Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Πενθεσίλειες: από την ομάδα χορού Κατρίν Ντιβερρές στο Φεστιβάλ Αθηνών

Πενθεσίλειες: από την ομάδα χορού Κατρίν Ντιβερρές στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται την ομάδα χορού Κατρίν Ντιβερρές με την παράσταση Πενθεσίλειες, για δύο βραδιές στις 13 και 14 Ιουνίου 2015 στην Πειραιώς 260.

Την αεικίνητη καλλιτεχνικά Κατρίν Ντιβερρές –που εδώ και τρεις δεκαετίες διαμορφώνει με το έργο της το τοπίο του χορού στη Γαλλία– το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει για δεύτερη φρρά.

Στην πιο πρόσφατη δημιουργία της, με τίτλο Πενθεσίλειες..., δεν αναζητά απλώς συνάφειες με τη θεατρική γραφή του Κλάιστ. Στη δική της, χοροθεατρική εκδοχή αποπειράται να φωτίσει τις πολλαπλές πτυχές της γυναικείας ταυτότητας, χρησιμοποιώντας ως όχημα τον μύθο των Αμαζόνων. Εννιά χορευτές και χορεύτριες επί σκηνής καταπιάνονται με το «παράδοξο» αίτημα της διαφορετικότητας, της υπέρβασης των στερεοτυπικών ρόλων, προκειμένου να προσεγγίσουν την ου-τοπία μιας συλλογικότητας πέρα από τα καθιερωμένα.

Συντελεστές:

Χορογραφία: Catherine Diverrès
Σκηνογραφία: Laurent Peduzzi
Πρωτότυπη μουσική: Jean-Luc Guionnet, Seijiro Murayama
Φωτισμοί: Marie-Christine Soma
Κοστούμια: Cidalia Da Costa
 
Σε συνεργασία με τους Claude Gorophal, Anne Yarmola
 
Ερμηνεύουν:
Alessandro Bernardeschi
Francesca Mattavelli
Capucine Goust
Akiko Hasegawa
Pilar Andres Contreras
Thierry Micouin
Rafael Pardillo
Tamara Stuart-Ewing
Emilio Urbina
 
Παραγωγή: Compagnie Catherine Diverrès - Αssociation d’Octobre
 
Συμπαραγωγή:
Théâtre Anne de Bretagne / Scène Conventionnée - Vannes, Théâtre Νational de Chaillot, Le Volcan / Scène Nationale du Havre

Διάρκεια 85'

Φωτό: Caroline Ablain

Σχετικές ειδήσεις
Σάλος, της Σοφίας Μαυραγάνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26.01.2017 17:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου (ώρα 20:00), για μία και μοναδική βραδιά, την παράσταση χορού της Σοφίας Μαυραγάνη με τίτλο «Σάλος» που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το καλοκαίρι της προηγούμενης χρονιάς.
Ανδρέου – Μπουμπάκη: Νέοι χορογράφοι στο Φεστιβάλ Αθηνών 2016
18.07.2016 12:32
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στην Πειραιώς 260, στις 30 και 31 Ιουλίου 2016, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τo A Kind of Fierce της Κατερίνας Ανδρέου και το and we are not at the same place. των Άρια Μπουμπάκη, Pauline Brun, Noga Golan, Calixto Neto, με τα οποία ολοκληρώνονται οι παραστάσεις χορού του φεστιβάλ.
Cold Blood, από τους Michèle Anne De Mey, Jaco Van Dormael στο Φεστιβάλ Αθηνών
08.07.2016 15:42
Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται τους Michèle Anne De Mey και Jaco Van Dormael, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στην Πειραιώς 260 τη νέα τους παράσταση Cold Blood.
Untitled_I will be there when you die, του Alessandro Sciarroni στην Πειραιώς 260
27.05.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί στην Πειραιώς 260 τον Alessandro Sciarroni, ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο Untitled_I will be there when you die, για δύο παραστάσεις στις 20 και 21 Ιουνίου 2016.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.