Την  Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στο  “The Loft” παρουσιάζεται  μια ακόμη έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας “The ArtLoft” με τίτλο «Νήμα και Σκιές». Σε ένα χώρο που  λειτουργούσε για δεκαετίες ως τόπος πώλησης  υφασμάτων, στο παλιό κατάστημα Χυτήρογλου, στην οδό Καπνικαρέας, δώδεκα καλλιτέχνες στοχάζονται και δημιουργούν πάνω στην έννοια του νήματος, εκλαμβάνοντάς  το ως δεσμό, ως δεσμά, ως στημόνι, ως μίτο.

Μέσα από το έργο  τους, το νήμα αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις και προεκτάσεις. Αρχικά, ως ομφάλιος λώρος, ένα είδος ζωντανού νήματος, που μας συνδέει με την ζωή και την ίδια την ύπαρξη. Έπειτα ως σχέση με τους συνανθρώπους μας, τους δεσμούς δηλαδή αυτούς, που είναι απαραίτητοι για την κοινωνική μας ανάπτυξη και υπόσταση, αλλά  που παράλληλα, μπορούν να λειτουργούν και ως δεσμά για την ελευθερία μας. Και επί πλέον, τονίζεται και η σημειολογική και συμβολική σημασία του νήματος και του υφάσματος από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Εοζέν Αγκοπιάν, Κέλλυ Αθανασιάδου, Άρτεμις Αλκαλάη, Αναστασία Δούκα, Laura Dodson, Αποστόλης Ζολωτάκης, Βασιλική Κοσκινιώτου, Μαρία Σχινά, Γεωργία Τσέρη, Δροσιά Τσέρη, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου.

Επιμέλεια: Μαρία Σχινά, εικαστικός

Η εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft” που συντονίζεται από την εικαστικό Κέλλυ Αθανασιάδου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει μια σειρά εικαστικών εκθέσεων που παρουσιάζονται στον πολυχώρο “The Loft” έως τα μέσα Ιουλίου. Οι δράσεις της πλατφόρμας περιλαμβάνουν περιοδικές εικαστικές εκθέσεις ομαδικού χαρακτήρα που προτείνονται από επιμελητές και ιστορικούς τέχνης. Σε ένα δεύτερο πυλώνα, το “The ArtLoft” λειτουργεί σε συνεργασία με τις ακαδημίες Τέχνης της χώρας και παρουσιάζει τις δουλειές των φοιτητών.