Ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου και ο συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου παρουσιάζουν το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 στη «Ρότα», ένα ιδιαίτερο ακουστικό πρόγραμμα, με τραγούδια από το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ «Ο χορός των ημερών» και επιλογές αγαπημένων και γνωστών τραγουδιών από την ελληνική μουσική σκηνή (Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Θάνου Μικρούτσικου κ.ά.), αλλά και με αναφορές σε καλλιτέχνες με τους οποίους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν (Μαμαγκάκης, Παπαδημητρίου, Καλημέρη, Σταυριανός, Θαλασσινός κ.ά.).

Ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου είναι η νέα παρέα του ελληνικού τραγουδιού που μας συστήθηκε, μαζί και με τον Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, με το τραγούδι «Τα μεροκάματα», το οποίο κέρδισε το βραβείο κοινού στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, συγκίνησε με τη δύναμή του και πρωταγωνίστησε στο ραδιόφωνο.

Το άλμπουμ «Ο χορός των ημερών» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Feelgood Records, περιλαμβάνει 12 τραγούδια και αποτελεί μια νέα πρόταση για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Σε κάποιες από τις ιστορίες που ξετυλίγονται στο άλμπουμ, συναντάμε φωνές που θέλησαν να δώσουν το παρόν σ’ αυτή την αφετηρία. Την Δήμητρα Γαλάνη, που τραγουδά απόκοσμα και τρυφερά το «Είκοσι αιώνες», τον Παντελή Θαλασσινό στο «Μ’ ένα σχισμένο χάρτη» και την Λαμπρινή Καρακώστα στο «Χορό». Στο άλμπουμ περιλαμβάνεται και ένα τραγούδι («Τραγούδι της ψυχής»), σε στίχους του Νίκου Μαμαγκάκη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί ο Πάνος Παπαιωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου.

Ο Πάνος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Ζήκα, το Νίκο Μαμαγκάκη και τη Λιζέτα Καλημέρη, μεταξύ άλλων.

Ο επίσης Θεσσαλονικιός συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου συνεργάστηκε με το Νίκο Μαμαγκάκη ως κιθαριστής, ενώ έχει παρουσιάσει και μια ολοκληρωμένη δουλειά το 2009. Στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους έχει τραγουδήσει ο Σωκράτης Μάλαμας και η Χάρις Αλεξίου.

Ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου γνωρίζονται από τα παιδικά τους χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη τους για τη μουσική αλλά και η δυνατή τους φιλία, οδήγησαν στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά «Ποτάμι ο καιρός» που κυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια. Η συνεργασία αυτή, τους έδωσε τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ακόμα περισσότερο τις δημιουργικές ανησυχίες τους και να δοκιμάσουν ακόμα περισσότερο τις δυνατότητές τους. Η συνάντησή τους, με τον στιχουργό Δημήτρη Παπαχαραλάμπους ήταν καταλυτική για τη συνέχεια, μιας και ήταν ο σπινθήρας, όπως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν, που έβαλε μπρος τη δημιουργία 12 νέων τραγουδιών.