Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο “Μπαμπά… (μια κανονική ημέρα)”, του Αντώνη Κανάκη.

Το βιβλίο του Αντώνη Κανάκη, ένα ιδιαίτερο κείμενο, το οποίο έχει αγγίξει το αναγνωστικό κοινό, και όποιος το έχει διαβάσει καταλαβαίνει το γιατί, βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία Ιανός και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες για έναν επιπλέον λόγο, γιατί αγοράζοντας το βιβλίο βοηθούν το ορφανοτροφείο “Άγιος Στυλιανός”, υπενθυμίζοντας ότι όλα τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν από τον συγγραφέα για την ενίσχυση του.

Περιγραφή -σημείωμα του συγγραφέα

“Αυτό δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Είναι ένα πέρα για πέρα αληθινό, κείμενο, που περιγράφει τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις αντιδράσεις, τα γεγονότα, είκοσι περίπου συγκεκριμένων ημερών.

Τις είκοσι αυτές ήμερες αυτά έζησα, αυτά ένιωσα, αυτά σκέφτηκα, αυτά φώναξα, αυτά έκανα.

Το κείμενο αυτό γράφτηκε αυθόρμητα, άμεσα, ασταμάτητα. Γράφτηκε μόνο του, μέσα σε τέσσερις περίπου ήμερες, όταν συνέβη ό,τι συνέβη. Έκτος από τις εκ των υστερών ορθογραφικές διορθώσεις, ούτε μια λέξη δεν άλλαξε από την αρχική άμεση-αυτόματη καταγραφή. Δεν σουλουπώθηκε στη συνέχεια, δεν στρογγύλεψε, δεν δουλεύτηκε το περιεχόμενο ή οι διατυπώσεις. Έμεινε έτσι, ακατέργαστο και ωμό.

Το κείμενο αυτό είναι μια αντίδραση, μια ανάγκη, ένα καταφύγιο, μια ενέργεια που δεν την αποφάσισα εγώ. Το κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να δημοσιευτεί. Το κείμενο αυτό εύχομαι να μην είχε γραφτεί πότε.

Το κείμενο αυτό γράφτηκε από εμένα για τον Μπαμπά μου, από μένα για μένα, αλλά και για όλους τους Μπαμπάδες, για όλους τους γιους, για όλες τις Μαμάδες-συντρόφους, για όλες τις κόρες…

Για τους ιερούς αυτούς δεσμούς…”

Αντώνης Κανάκης

 

Ο Αντώνης Δούμας (Κανάκης) είναι Έλληνας παρουσιαστής και ραδιοφωνικός, τηλεοπτικός και μουσικός παραγωγός. Έχει παράξει, σκηνοθετήσει και παρουσιάσει εκπομπές όπως Κομφούζιο, ΑΜΑΝ τα καθάρματα (1997-2007) και Ράδιο Αρβύλα (2008 έως σήμερα) και είναι ο συνιδρυτής και ιδιοκτήτης του μουσικού ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης Imagine 89.7. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει για λογαριασμό της ActionAid δύο ντοκιμαντέρ στη Σιέρα Λεόνε, το Immersion: Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα και το One Love Team. Με το ραδιόφωνο ασχολήθηκε από την ηλικία των δώδεκα ετών, στο πειρατικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης έως το 1987, όπου και διάλεξε το επώνυμο Κανάκης, και στη συνέχεια σε μια σειρά ραδιοφωνικών σταθμών, όπως το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, όπου ήταν διευθυντής και δημιουργός του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα που εξέπεμπε 24 ώρες ξένη μουσική, του FM 101, όπως επίσης και στους Kiss FM 87.6 & 90.8 (νυν Λαϊκός 87.6 και ZOO 90.8), ANT1 FM (νυν Easy 97.5) και τώρα στον Imagine 89,7. Επίσης, έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και στο χώρο της μουσικής, δημοσιεύοντας κάποια δικά του τραγούδια και Remix.