Πριν από έναν χρόνο ζητήσαμε από δώδεκα  εικαστικούς καλλιτέχνες να εμπνευστούν από τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα με σκοπό να φιλοξενήσουμε ένα έργο το μήνα στο site μας www.stokokkino.gr. 12 μήνες μετά η έκθεση με τίτλο 12 εικαστικά ντεσιμπέλ εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, στις 20.00, στην :Base GALLERY, στο  Booze cooperativa

Βλέποντας ξανά και ξανά τα έργα και τα ολιγόλογα σχόλια που τα συνοδεύουν , διαπιστώνει κανείς πως το σύνολο τους συνοψίζουν καταστάσεις , εικόνες , συναισθήματα της κοινής μας διαδρομής. Ένας κηπουρός της κοινωνίας , ένας από αυτούς που φροντίζουν να ανθίσουν οι αμυγδαλιές ξανά. Μια γυναίκα χωρίς χέρια σαν συμπαράσταση για όλες εκείνες τις ανυπεράσπιστες και ευάλωτες γυναίκες και κορίτσια του κόσμου. Το «ένδοξο» παρελθόν που τρέχει με μία Ferrari, απόλυτο τοτέμ ενός μοντερνισμού που έμεινε στα λόγια καθώς διάλεξε τo δρόμο που θα τον έβγαζε κατευθείαν στις λεωφόρους του νεοπλουτισμού.

Τα 12 εικαστικά ντεσιμπέλ από τoυς: Γιώτα Αποστολοπούλου, Βούλα Ευθυμίου, Αφροδίτη Κροντήρη, Πετρούλα Κρίγκου, Νίκο Κυρίτση, Αλέξανδρο  Μαγκανιώτη, Ισμήνη Μπονάτσου, Λένια Οικονόμου, Αμαλία Σταυρουλάκη, Βαρβάρα Σπιρούλη, Νίκο Σταυρακαντωνάκη, Δημήτρη Χαλάτση αποδεικνύουν πως στις μέρες  του τεχνοκρατικού λόγου και της γλώσσας της οικονομίας  η τέχνη μπορεί και συνεχίζει να προσφέρει την εναλλακτική ανάγνωση και την ευκαιρία να επιστρέψει κανείς στην ουσία των πραγμάτων.

Οργάνωση παραγωγής – συντονισμός : Λένια Οικονόμου

Επιμέλεια : Φωτεινή Λαμπρίδη