Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Bloomsday για 2η χρονιά στον Φούρνο

Bloomsday για 2η χρονιά στον Φούρνο

Για δεύτερη φορά η Bloomsday* έρχεται στην Αθήνα και στον Φούρνο με κεντρικό θέμα Η Πηνελόπη σε κρίση.

Ο “Φούρνος, Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό” συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη διεθνή Bloomsday, παρουσιάζοντας ένα πολυθέαμα βασισμένο στον μονόλογο της Μόλλυ Μπλούμ, από τον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόυς.
 
Θα διαβαστούν εγκιβωτισμένα σε εικαστική εγκατάσταση: επιστολή της Νόρα Μπάρνακλ στον Τζόυς (Ευγενία Μαραγκού) και αποσπάσματα από τον μονόλογο της Μόλλυ Μπλούμ, του Τζοϋσικού Οδυσσέα (Βαγγέλης Ιντζίδης).
 
Η εικαστική εγκατάσταση αφορά τα έργα παρεμβάσεις-σχόλιο σε φωτογραφικό υλικό από τη Ιρλανδία, της Βουβούλας Σκούρα. Οι συμμετέχοντες είναι: Μαρία Ζαχαρογιάννη, Τέτη Καμούτση, Ανδρέας Λαζάνης, Βαγγέλης Μαγουλάς, Βουβούλα Σκούρα και Δήμητρα Φακάρου.
 
*Bloomsday: Στον Οδυσσέα, ο Τζόυς περιγράφει μία μέρα από τη ζωή του κεντρικού του ήρωα, του Λεοπόλδου Μπλουμ. Η μέρα αυτή είναι η 16η Ιουνίου 1904. Είναι η μέρα που ο Τζέιμς Τζόυς θα γνωρίσει τη Νόρα Μπάρνακλ και θα την ερωτευτεί παράφορα. Από το 1954, “η μέρα του Μπλουμ” [Bloomsday] γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σχετικές ειδήσεις
Ο ναυτίλος του αιώνα - Οδυσσέας Ελύτης
31.01.2017 10:34
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η επετειακή έκδοση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, Ο ναυτίλος του αιώνα του Οδυσσέα Ελύτης.
Έναρξη λειτουργίας της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης «Πηνελόπη Δέλτα»
09.01.2017 16:24
Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Πηνελόπη Δέλτα» ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας της!
Παρουσίαση ανθολογίας Οδυσσέα Ελύτη - Γιώργου Κουρουπού στο Μουσείο Μπενάκη
25.10.2016 12:07
Οι εκδόσεις Ίκαρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση της πεντάγλωσσης ανθολογίας «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 6:00μ.μ., στο Μουσείο Μπενάκη.
Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis τον Απρίλιο
30.03.2016 09:38
Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.
Η δεύτερη άνοιξη - Μάριος Λεβέντης
29.02.2016 10:10
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή, Η δεύτερη άνοιξη του Μάριου Λεβέντη.