Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

No More Tricks: έκθεση από το Salon de Bricolage στην Art - Athina

No More Tricks: έκθεση από το Salon de Bricolage στην Art - Athina

Η Άννα Χατζηνάσιου θα επιμεληθεί στον χώρο του Salon de Bricolage στην Art Athina, την ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών στη λέσχη με τίτλο No More Tricks.

Οι καλλιτέχνες Κωστής Βελώνης, Μαρίνα Βερνίκου, Αλέξανδρος Γεωργίου, Απόστολος Γεωργίου, Πάνος Κοκκινιάς, Βένια Μπεχράκη, Άγγελος Πλέσσας, Γεωργία Σαγρή, Δανάη Στράτου, Πάνος Τσαγκάρης, Αλέξανδρος Ψυχούλης και Μανταλίνα Ψωμά εκφράζονται με ποικίλα εικαστικά μέσα, όπως η ζωγραφική, η φωτογραφία, το σχέδιο και η γλυπτική. Παρουσιάζουν μέσα από διαφορετικές σύγχρονες προσεγγίσεις μια σειρά έργων, έναν διάλογο με στόχο να εξερευνηθεί η ιδέα της αισθητικής και πνευματικής ανάτασης, που δημιουργεί η τέχνη σε επίπεδο βιωματικό.

Ο σκοπός τις έκθεσης No More Tricks είναι να προκαλέσει το κοινό να κοιτάξει με μεγαλύτερη προσοχή την δουλειά των σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών προκειμένου να καταλάβει ότι η σύγχρονη Ελληνική δημιουργία έχει σημαντική αξία, έχει παρόν και μέλλον και μπορεί να εκπροσωπεί επάξια την χώρα μας στο χώρο της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής.

Το Salon de Bricolage, το oποίο ιδρύθηκε το 2009 από τον Χρύσανθο και τον Σπύρο Πανά είναι μεταξύ άλλων μία πλατφόρμα καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε θέματα τέχνης, με ενεργό εκθεσιακό πρόγραμμα, το οποίο επιμελείται τα τελευταία έξι χρόνια η ιστορικός τέχνης Αννα Χατζηνάσιου.

Στο πλαίσιο των παραλλήλων συνεργασιών του Salon de Bricolage με άλλους φορείς, που προάγουν τον πολιτισμό, εντάσσεται και η συνεργασία με την Art Athina.

Έτσι, δημιουργήθηκε μέσα στο στάδιο tae kwon do, ένας ειδικά διαμορφωμένος (VIP) χώρος, όπου τα μέλη του Salon de Bricolage και οι καλεσμένοι της Art Athina θα μπορούν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν τις εντυπώσεις τους σχετικά με όσα είδαν στην foire.

Έργο: Μανταλίνα Ψωμά, Χωρίς Τίτλο, 2015 Λάδι σε καμβά, 24 x 30 εκ. Με την ευγενική παραχώρηση της γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή, Αθήνα και της καλλιτέχνιδας


Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
Ομαδική έκθεση στην Depo Darm με έργα που εκτέθηκαν στην Art AThina 2016
10.06.2016 11:46
Η Depo Darm μας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση που παρουσιάζει μέχρι τις 15 Ιουλίου, στην οποία θα δούμε έργα τα οποία εκτέθηκαν στη φετινή Art Athina.
Πλάσματα μιας Μέρας: έκθεση του Salon de Bricolage στην Art Athina 2016
19.05.2016 15:37
Η Art Athina 2016 φιλοξενεί την έκθεση του Salon de Bricolage, Πλάσματα μιας Μέρας, σε επιμέλεια της Άννας Χατζηνάσιου.
12 νέοι καλλιτέχνες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Art Athina 2016
17.05.2016 16:52
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των 10 
χρόνων λειτουργίας του, συμμετέχει στην φετινή Art Athina με την παρουσίαση 
ομαδικής έκθεσης νέων καλλιτεχνών.
portREsthetics: Έκθεση φωτογραφίας της Αλίντας Μαυρογένη στο Salon de Bricolage
01.04.2016 15:31
Η έκθεση φωτογραφίας της Αλίντας Μαυρογένη “portREsthetics”, θα εγκαινιαστεί στις 12 Απριλίου 2016 στο Salon de Bricolage.