Το μόνο φεστιβάλ με υψομετρική διαφορά και καλλιτεχνική βιοποικιλότητα, επανέρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά, με υψηλές (πολύ υψηλές!) βλέψεις. Από 1 έως 8 Αυγούστου 2015, το Φεστιβάλ Βωβούσας, η μοναδική εκδήλωση που κάνει ένεση πολιτισμού στις ελληνικές βουνοκορφές, γίνεται επιτέλους θεσμός!

Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο, την προστασία της φύσης μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη και είναι αφιερωμένο στη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και τον κινηματογράφο. Μέσα από προβολές, εκθέσεις, συναυλίες και μια σειρά εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους, το Φεστιβάλ Βωβούσας συνεχίζει τη γενναία προσπάθειά του να φέρει το κοινό των αστικών κέντρων από την πόλη στο βουνό, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις στην παραλία!

Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα, η Βωβούσα, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει. Η αιώνια σχέση με τα νερά και τα παρθένα δάση που την περιτριγυρίζουν, την καθιστούν ιδανικό προορισμό τόσο για οικογένειες, όσο και για λάτρεις της τέχνης και της περιπέτειας. Το θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες της Βωβούσας, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία, δύο αξίες που αποτελούν την επιτομή της διοργάνωσης.

Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2015 το φεστιβάλ θα τρέξει μια καμπάνια crowdfunding στο Indiegogo σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τη διάρκειά του και να διατηρήσει την είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις και τα εργαστήρια δωρεάν, γι’ αυτό φροντίστε να παρακολουθείτε τη σελίδα του στο Facebook και τους λογαριασμούς του στο Twitter και το Instagram ανελλιπώς, για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα.

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο: Φεστιβάλ Βωβούσας 2015: Το πρόγραμμα