Μετά τον πολύ πετυχημένο 1ο σεμιναριακό κύκλο θεατρικού παιχνιδιού που οργάνωσαν οι Μορφές Έκφρασης με την Άννα Σ. Τζίμα και με τις ευχές όλων όσων συμμετείχαν, ξεκινάει από τις 11 Ιουνίου 2015, Νέα ομάδα για τον 1ο κύκλο.

Για παιδαγωγούς: νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές , μουσικοπαιδαγωγούς, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, δασκάλους χορού και εικαστικών, θεατρολόγους – καλλιτέχνες: ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, ζωγράφους. Αλλά και γονείς που αναζητούν δημιουργικούς τρόπους επικοινωνίας με το παιδία τους!

Τι περιλαμβάνει ο 1ος κύκλος: παιχνίδια επικοινωνίας, παιχνίδια γνωριμίας, γίνομαι ομάδα, η πρώτη μου εμφάνιση στο κοινό, μικρά παιχνίδια αυτοσχεδιασμού….

Παιχνίδι, λέμε πως είναι τα πάντα, η ζωή, ο ήλιος που ανατέλλει, η θέση μας στον κόσμο, τα πόδια μας που πατάνε πότε στη γη και πότε στον ουρανό, η σχέση μας με τον εαυτό μας, με τους άλλους, με τα παιδιά, με το χώρο και το χρόνο! Παιχνίδι, λέμε πως είναι τα πάντα… μα χρειαζόμαστε κι έναν μικρό χώρο μέσα σε αυτό το παιχνίδι, όπου θα μπορούσαμε να το  προπονηθούμε, να  μάθουνε και να δοκιμάσουμε, να διασκεδάσουμε, και να περάσουμε ωραία, χρειαζόμαστε έναν καθρέφτη που να αντανακλά τη δική μας ματιά σε αυτό το παιχνίδι: το θέατρο! Θεατρικό παιχνίδι, λοιπόν ως ένα εργαλείο μάθησης, εξερεύνησης και  επικοινωνίας…

Προϋποθέσεις για την συμμετοχή σας στο σεμινάριο:

Προκειμένου να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο απρόσκοπτα, θα πρέπει να συμφωνείτε στις 2 παρακάτω δηλώσεις:

1)Τα παιδιά δεν είναι μπελάς, ούτε είναι προβληματικά όντα, δεν χρήζουν ειδικής αγωγής για να κοινωνικοποιηθούν αλλά και δεν αποτελούν απειλή για τον «όμορφο και λογικό μας κόσμο»!

2)Θα ήθελα να βοηθήσω τα παιδιά να γίνουν πιο ικανά να αντιλαμβάνονται τον κόσμο και όχι να γίνουν πιο «όπως πρέπει».

Εάν συμφωνείτε με τις 2 παραπάνω δηλώσεις σας προσκαλώ κοντά μου για να σας μεταφέρω την 11ετή μου εμπειρία και γνώση στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού και θεάτρου. Ευελπιστώ αυτό το σεμινάριο να γίνει και αφορμή για την συνεύρεση εξαιρετικών ανθρώπων, αλλά και μελλοντικών συνεργατών στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και της καλλιτεχνικής δράσης για παιδιά.

Άννα Σεβαστή Τζίμα

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας!