Μία νέα εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις ξεκινάει στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στις 5 με 7 Ιουνίου 2015, προσκαλώντας αυτή τη φορά παιδιά και γονείς να συμμετάσχουν σε μία πληθώρα παιδικών εργαστηρίων με ποικίλο περιεχόμενο.

Μέσα από τις θεματικές εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», το κοινό έρχεται πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ, παίρνοντας μια δυνατή «γεύση» από το έργο το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 5 με 7 Ιουνίου 2015 περιλαμβάνουν:

Παιδικό εργαστήριο

Φιλοσοφία για Παιδιά: «Η Βιωσιμότητα» – 05.06.15,  Ώρα 18.00

Μέσα από καθημερινές ιστορίες, μία συζήτηση και μία σειρά ερωτοαπαντήσεων που θέτουν τα ίδια, τα παιδιά 8 με 12 ετών, ορίζουν τις βασικές αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεκτίμητης αξίας των φυσικών αγαθών και την αναγκαιότητα να βρεθούν άλλοι τρόποι εξέλιξης της ανθρωπότητας.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου

Παιδικό εργαστήριο

Μικροί κηπουροί – 06.06.15,  Ώρα 11.30

Τα παιδιά 3 με 6 ετών καλούνται να γίνουν κηπουροί και να ανακαλύψουν τι χρειάζεται ένα φυτό για να μεγαλώσει σωστά σε μία γλάστρα. Δημιουργούν αρχικά ένα φυτό σε μια γλάστρα από πηλό και χαρτί και έπειτα φυτεύουν τα ίδια ένα φυτό σε πραγματική γλάστρα, ώστε να το πάρουν μαζί τους και να το φροντίσουν.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου

Παιδικό εργαστήριο

Γνωριμία με την Όπερα – 07.06.2015,  Ώρα 12.00

Ελάτε να κρυφοκοιτάξουμε μέσα στο καινούργιο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής αγωγής και εικαστικής έκφρασης, στόχος του οποίου είναι η δημιουργική επαφή των παιδιών, 6 με 12 ετών, με το λυρικό θέατρο και με το νέο χώρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ομάδα Καλλιτεχνικών Εκπαιδευτών Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Αυγερίδη Χριστίνα, θεατρολόγος, μονωδός

Τατιάνα Θεολόγου, μουσικοπαιδαγωγός, τσελίστα

Βενετία Νάση, θεατρολόγος, σκηνογράφος-ενδυματολόγος

Στράνη Κωνσταντίνα, θεατρολόγος, μονωδός