Το μεγαλύτερο φεστιβάλ καινοτομίας του Ισραήλ Start Tel Aviv ανοίγει τις πόρτες του σε νέους Έλληνες startuppers.

Καταθέστε την ιδέα σας στον διαγωνισμό καινοτομίας Start Tel Aviv και διεκδικείστε τη συμμετοχή σας στο DLD Tel Aviv Innovation Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 – 11 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ισραήλ.

O διαγωνισμός απευθύνεται σε ελληνικές τεχνολογικές startups που βρίσκονται σε στάδιο αρχικής χρηματοδότησης και έχουν ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο του προϊόντος τους.

Οι 5 φιναλίστ με τις καλύτερες ιδέες που θα αναδειχθούν κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης, θα κληθούν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ζωντανά μπροστά σε κοινό και ομάδα κριτών σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2015 στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS.

Για τον νικητή που θα ταξιδέψει στο Ισραήλ θα σχεδιαστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παρακολούθηση εργαστηρίων (workshops) και ομιλιών καθώς και μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του ισραηλινού οικοσυστήματος.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Πρεσβεία του Ισραήλ σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) και σκοπό έχει την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ στον τομέα της καινοτομίας.

Το INNOVATHENS έχει ενταχθεί στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ATTIKH 2007-2013», στον Άξονα Προτεραιότητας (2): «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» του Π.Ε.Π. «Αττικής 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).