Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Art-Athina: Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στο Γήπεδο TaeKwonDo

Art-Athina: Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στο Γήπεδο TaeKwonDo

Η Art-Athina και το TheTOC παρουσιάζουν μία Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Η τέχνη στην Ελλάδα της κρίσης» την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, η οποία φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει τα ερωτήματα αυτά με την βοήθεια ενός πολύ σημαντικού πάνελ που καλύπτει όλες τις απόψεις.

 

Ποιος είναι ο ρόλος της τέχνης σε μία Ελλάδα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση;

Είναι μήπως η τέχνη ένας λόγος να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλιώς;

Πως δικαιολογείται σήμερα μία αγορά στον χώρο της τέχνης όταν το κλίμα αβεβαιότητας έχει ξεπεράσει κάθε όριο;

Από την άλλη πλευρά πως δικαιολογείται ότι τα πολιτιστικά γεγονότα (θέατρο, μουσείο , εκθέσεις) έχουν μία σημαντικά αυξανόμενη επισκεψιμότητα;

Αληθεύει το ότι όσο πιο «χαμηλά» κατεβαίνουμε, τόσες περισσότερες αφορμές μας δίνει η τέχνη να σκεφτούμε;

Σε τι έχει αλλάξει η κρίση την τέχνη;

 

Την εκδήλωση θα «ανοίξει» με εισήγησή της η πρόεδρος του TheTOC, Ελλη Στάη.

       

Παίρνουν μέρος ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο συλλέκτης Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνος Χαραλάμπους, ο εικαστικός και καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής ΑΠΘ  Κώστας Βαρώτσος, ο αν. καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης, ο ιδιοκτήτης της ΑΔ Γκαλερί Παντελής Αραπίνης και ο δημιουργός του Athens Street Art Festival, Ανδρέας Τσουραπάς.

 

Η Συζήτηση πραγματοποιείται στο Γήπεδο TaeKwonDo (Κλειστό Παλαιού Φαλήρου) στο πλαίσιο του TALKS@Art-Athina 2015.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της Art-Athina.

Σχετικές ειδήσεις
Συζήτηση για το Λύκειο Επιδαύρου στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ
17.01.2017 15:26
Λύκειο Επιδαύρου: Ένα παγκόσμιο φυτώριο για την τέχνη του ηθοποιού, στον τόπο της Αργολίδας. Μια συζήτηση  με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, και την Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σύμβουλο εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ.
Ανοιχτή Συζήτηση για τον Μπρεχτ στο Ρομάντσο
09.01.2017 16:45
Με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον θάνατο του Γερμανού δραματουργού, ποιητή και διανοητή Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Robin4Arts διοργανώνει στο Ρομάντσο Ανοιχτή Συζήτηση στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα».
Ομιλία και συζήτηση με τον Marcos G. Breuer στο Beton 7
21.06.2016 13:54
Το Beton7 και η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα σας προσκαλούν με χαρά στην ομιλία και συζήτηση του φιλοσόφου και συγγραφέα Marcos G. Breuer για τον Jorge Luis Borges και την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρα 19.30 στο Beton7.
Τι Φεστιβάλ θέλουμε;: συζήτηση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών
09.06.2016 14:50
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί σε μία συζήτηση με τίτλο Τι Φεστιβάλ θέλουμε; την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στον Κήπο της Πειραιώς 260.
Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος: Συζήτηση στο Megaron Plus
02.06.2016 14:13
Ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων «Η επιστήμη στη ζωή μας» του Megaron Plus ολοκληρώνεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στις 7 το βράδυ, με τρεις διαπρεπείς επιστήμονες, τον Μηνά Καφάτο, τον Μάνο Δανέζη και τον Στράτο Θεοδοσίου που συμμετέχουν στη συζήτηση «Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος: πώς η σύγχρονη επιστήμη συναντά την αρχαία φιλοσοφία».