Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Στις 5 και 6 Ιουνίου 2015 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουνίου και ώρα 10.00-12.00 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Δ’ και ΣΤ’ Δημοτικού με τίτλο «Φυτά, αρώματα και χρώματα». Περιλαμβάνει γνωριμία με τα εκθέματα της προϊστορικής Σαντορίνης που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον , καθοδηγούμενη έρευνα στον εκθεσιακό χώρο και τέλος εικαστικό εργαστήρι .

Στόχος του προγράμματος είναι η διαχρονική επίδραση του περιβάλλοντος από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουνίου και ώρα 17.00-19.00, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Βιολογίας, τομέας Βοτανικής, Βοτανικός κήπος Διομήδους και την εταιρεία ECOSCAPES IKE – Aρχιτεκτονική τοπίου και περιβάλλοντος, o Διδάκτωρ Βοτανικής του ΕΚΠΑ κ. Αντώνης Σκορδίλης θα δώσει διάλεξη στο αμφιθέατρο του Μουσείου, με θέμα «Η ελληνική χλωρίδα στον αρχαίο μύθο και στην τέχνη. Μια περιήγηση μέσα από τα εκθέματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου». Τη διάλεξη θα προλογίσει η Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Δρ Μαρία Λαγογιάννη-Γεωργακαράκου, εμπνεύστρια της πανελλήνιας εκστρατείας των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών, επεξηγώντας το σκεπτικό της. Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει περιήγηση σε σχετικά εκθέματα του μουσείου, από αρχαιολόγους του Μουσείου.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου και ώρα 13.00-14.00, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα επαναλάβουν την περιήγηση στα εκθέματα που σχετίζονται με την ελληνική χλωρίδα και το τοπίο του Αιγαίου και καλούν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στην «τέχνη του τοπίου».

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες. Το Σάββατο 6 Ιουνίου, ελεύθερη είσοδο θα έχουν όσοι επισκέπτες δηλώσουν με την προσέλευσή τους συμμετοχή στη θεματική περιήγηση των αρχαιοτήτων που σχετίζονται με τη χλωρίδα και το τοπίο. Για τη συμμετοχή των σχολικών ομάδων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής. Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια: αναγνώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό
26.01.2017 10:09
Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση της Οδύσσειας, με συνοδεία αρχαίας λύρας και τη δυνατότητα να γίνετε για λίγο ραψωδός!
Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
19.12.2016 10:28
Αποχαιρετώντας το επετειακό έτος του 2016 και υποδεχόμενοι το 2017, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, όπου τον πρώτο λόγο έχουν η μουσική και η δημιουργικότητα. Μια ευκαιρία να γνωρίσετε το μουσείο αλλιώς και να μοιραστείτε τη χαρά των Χριστουγέννων με νότες και χρώματα.
Σχέδιο και χρώμα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
08.08.2016 13:32
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μας προσκαλεί σε καλλιτεχνικά μαθήματα σχεδίου και χρώματος, με θέματα εμπνευσμένα από τις πλούσιες Συλλογές του.
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016: Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων
24.05.2016 11:09
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, από τις 26 έως τις 29 Μαΐου, σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.
Η Οδύσσεια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
09.05.2016 15:24
Μια ολοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου από τo Εθνικό Θέατρο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.