Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η «Άνοιξη» στο Ιστορικό Κέντρο συνεχίζεται

Η «Άνοιξη» στο Ιστορικό Κέντρο συνεχίζεται

Για πρώτη φορά 10 οργανώσεις από όλες τις γειτονιές του Ιστορικού Κέντρου συσπειρώνονται για να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε μια καλύτερη πόλη, λειτουργική για όλους. Το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο έχει μέσα σε λίγους μήνες καταφέρει όχι μόνο να ενώσει τους πολίτες αλλά και να καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις ώστε να διεκδικήσουμε την πόλη που θέλουμε.

 

Παράλληλα, το Δίκτυο διοργανώνει την «Άνοιξη στο Ιστορικό Κέντρο» - μια σειρά εκδηλώσεων σε εμβληματικές περιοχές του Ιστορικού Κέντρου, ανοιχτές σε όλους, που ξεκίνησαν στις 9 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 7 Ιουνίου 2015:

 

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 19.30. μ.μ.: «Απολογία του Σωκράτη» με τον Γιάννη Σιμωνίδη στις «Φυλακές Σωκράτους», Φιλοπάππου (απέναντι από Λουμπαρδιάρη).

 

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 18.45 μ.μ. (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος): Μεγάλος Πολιτιστικός Περίπατος από το Μετρό Θησείου μέχρι την Ακρόπολη, με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία και:

-    μουσικό δρώμενο με τη σοπράνο Laura Mamakos, συνοδεία πιάνου,

-    δωρεάν είσοδο στην φωτογραφική έκθεση «Αθήνα: Φωτογραφικό Οδοιπορικό 1839 - 1960», Μουσείο Ηρακλειδών

-    ξεναγήση – Ταξίδι στον χώρο και το χρόνο από τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ.

-    «6 Νύχτες στην Ακρόπολη» ποιητικό δρώμενο – ανάγνωση αποσπάσματος του έργου του Γ. Σεφέρη από την Όλια Λαζαρίδου .

 

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 11.00 π.μ.: Ξενάγηση στην Κοίτη του Ιλισσού και το Α΄ Νεκροταφείο, από την Μαρία Δανιήλ.

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
15.12.2016 12:45
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς καλεί τους φίλους του σε χριστουγεννιάτικες μικρές γιορτές, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.
«1922» : κινηματογραφική αφήγηση – αρχειακές μαρτυρίες στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
06.09.2016 17:06
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας καλεί στην εκδήλωση μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής «1922»: κινηματογραφική αφήγηση – αρχειακές μαρτυρίες στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ.
Συνεχίζονται τα ανοικτά μαθήματα ιστορίας του 20ού αιώνα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
21.06.2016 15:46
Το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο ανοικτών μαθημάτων ιστορίας για τον γνωστό αλλά και άγνωστο 20ό αιώνα.
Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Ρήγα Βελεστινλή στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
09.06.2016 10:50
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων και των 260 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα οραματιστή Ρήγα Βελεστινλή καθώς και της Μεγάλης Χάρτας της Ελλάδος, (της οποίας σπάνιο αντίτυπο απόκειται στις συλλογές του ΙΑΜΥ), το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας φιλοξενεί το Αφιέρωμα στη διαχρονικότητα της σκέψης και των μηνυμάτων του Ρήγα Βελεστινλή, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής παρέμβασης και πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, Ο Οικουμενικός Έλληνας.
ΘεαΑθήναι: Ένα αφιέρωμα στην Αθήνα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
30.05.2016 16:35
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) μας προσκαλεί στη δεύτερη κατά σειρά ετήσια δράση του αφιερωμένη σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού της Αθήνας, με τίτλο «ΘεΑθήναι» («έρωτας κι εργασία στη μεταπολεμική Αθήνα»), την Παρασκευή 3 Ιουνίου, (ώρα 18:30), στο Ιστορικό Αρχείο στον Ταύρο.