Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Εβδομάδα παιδικών εργαστηρίων στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Εβδομάδα παιδικών εργαστηρίων στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Μία νέα εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις ξεκινάει στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στις 5 με 7 Ιουνίου 2015, προσκαλώντας αυτή τη φορά παιδιά και γονείς να συμμετάσχουν σε μία πληθώρα παιδικών εργαστηρίων με ποικίλο περιεχόμενο.

 

Μέσα από τις θεματικές εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», το κοινό έρχεται πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ, παίρνοντας μια δυνατή «γεύση» από το έργο το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016.

 

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 5 με 7 Ιουνίου 2015 περιλαμβάνουν:

 

Παιδικό εργαστήριο

Φιλοσοφία για Παιδιά: «Η Βιωσιμότητα» – 05.06.15,  Ώρα 18.00

Μέσα από καθημερινές ιστορίες, μία συζήτηση και μία σειρά ερωτοαπαντήσεων που θέτουν τα ίδια, τα παιδιά 8 με 12 ετών, ορίζουν τις βασικές αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεκτίμητης αξίας των φυσικών αγαθών και την αναγκαιότητα να βρεθούν άλλοι τρόποι εξέλιξης της ανθρωπότητας.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου

 

Παιδικό εργαστήριο

Μικροί κηπουροί – 06.06.15,  Ώρα 11.30

Τα παιδιά 3 με 6 ετών καλούνται να γίνουν κηπουροί και να ανακαλύψουν τι χρειάζεται ένα φυτό για να μεγαλώσει σωστά σε μία γλάστρα. Δημιουργούν αρχικά ένα φυτό σε μια γλάστρα από πηλό και χαρτί και έπειτα φυτεύουν τα ίδια ένα φυτό σε πραγματική γλάστρα, ώστε να το πάρουν μαζί τους και να το φροντίσουν.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου

 

Παιδικό εργαστήριο

Γνωριμία με την Όπερα – 07.06.2015,  Ώρα 12.00

Ελάτε να κρυφοκοιτάξουμε μέσα στο καινούργιο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής αγωγής και εικαστικής έκφρασης, στόχος του οποίου είναι η δημιουργική επαφή των παιδιών, 6 με 12 ετών, με το λυρικό θέατρο και με το νέο χώρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ομάδα Καλλιτεχνικών Εκπαιδευτών Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Αυγερίδη Χριστίνα, θεατρολόγος, μονωδός

Τατιάνα Θεολόγου, μουσικοπαιδαγωγός, τσελίστα

Βενετία Νάση, θεατρολόγος, σκηνογράφος-ενδυματολόγος

Στράνη Κωνσταντίνα, θεατρολόγος, μονωδός

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήρια Animation για παιδιά από το Exile Room στο ΚΠΙΣΝ
09.01.2017 11:22
Τα εργαστήρια animation του Exile Room επιστρέφουν, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και μάλιστα δωρεάν!
Εκδήλωση των παιδικών Εργαστηρίων του Χαλκηδόνιου Ωδείου
06.06.2016 11:31
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χαλκηδόνιου Ωδείου της Ν. Φιλαδέλφειας θα γίνει η παρουσίαση των τμημάτων της Μουσικής Προπαιδείας, των εργαστηριών Γερμανικά σε ΝΤΟ#, Οι Ιστορίες του κ.ΣΟΛ και του Εργαστηρίου Ζωγραφικής για παιδιά.
Παραστάσεις παιδικών εργαστηρίων του Θεάτρου Σοφούλη
03.06.2016 12:30
Μετά από μια χρονιά γεμάτη θεατρικό παιχνίδι, τα αστεράκια των παιδικών εργαστηρίων του Θεάτρου Σοφούλη είναι έτοιμα να λάμψουν και στη σκηνή. Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει με χαρά και υπερηφάνεια τις καθιερωμένες παραστάσεις μαθητών του για το τέλος της χρονιάς.
Μουσικές εκδηλώσεις & εργαστήρια για παιδιά στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
19.04.2016 15:22
Οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 23 - 24 Απριλίου 2016 περιλαμβάνουν μουσικές εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά.
Εργαστήρια για παιδιά & γονείς και διάλεξη για νέους στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
12.04.2016 15:18
Για το διάστημα 15 με 17 Απριλίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και γονείς, αλλά και μία διάλεξη για νέους.