Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Νήμα και σκιές: Ομαδική έκθεση στο The Loft

Νήμα και σκιές: Ομαδική έκθεση στο The Loft

Την  Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στο  “The Loft” παρουσιάζεται  μια ακόμη έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας “The ArtLoft” με τίτλο «Νήμα και Σκιές». Σε ένα χώρο που  λειτουργούσε για δεκαετίες ως τόπος πώλησης  υφασμάτων, στο παλιό κατάστημα Χυτήρογλου, στην οδό Καπνικαρέας, δώδεκα καλλιτέχνες στοχάζονται και δημιουργούν πάνω στην έννοια του νήματος, εκλαμβάνοντάς  το ως δεσμό, ως δεσμά, ως στημόνι, ως μίτο.

 

Μέσα από το έργο  τους, το νήμα αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις και προεκτάσεις. Αρχικά, ως ομφάλιος λώρος, ένα είδος ζωντανού νήματος, που μας συνδέει με την ζωή και την ίδια την ύπαρξη. Έπειτα ως σχέση με τους συνανθρώπους μας, τους δεσμούς δηλαδή αυτούς, που είναι απαραίτητοι για την κοινωνική μας ανάπτυξη και υπόσταση, αλλά  που παράλληλα, μπορούν να λειτουργούν και ως δεσμά για την ελευθερία μας. Και επί πλέον, τονίζεται και η σημειολογική και συμβολική σημασία του νήματος και του υφάσματος από την αρχαιότητα ως σήμερα.

 

Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Εοζέν Αγκοπιάν, Κέλλυ Αθανασιάδου, Άρτεμις Αλκαλάη, Αναστασία Δούκα, Laura Dodson, Αποστόλης Ζολωτάκης, Βασιλική Κοσκινιώτου, Μαρία Σχινά, Γεωργία Τσέρη, Δροσιά Τσέρη, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου.

 

Επιμέλεια: Μαρία Σχινά, εικαστικός

 

Η εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft” που συντονίζεται από την εικαστικό Κέλλυ Αθανασιάδου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει μια σειρά εικαστικών εκθέσεων που παρουσιάζονται στον πολυχώρο “The Loft” έως τα μέσα Ιουλίου. Οι δράσεις της πλατφόρμας περιλαμβάνουν περιοδικές εικαστικές εκθέσεις ομαδικού χαρακτήρα που προτείνονται από επιμελητές και ιστορικούς τέχνης. Σε ένα δεύτερο πυλώνα, το “The ArtLoft” λειτουργεί σε συνεργασία με τις ακαδημίες Τέχνης της χώρας και παρουσιάζει τις δουλειές των φοιτητών.                                          

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη: ομαδική έκθεση στις Εικαστικές Αναζητήσεις
13.01.2017 15:33
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους νέους εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19.00, η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη" (από το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη, Επέστρεφε).
Η νοητή μου πατρίδα, ομαδική έκθεση στο The Loft
21.12.2016 14:23
Ο χώρος Τέχνης The Loft παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Η νοητή μου πατρίδα.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.