Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ρεσιτάλ πιάνου με τη Μάγδα Νικολαΐδου στο Βeton 7

Ρεσιτάλ πιάνου με τη Μάγδα Νικολαΐδου στο Βeton 7

Το Beton 7 μας προσκαλεί σ' ένα μουσικό ταξίδι για σόλο πιάνο με τη Μάγδα Νικολαΐδου.

Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ θα παρουσιαστούν έργα των Domenico Scarlatti και Frederic Chopin και στο δεύτερο μέρος έργα του Sergei Rakhmaninov.Πρόγραμμα

Α΄ ΜΕΡΟΣ

D. Scarlatti - Σονάτα σε μι μείζονα Κ 531
Σονάτα σε μι μείζονα Κ 380

F. Chopin - Νυχτερινό σε ντο δίεση ελάσσονα KK IVa  αρ. 16
Νυχτερινό σε ρε ύφεση μείζονα έργο 27 αρ. 2
Μπαλλάντα σε σολ ελάσσονα έργο 23, αρ.1

Διάλειμμα

Β΄ΜΕΡΟΣ

S. Rakhmaninov - Elégie σε μι ύφεση ελάσσονα έργο 3, αρ.1
Étude-Tableau σε φα ελάσσονα έργο 33, αρ.1
Étude-Tableau σε σολ ελάσσονα έργο 33, αρ.8
Étude-Tableau σε ντο δίεση ελάσσονα έργο 33, αρ.9
Étude-Tableau σε φα δίεση ελάσσονα έργο 39, αρ.3
Étude-Tableau σε μι ύφεση ελάσσονα έργο 39, αρ.5
Étude-Tableau σε ρε μείζονα έργο 39, αρ.9

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Μάγδα Νικολαΐδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Goldsmiths College - University of London PhD in Performance) υπό την εποπτεία των Pr Naomi Matsumoto, Μίλτου Λογιάδη και Νάσου Γκρόζα, έχοντας λάβει MPhil in Performance (Goldsmiths College - University of London) με τους Pr Alexander Ivashkin και Pr Christopher Elton. Κατέχει δίπλωμα μουσικολογίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβώννης (Maîtrise de Musicologie - Sorbonne Paris IV) υπό την ακαδημαϊκή εποπτεία του Philippe Cathé και το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Master of Music in Performance and Related Studies» (Goldsmiths College - University of London) με τους Pr Alexander Ivashkin και Andrew Zolinsky. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι απέκτησε Δίπλωμα Μουσικής Δωματίου με τον Jean-Claude Bouvresse (École Nationale de Gennevilliers, Paris) και Δίπλωμα Πιάνου (École Nationale de Gennevilliers, Paris) με την Josette Morata. Αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου από το Ωδείο Αθηνών από την τάξη της Λουκίας Φιλιππόνη.

Τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις της περιλαμβάνουν συναυλίες σόλο πιάνου, διαλέξεις-ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Ιρλανδία, Αίγυπτο και Ρωσία.  Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μουσικούς και έχει πραγματοποιήσει «Πρώτες Παγκόσμιες Εκτελέσεις». Οι προσεχείς εμφανίσεις της έχουν προγραμματιστεί για Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία.

Από το 2008 είναι καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου. Από την ίδια χρονιά είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια του διεθνούς Φεστιβάλ «Ήχος και Εικόνα» (www.ichos-ikona.com).

Σχετικές ειδήσεις
Round Midnight, με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο Μέγαρο Μουσικής
31.01.2017 14:51
Το διάσημο τραγούδι «Round Midnight» του μεγάλου τζαζίστα Τελόνιους Μονκ [Thelonious Monk] δανείζει τον τίτλο του στο βραδινό ρεσιτάλ της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.) και γίνεται αφορμή για ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι σε νυχτερινές μουσικές, με όχημα τα ασπρόμαυρα πλήκτρα του πιάνου.
Musica Ricercata, ρεσιτάλ πιάνου του Γιάννη Γιαννόπουλου στο Beton 7
22.12.2016 10:04
Ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας Γιάννης Γιαννόπουλος θα δώσει την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στο Beton7 ένα ρεσιτάλ πιάνου με το οποίο αφηγείται μουσικά την περιήγηση μεταξύ κολάσεως και παραδείσου.
Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Δημήτριο Καραμανώλη στον πολυχώρο Διέλευσις
26.04.2016 15:53
Στις 20 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 ο σολίστ του πιάνου Δημήτριος Καραμανώλης ξεκινά έναν κύκλο ρεσιτάλ με θέμα τη σονάτα στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις».
Ρεσιτάλ πιάνου του Θόδωρου Κοτεπάνου με αριθμητική θεματική στο Αβγό
22.04.2016 16:54
Το Αβγό μας προσκαλεί σε ένα ρεσιτάλ πιάνου του Θόδωρου Κοτεπάνου με αριθμητική θεματική (Τρίτες του Πάθους).
Ρεσιτάλ πιάνου της Μάγδας Νικολαΐδου στο Beton 7
18.04.2016 13:24
Το Beton 7 μας προσκαλεί στο ρεσιτάλ πιάνου της Μάγδας Νικολαΐδου το Σάββατο 23 Απριλίου 2016.