηθώντας τους να συνάψουν συνεργίες και δεσμούς με εικαστικούς και επιμελητές του εξωτερικού.

Σχετικές ειδήσεις
Η Σάσα Βούλγαρη δημιουργεί ιστορίες με αφορμή την έκθεση του Τελλόγλειου στην Αθήνα
25.11.2016 12:30
Η Σάσα Βούλγαρη συνεχίζει τις αφηγήσεις με τίτλο Ιστορίες με χρώματα αρμονικά, αυτή τη φορά με αφορμή την έκθεση "Η σπουδαία συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. Στην Αθήνα. Η πρώτη της παρουσίαση", που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα ζεις... μετά κατανοείς!: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Στέγη
30.09.2016 17:23
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει να «πηγαίνει σχολείο» με το πρόγραμμα βιωματικής μάθησης Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα Ζεις… μετά κατανοείς, όπου η σύγχρονη τέχνη γίνεται συγχρόνως το μέσο και ο στόχος.
Ο μισοκοκοράκος για 3 Κυριακάτικες παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή
30.03.2016 12:58
Τις Κυριακές 3 & 10 & 17 Απριλίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, το λαικό παραμύθι "ο μισοκοκοράκος" ζωντανεύει στη σκηνή! Μια παράσταση παράσταση θεάτρου κούκλας για όλες τις ηλικίες!
Μια φορά κι έναν καιρό: Δύο μουσικά παραμύθια για αφήγηση και ορχήστρα στη Στέγη
24.03.2016 16:28
Ο Μανώλης Μαυροματάκης και ο Ηλίας Καρελλάς ζωντανεύουν δύο μουσικά παραμύθια των Α. Γουάστωρ και Τ. Ρωσόπουλου, για ηλικίες από 5 ετών και άνω, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Ιδιαίτερα πλάσματα του Roberto White στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στην Αθήνα
23.03.2016 17:07
Συνεχίζεται το "3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα", στο πλαίσιο του οποίου το Σάββατο 2 Απριλίου & την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, καλεσμένος είναι ο Roberto White από την Αργεντινή με την παράσταση θεάτρου κούκλας για όλες τις ηλικίες "Ιδιαίτερα πλάσματα".