Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Χρόνος και Χώρος: Αντίστροφες Διαδρομές: Έκθεση του Γιάννη Γαβαλά στη γκαλερί Estudio

Χρόνος και Χώρος: Αντίστροφες Διαδρομές: Έκθεση του Γιάννη Γαβαλά στη γκαλερί Estudio

Ο Γιάννης Γαβαλάς και η γκαλερί Estudio σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Χρόνος και Χώρος: Αντίστροφες Διαδρομές» την Τέταρτη 3 Ιουνίου 2015, στις 8.00 μ.μ.

 

Στο πρώτο είδος έργων του ο Γιάννης Γαβαλάς επιτυγχάνει τη γόνιμη συνύπαρξη ποικίλων υλικών  όπως το μάρμαρο, το σίδερο και το ξύλο και αναδεικνύει την εμμονή της μνήμης σε νοσταλγικές αναδρομές. Στο δεύτερο, με σύνθετες γεωμετρικές φόρμες όπου συμπλέκονται η αιχμηρότητα της ευθείας γραμμής με τη δυναμική της ελικοειδούς και το άκαμπτο της κατακόρυφης με τη γλυκύτητα της καμπύλης ο καλλιτέχνης υπαινίσσεται  τη δημιουργική ένταση ανάμεσα σε δυνάμεις αντιθετικές.

 

Βιογραφικό

 

Ο  Γιάννης Γαβαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Τήνιος στην καταγωγή σπούδασε γλυπτική  στην Προπαρασκευαστική Επαγγελματική Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και στη συνέχεια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι αντιπρόεδρος του Εικαστικού Συλλόγου Μεσογαίας. Έχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Ομαδική έκθεση
10.08.2016 15:11
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα 2016 θα ανακαλύψετε τα έργα της ομαδικής έκθεσης "Διαδρομές Ατσούμπαλες" μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας.
Αιγαίο: Ταυτότητες + Διαδρομές: έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο
21.06.2016 16:10
Φέτος η γκαλερί Citronne, επικεντρώνεται στη θεματική του Αιγαίου, διαχρονικά επίκαιρη με ευρύτατες διαστάσεις τελευταία. Τα σημερινά κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα φέρνουν στην επιφάνεια ερωτήματα και οξείς προβληματισμούς με ελλιπή ή και ανύπαρκτη κατανόηση.
Τρεις Χώροι, Τρεις Προσωπικές Διαδρομές, Τρεις Ζωγραφικοί Λόγοι: έκθεση στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
21.03.2016 11:26
Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, η Έλλη Χρυσίδου, η Ljiljana Jaric, και η Έμμυ Χατζηφωτιάδου, με διαφορετικές αφετηρίες η κάθε μία και πορείες, συναντώνται και συνδιαμορφώνουν μία κοινή εικαστική πράξη.
Overseas: Έκθεση στη γκαλερί του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος
16.02.2016 14:53
Τα εγκαίνια της έκθεσης Overseas θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00, στην γκαλερί του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.
Summer in the city: Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Οικονόμου στην γκαλερί 7
22.01.2016 15:10
Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Summer in the city του Γιάννη Οικονόμου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στην γκαλερί 7.