Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Στο Λυκόφως των Ιδεολογιών - Απόστολος Γ.Αλλαμανής

Στο Λυκόφως των Ιδεολογιών - Απόστολος Γ.Αλλαμανής

Από τις Εκδόσεις Περίπλους  κυκλοφορεί το βιβλίο του Απόστολου Αλλαμανή με τίτλο «Στο Λυκόφως των Ιδεολογιών».

 

Η οικογένεια Ωλέν, είναι μία από αυτές τις οικογένειες μέσα από την ιστορική διαδρομή των οποίων φωτίζεται κατά περίεργο τρόπο όλη η πορεία των πολιτικών εξελίξεων της παγκόσμιας κοινωνίας. Το δικό της ξεκίνημα αρχίζει στις 14 Ιουλίου του 1789, όταν έπεσε η Βαστίλη κατά τη γαλλική επανάσταση. Ο Ζαν Ωλέν, όπως και όλοι οι απόγονοί του, μπλέκουν ο ένας μετά τον άλλο σε μία σειρά από γεγονότα που έχουν άμεση σχέση με τις ιδεολογίες.

 

Το τέταρτο στη σειρά μυθιστόρημα του Απόστολου Αλλαμανή έρχεται να κορυφώσει την αντίδραση του συγγραφέα στη φθορά της ανθρώπινης συμπεριφοράς, των θεσμών και -σήμερα – των ιδεολογιών. Πρόκειται για ένα βιβλίο που συνδυάζει το ιστορικό μυθιστόρημα, με το κοινωνικό δοκίμιο, με την ιστορική μελέτη, αλλά και με τη σάτιρα και με το ευθυμογράφημα.

 

Αλληγορίες μυθοπλασίας παραπέμπουν τον αναγνώστη σε πραγματικές και καθημερινές καταστάσεις, αληθινά πρόσωπα και πράγματα. Κι αυτό είναι ένα παιχνίδι που ξεκινά από την πρώτη σελίδα. Χωρίς να σκιαγραφείται κάτι ή κάποιος συγκεκριμένα, ο συγγραφέας δίνει στοιχεία για να φέρει ο αναγνώστης στο νου του γεγονότα και πρόσωπα.

 

Στο βιβλίο τα πράγματα είναι σαφή και με το όνομά τους, εκτός από το απροσδόκητο τέλος. Για να τελειώσει το βιβλίο χρειάζεται και η συμμετοχή του αναγνώστη...

 

Ο Απόστολος Γ.Αλλαμανής γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς και Οικονομικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Υπήρξε για περισσότερα από 35 χρόνια επιχειρηματίας ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τα κοινά. Έχει τιμηθεί με το βραβείο EUROPE 500 για τον Εικοστό Πρώτο αιώνα.

Το μυθιστόρημα «Στο Λυκόφως των Ιδεολογιών» είναι το  τέταρτο βιβλίο του. Κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του:

Αν δεν κοιμάσαι μη φοβάσαι (Περίπλους, 2012)

Αντικατοπτρισμοί (Περίπλους, 2009)

Ο ήλιος ανέτειλε τα μεσάνυχτα (Δωδώνη, 2007)

 

Περισσότερα στο  www.apostolosallamanis.gr

 

 

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Λυκόφως των ειδώλων - Φρ. Νίτσε
12.01.2017 13:06
Από τις εκδόσει Gutenberg κυκλοφορεί το βιβλίο, Λυκόφως των ειδώλων του Φρ. Νίτσε σε μετάφραση Βαγγέλη Δουβαλέρη και σε επιμέλεια Ήρκου Αποστολίδη.
Ο όρκος του μάγου - Βασίλης  Κρουστάλης
19.08.2016 11:00
Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί το βιβλίο, Ο όρκος του μάγου του Βασίλη Κρουστάλη.
Οι τελευταίοι εραστές - Αλέξανδρος Δαμουλιάνος
26.05.2016 11:22
Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί η νέα ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου «Οι τελευταίοι εραστές».
Διάλογοι στο λυκόφως. 90 συνεντεύξεις - Μίκης Θεοδωράκης
17.05.2016 10:13
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ianos το βιβλίο «Διάλογοι στο λυκόφως. 90 συνεντεύξεις» του Μίκη Θεοδωράκη, σε επιμέλεια υλικού Δέσποινας Ζηλφίδου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό υλικό, μέσα από το οποίο ο συνθέτης παραθέτει τις απόψεις του, για την πολιτική, τη μουσική και την κοινωνία, όπως δεν έχει καταγραφεί σε κανένα βιβλίο του, έως τώρα.
Εκ νεκρών - Γιώργος Γιώτσας
08.04.2016 11:59
Ένα σκοτεινό μυθιστόρημα είναι το δεύτερο βιβλίο του βραβευμένου στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ συγγραφέα Γιώργου Γιώτσα, με τίτλο «Εκ νεκρών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.