Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

3ο Ορεινό Φεστιβάλ Βωβούσας

3ο Ορεινό Φεστιβάλ Βωβούσας

Το μόνο φεστιβάλ με υψομετρική διαφορά και καλλιτεχνική βιοποικιλότητα, επανέρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά, με υψηλές (πολύ υψηλές!) βλέψεις. Από 1 έως 8 Αυγούστου 2015, το Φεστιβάλ Βωβούσας, η μοναδική εκδήλωση που κάνει ένεση πολιτισμού στις ελληνικές βουνοκορφές, γίνεται επιτέλους θεσμός!

 

Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο, την προστασία της φύσης μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη και είναι αφιερωμένο στη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και τον κινηματογράφο. Μέσα από προβολές, εκθέσεις, συναυλίες και μια σειρά εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους, το Φεστιβάλ Βωβούσας συνεχίζει τη γενναία προσπάθειά του να φέρει το κοινό των αστικών κέντρων από την πόλη στο βουνό, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις στην παραλία!

 

Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα, η Βωβούσα, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει. Η αιώνια σχέση με τα νερά και τα παρθένα δάση που την περιτριγυρίζουν, την καθιστούν ιδανικό προορισμό τόσο για οικογένειες, όσο και για λάτρεις της τέχνης και της περιπέτειας. Το θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες της Βωβούσας, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία, δύο αξίες που αποτελούν την επιτομή της διοργάνωσης.

 

Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2015 το φεστιβάλ θα τρέξει μια καμπάνια crowdfunding στο Indiegogo σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τη διάρκειά του και να διατηρήσει την είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις και τα εργαστήρια δωρεάν, γι’ αυτό φροντίστε να παρακολουθείτε τη σελίδα του στο Facebook και τους λογαριασμούς του στο Twitter και το Instagram ανελλιπώς, για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα.

 

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο: Φεστιβάλ Βωβούσας 2015: Το πρόγραμμα

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Βωβούσας 2016
29.06.2016 15:26
Το Φεστιβάλ Βωβούσας, κουρνιασμένο στη δροσερή Πίνδο, σας κλείνει πονηρά το μάτι: φέτος θα ξεκινήσουμε ανάποδα, αποκαλύπτοντας όλα όσα ΔΕΝ θα κάνουμε στο μοναδικό φεστιβάλ με ορεινή θεματολογία στην Ελλάδα!
Φεστιβάλ Λουτρακίου 2016
21.06.2016 15:55
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του φετινού προγράμματος του Φεστιβάλ Λουτρακίου, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στην αλυσίδα πολιτισμού Ιανός στην Αθήνα, παρουσία καλλιτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και φίλων του Φεστιβάλ!
3ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στη 13 Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
09.05.2016 16:39
Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης –σε συνέχεια του 1ου Φεστιβάλ που διοργανώθηκε τον Δεκέμβρη του 2011 από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, αλλά και του 2ου που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης– διοργανώνει φέτος το 3ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών.
Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης
06.05.2016 13:32
Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης από 10 έως και 20 Μαΐου 2016, με τίτλο «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα».
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το Ελληνικό Φεστιβάλ
24.03.2016 10:24
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», μετά τη λήξη της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ.