Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Παραστάσεις των μαθημάτων του Κινητήρα

Παραστάσεις των μαθημάτων του Κινητήρα

Μπήκε ο Ιούνιος, ήρθε το καλοκαίρι και πλησιάζουμε στο τέλος της "σχολικής" χρονιάς. Σας περιμένουμε από την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στις παραστάσεις των μαθημάτων μας στον Κινητήρα να δείτε τι ωραία περάσαμε φέτος, αλλά και να πάρετε μια γεύση για του χρόνου.

 

Kiditiras / Το σμήνος 

Μέσα στη χρονιά παίξαμε, αυτοσχεδιάσαμε, χορέψαμε, συνθέσαμε. Έφτασε η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σας το αποτέλεσμα αυτής της δημιουργικής συλλογικότητας. Μια παράσταση φτιαγμένη απ’τα παιδιά, όπου το καθένα μικρότερο και μεγαλύτερο έβαλε το δικό του λιθαράκι, τη δική του ζωντάνια και διάθεση σε μια παρουσίαση με αυθορμητισμό και φαντασία.

Το μάθημα συντόνισε όλη τη χρονιά η Ευγενία Σιγαλού με καλεσμένες τη Λία Χαμηλοθώρη και τη Φαίδρα Φουρούλη

Στη σκηνή: Ελένη Αγορά, Αύρα Αγορά, Αγγελική Αγορά, Αλίκη Ανδριτσοπούλου, Αλεξάνδρα Νικολαΐδου-Γαντέ, Ζωή Ράγκου, Κατερίνα Ράγκου, Άρτεμις Ροκανά,  Κλειώ Ροκανά

Στην οθόνη: Ναυσικά Δουβίτσα, Αλίνα Ζαγανίδου, Άννα Κουσουλού, Μυρσίνη Λάμπρου-Μυλωνά, Ιωάννα Λέκκα, Βασιλική Παναγιωτοπούλου, Στέλλα Παπαϊωάννου , Μαριαλένα Σαμαρά, Αριάδνη Watts

Σχεδιασμός φωτισμών: Anti Steve

Τεχνική υποστήριξη: Παύλος Μαυρίδης

Βίντεο: Κώστας Πρίντεζης

Μοντάζ: Αντώνης Ροζάκης

Πότε: 7/6/2015 | Ώρα: 19.30

 

 

Κινητήρας Ω /παιΖΩ

Το παίΖΩ είναι ένα έργο μικρής διάρκειας εμπνευσμένο από τις στιγμές  που ζήσαμε όλη τη χρονιά μέσα στο μάθημα Κινητήρας Ω.

Η οικειότητα που δημιουργεί η ρουτίνα της καθημερινότητας, η μαγεία που λάμπει μέσα σ΄ένα παραμύθι ή κρύβεται στο ροδοκοκκίνισμα των μαγούλων μαζί με το παιχνίδι, οδήγησαν στη σύνθεση των εικόνων του παίΖΩ. Το έργο αποτελείται από δομημένους αυτοσχεδιασμούς και είναι ανοιχτό στην έμπνευση αλλά και την αμηχανία της στιγμής που μπορεί να δημιουργηθεί από τις έξι περφόρμερ. Αυτές τις υπέροχες γυναίκες που σαν παιδιά Γελάνε... Πειράζονται... Ακούν... Συναγωνίζονται... Χαίρονται... Τσαντίζονται… Τραγουδάνε... Χορεύουν...

Μαζί μας. Τιμή μας.

Το μάθημα συντόνισε η Αντιγόνη Γύρα με συνοδοιπόρους τις Ιωάννα Καμπυλαυκά, Μάρω Θεοδωράκη και Ευφροσύνη Μάρδα.

Στη σκηνή: Σούζυ Αρκουλή, Δέσποινα Ασλανίδου, Λάουρα Βενετσανοπούλου, Ελένη Γύρα, Ρίτα Μάκαρη, Ελένη Σακελλαρίου

Στην οθόνη: Ναυσικά Δουβίτσα, Αλίνα Ζαγανίδου, Άννα Κουσουλού, Μυρσίνη Λάμπρου-Μυλωνά, Ιωάννα Λέκκα, Βασιλική Παναγιωτοπούλου, Στέλλα Παπαϊωάννου, Μαριαλένα Σαμαρά, Αριάδνη Watts

Σχεδιασμός φωτισμών: Anti Steve

Τεχνική υποστήριξη: Παύλος Μαυρίδης

Βίντεο: Κώστας Πρίντεζης

Μοντάζ: Αντώνης Ροζάκης

Πότε: 13-14/6/2015 | Ώρα: 19.30

 

 

Κινητήρας Υ / Μια Μαργαρίτα στην Κασσάνδρα του λύκου

Τι γίνεται στο Κουκάκι, στην οδό Ερεχθείου 22, όταν συναντιούνται η κυρία Μαργαρίτα του Ατάιντε, η Κασσάνδρα και ο λύκος της Καραπάνου, τα κορίτσια από το "ξύπνημα της άνοιξης" του Βέντεκιντ και η Εβραία του Μπρέχτ; Τι συμβαίνει όταν όλες αυτές οι ηρωίδες ισορροπούν σ’ ένα δάχτυλο σκουπόξυλα, παίζουν ζιπ ζαπ μπόινκ και μουσικές καρέκλες; Μα, τίποτα περισσότερο από το μάθημα Υποκριτικής του ΚΙΝΗΤΗΡΑ με υπεύθυνο τον Δημήτρη Αγορά. Κείμενα που ζωντάνεψαν και λέξεις που δομήθηκαν και αποδομήθηκαν μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και θεατρικό παιχνίδι. Υλικά που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το θεατρικό μαγείρεμα που θα παρουσιάσει η ομάδα Υποκριτικής του στούντιο στο τέλος της σαιζόν... Όσοι περίεργοι καλοδεχούμενοι.

