Το Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30, σ’ ένα αφιέρωμα για τον Κρισναμούρτι με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του “Μιλώντας για τον Θεό”.

Για τον μεγάλο στοχαστή και πνευματικό διδάσκαλο Κρισναμούρτι θα μιλήσουν ο μεταφραστής του στην Ελλάδα και ηθοποιός Νίκος Πιλάβιος και ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης. Παράλληλα, θα προβληθούν αποσπάσματα από συνέντευξη του ομοιοπαθητικού γιατρού Γιώργου Βυθούλκα, που υπήρξε προσωπικός γιατρός του Κρισναμούρτι, και βίντεο με σύντομη παρουσίαση του Κρισναμούρτι και του έργου του.

Στο βιβλίο “Μιλώντας για τον Θεό” παρουσιάζεται η αναζήτηση του ανθρώπου για κάτι ιερό, για τον Θεό. Όπως λέει ο Κρισναμούρτι σε απόσπασμα από ομιλία του, “Μερικές φορές θεωρείτε ότι η ζωή σας είναι μηχανική, και άλλες φορές -όταν υπάρχουν θλίψη και σύγχυση- ξαναγυρνάτε στην πίστη και στρέφεστε σ ένα υπέρτατο ον για καθοδήγηση και βοήθεια”. Ο Κρισναμούρτι ερευνά τη ματαιότητα της αναζήτησης γνώσης για το “άγνωστο” και μας δείχνει ότι μόνο όταν πάψουμε να ψάχνουμε με τον νου μας, με το λογικό, μπορεί να είμαστε “ριζικά ελεύθεροι” να βιώσουμε την Πραγματικότητα, την Αλήθεια και εκείνο που είναι Ιερό.