Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Χρόνος και Χώρος: Αντίστροφες Διαδρομές: Έκθεση του Γιάννη Γαβαλά στη γκαλερί Estudio

Χρόνος και Χώρος: Αντίστροφες Διαδρομές: Έκθεση του Γιάννη Γαβαλά στη γκαλερί Estudio

Ο Γιάννης Γαβαλάς και η γκαλερί Estudio σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Χρόνος και Χώρος: Αντίστροφες Διαδρομές» την Τέταρτη 3 Ιουνίου 2015, στις 8.00 μ.μ.

 

Στο πρώτο είδος έργων του ο Γιάννης Γαβαλάς επιτυγχάνει τη γόνιμη συνύπαρξη ποικίλων υλικών  όπως το μάρμαρο, το σίδερο και το ξύλο και αναδεικνύει την εμμονή της μνήμης σε νοσταλγικές αναδρομές. Στο δεύτερο, με σύνθετες γεωμετρικές φόρμες όπου συμπλέκονται η αιχμηρότητα της ευθείας γραμμής με τη δυναμική της ελικοειδούς και το άκαμπτο της κατακόρυφης με τη γλυκύτητα της καμπύλης ο καλλιτέχνης υπαινίσσεται  τη δημιουργική ένταση ανάμεσα σε δυνάμεις αντιθετικές.

 

Βιογραφικό

 

Ο  Γιάννης Γαβαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Τήνιος στην καταγωγή σπούδασε γλυπτική  στην Προπαρασκευαστική Επαγγελματική Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και στη συνέχεια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι αντιπρόεδρος του Εικαστικού Συλλόγου Μεσογαίας. Έχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Το Ντεπό της Γκαλερί στην a.antonopoulou.art
16.12.2016 14:13
Συνδυάζοντας το Gallery Weekend 2016, τον αποχαιρετισμό του έτους και τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης "Το Ντεπό της Γκαλερί", η γκαλερί a.antonopoulou.art μας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00-19:00 στο χώρο της για τα εγκαίνια και ένα εορταστικό πάρτι.
Ομαδική έκθεση
10.08.2016 15:11
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα 2016 θα ανακαλύψετε τα έργα της ομαδικής έκθεσης "Διαδρομές Ατσούμπαλες" μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας.
Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος
13.07.2016 13:26
Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 16 Ιουλίου 2016.
Αιγαίο: Ταυτότητες + Διαδρομές: έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο
21.06.2016 16:10
Φέτος η γκαλερί Citronne, επικεντρώνεται στη θεματική του Αιγαίου, διαχρονικά επίκαιρη με ευρύτατες διαστάσεις τελευταία. Τα σημερινά κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα φέρνουν στην επιφάνεια ερωτήματα και οξείς προβληματισμούς με ελλιπή ή και ανύπαρκτη κατανόηση.
Τρεις Χώροι, Τρεις Προσωπικές Διαδρομές, Τρεις Ζωγραφικοί Λόγοι: έκθεση στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
21.03.2016 11:26
Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, η Έλλη Χρυσίδου, η Ljiljana Jaric, και η Έμμυ Χατζηφωτιάδου, με διαφορετικές αφετηρίες η κάθε μία και πορείες, συναντώνται και συνδιαμορφώνουν μία κοινή εικαστική πράξη.