Θερμά ευχαριστώ στους ξεχωριστούς καλεσμένους του μαθήματος: Νικήτα Μιλιβόγεβιτς και Αμάλια Μπένετ.

Στη σκηνή: Σόνια Αγάτσι, Μάρα Κάντζα, Μαρία Ρομίνα Νικολαΐδου, Χρύσα Ποζίδου, Αμαλία Σολδάτου, Ελπίδα Τοπάλογλου, Σοφία Τριανταφυλλάκη, Μαρία Φαντάκη, Τατιάνα Φραγκούλια, Τζοάννα Ψωμοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Anti Steve

Τεχνική υποστήριξη: Παύλος Μαυρίδης

Πότε: 13-14/6/2015 | Ώρα: 21.30

 

 

Κινητήρας ΧΘ / ΑΠ-ΟΣΤΑ-ΣΥ

Η ζωή για τον καθένα μας είναι τόσο διαφορετική. Φέτος, ξεκινήσαμε δουλεύοντας την έννοια της απόστασης. Μέσα απ΄αυτή τη διαδικασία αναλογιστήκαμε τις προσωπικές μας διαδρομές. Το κοντά και το μακριά. Τη θετική κι όχι μόνο την αρνητική πλευρά της λέξης απόσταση. Συνειδητοποιήσαμε ότι η απόσταση έχει πολλαπλές έννοιες στη ζωή μας. Προσωπικές, πραγματικές, ονειρικές, φιλοσοφικές και συμπαντικές αποστάσεις μπήκαν όλες στο κινητήριο καζάνι που με κύριο άξονα την εξοικείωση και επαφή με το σώμα μου και το σώμα του άλλου, αλλά και με τη σωματικότητα που πηγάζει απο το κείμενο , διανύσαμε μαθητές και δασκάλες την απόσταση και αυτής της ...”σχολικής χρονιάς” κι είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε την έκτη παράσταση του μαθήματος ΚΙΝΗΤΗΡΑΣΧΘ.

Με πολλή χαρά και περηφάνια για τις μικρές απλές καθημερινές μας ανακαλύψεις. Που μας φέρνουν πιο κοντά.

Το μάθημα συντόνισε όλη τη χρονιά η Αντιγόνη Γύρα σε συνεργασία με τη Βίκυ Αδάμου.

Στη σκηνή: Πάολα Απαρίσιο, Ελένη Δημητριάδου, Κατερίνα Κασιμάτη, Έφη Καζαμία, Σόνια Κεφαλληνού, Θώμη Κοσκώση, Μαριάννα-Ζωή Μαριγώνη, Γιώργος Μελισσουργός, Σμαράγδη Μιχαλακάκου, Μαρία Μπαλκάμου, Νικολέτα Μπαλοθιάρη, Ειρήνη Πανοπούλου, Νία Παππά, Βαλεντίνη Παπαρίζου, Σπύρος Πετρίτης, Αθηνά Πρεζεράκου, Χρυσάνθη Σταθούλη, Βαλάντης Χουτοχρήστος.

Σχεδιασμός φωτισμών: Anti Steve

Τεχνική υποστήριξη: Παύλος Μαυρίδης

Μουσική επιμέλεια: Miss Catalina

Πότε: 27-29/6/2015 | Ώρα: 21.30

Σχετικές ειδήσεις
Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη, της Χριστίνας Σαμπανίκου στον Κινητήρα
17.10.2016 13:50
Οι Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου - από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ- επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.
Ο  Αγαπητικός της βοσκοπούλας: Τελευταίες παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο
05.09.2016 13:37
Τελευταίες παραστάσεις για τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας», την παράσταση του ΚΘΒΕ που αγκάλιασε, αγάπησε και καταχειροκρότησε το κοινό αυτό το καλοκαίρι. Η απόλυτη ιστορία αγάπης, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ολοκληρώνει το "ταξίδι της" στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τώρα, 8.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις 29 παραστάσεις του διαχρονικού έργου του Δημητρίου Κορομηλά!
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Θέατρο Άνεσις: Θεατρική Περίοδος 2016 – 2017
08.06.2016 12:42
Η θεατρική επιτυχία της χρονιάς που κλείνει εγκαινιάζει την επόμενη σεζόν με ειδικά πακέτα προσφορών που ισχύουν από 1η Ιουνίου μαζί με τρεις ακόμα έξοχες παραστάσεις.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.