Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες η ηχογράφηση του νέου ψηφιακού δίσκου του Λεωνίδα Καβάκου στο Ηχογραφικό Κέντρο του Μεγάρου με χρήση της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος. Το καινούργιο του cd τιτλοφορείται «Encores», θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από τη δισκογραφική εταιρεία Decca και αναμένεται από το φιλόμουσο κοινό με μεγάλη ανυπομονησία.

Ο δίσκος περιλαμβάνει αγαπημένες μουσικές μινιατούρες του διάσημου Έλληνα βιολονίστα. Πρόκειται για μεταγραφές για βιολί ή βιολί και πιάνο δημοφιλέστατων αυτοτελών κομψοτεχνημάτων που είχαν αρχικώς γραφτεί για σόλο όργανα ή συνδυασμούς οργάνων (βιολί, κιθάρα, βιολί και πιάνο ή πιάνο και τσέλο) από σπουδαίους μουσουργούς, όπως οι ντε Φάλια, Βίλα Λόμπος, Στραβίνσκυ, Τάρρεγκα, Παγκανίνι, Ντβόρζακ, Τσαϊκόφσκυ, Ερνστ φον Ντοχνάνυι, κ.ά.

Τα «Εncores» του Λεωνίδα Καβάκου θα κυκλοφορήσουν στη διεθνή αγορά δύο χρόνια μετά την έκδοση της προηγούμενης δισκογραφικής του κατάθεσης με έργα Μπραμς και Μπάρτοκ –και πάλι με την Decca– σε συνεργασία με την περίφημη Γκεβάντχαους της Λειψίας, μια ηχογράφηση που απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια της διεθνούς κριτικής.

Είναι η τρίτη φορά που ο Λεωνίδας Καβάκος επιλέγει το Ηχογραφικό Κέντρο του Μεγάρου και την Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος για την ηχογράφηση δίσκου του, καθώς προτιμά την εξαιρετική της ακουστική και εμπιστεύεται την υψηλή τεχνογνωσία του εξειδικευμένου προσωπικού της. Στην ίδια αίθουσα είχε γίνει επίσης η εγγραφή του cd του με σονάτες για βιολί του Μπετόβεν, το οποίο υπήρξε υποψήφιο για βραβείο Grammy το 2014 (στην κατηγορία Καλύτερη Εκτέλεση Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου).