Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Νήμα και σκιές: Ομαδική έκθεση στο The Loft

Νήμα και σκιές: Ομαδική έκθεση στο The Loft

Την  Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στο  “The Loft” παρουσιάζεται  μια ακόμη έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας “The ArtLoft” με τίτλο «Νήμα και Σκιές». Σε ένα χώρο που  λειτουργούσε για δεκαετίες ως τόπος πώλησης  υφασμάτων, στο παλιό κατάστημα Χυτήρογλου, στην οδό Καπνικαρέας, δώδεκα καλλιτέχνες στοχάζονται και δημιουργούν πάνω στην έννοια του νήματος, εκλαμβάνοντάς  το ως δεσμό, ως δεσμά, ως στημόνι, ως μίτο.

 

Μέσα από το έργο  τους, το νήμα αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις και προεκτάσεις. Αρχικά, ως ομφάλιος λώρος, ένα είδος ζωντανού νήματος, που μας συνδέει με την ζωή και την ίδια την ύπαρξη. Έπειτα ως σχέση με τους συνανθρώπους μας, τους δεσμούς δηλαδή αυτούς, που είναι απαραίτητοι για την κοινωνική μας ανάπτυξη και υπόσταση, αλλά  που παράλληλα, μπορούν να λειτουργούν και ως δεσμά για την ελευθερία μας. Και επί πλέον, τονίζεται και η σημειολογική και συμβολική σημασία του νήματος και του υφάσματος από την αρχαιότητα ως σήμερα.

 

Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Εοζέν Αγκοπιάν, Κέλλυ Αθανασιάδου, Άρτεμις Αλκαλάη, Αναστασία Δούκα, Laura Dodson, Αποστόλης Ζολωτάκης, Βασιλική Κοσκινιώτου, Μαρία Σχινά, Γεωργία Τσέρη, Δροσιά Τσέρη, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου.

 

Επιμέλεια: Μαρία Σχινά, εικαστικός

 

Η εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft” που συντονίζεται από την εικαστικό Κέλλυ Αθανασιάδου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει μια σειρά εικαστικών εκθέσεων που παρουσιάζονται στον πολυχώρο “The Loft” έως τα μέσα Ιουλίου. Οι δράσεις της πλατφόρμας περιλαμβάνουν περιοδικές εικαστικές εκθέσεις ομαδικού χαρακτήρα που προτείνονται από επιμελητές και ιστορικούς τέχνης. Σε ένα δεύτερο πυλώνα, το “The ArtLoft” λειτουργεί σε συνεργασία με τις ακαδημίες Τέχνης της χώρας και παρουσιάζει τις δουλειές των φοιτητών.                                          

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.
Stand up for…: εικαστική έκθεση από το The ArtLoft
15.01.2016 16:42
Η εικαστική πλατφόρμα "The ArtLoft" που επιμελείται η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Stand up for...", στον εικαστικό πολυχώρο The Loft, στο κέντρο της Αθήνας.
Multiverse: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Cube
11.01.2016 13:36
Η Γκαλερί Cube, στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας Fresh Art φιλοξενεί την ομαδική έκθεση “MULTIVERSE” στην οποία συμμετέχουν οι εικαστικοί: Δήμητρα Γούση, Χριστίνα Γούσια, Λούλα Λεβέντη, Ευγενία Λώλη, Κατερίνα Μπότσαρη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και επιμελούνται η Λιάνα Ζωζά και ο Μάκης Κυριακόπουλος.