Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Autogoal των Σοφίας Μαυραγάνη, Δρόσου Σκώτη και Tadeu Liesenfeld για μία παράσταση στo Playground for the arts

Autogoal των Σοφίας Μαυραγάνη, Δρόσου Σκώτη και Tadeu Liesenfeld για μία παράσταση στo Playground for the arts

Εν όψει της συμμετοχής της στο φεστιβάλ Dance Days στα Χανιά της Κρήτης, η παράστασηAutogoal” της Σοφίας Μαυραγάνη, του Δρόσου Σκώτη και του Tadeu Liesenfeld, παρουσιάζεται για μια και μοναδική φορά στην Αθήνα, στο PLAYGROUND for the arts στο Βοτανικό, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στις 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη, η έξοδος αμφιλεγόμενη και η οικονομική συνεισφορά προαιρετική.

 

Το “Autogoal” καταπιάνεται με αυτοσαρκασμό και σπιρτάδα με το θέμα της σχέσης αθλητή-προπονητή. Ποιος έχει το πάνω χέρι; Μέσα από την έννοια του παιχνιδιού, η θεατρική σύμβαση πότε επικυρώνεται και πότε ακυρώνεται, το σοβαρό επικαλύπτει το αστείο και τούμπαλιν, και εντέλει το ίδιο το παιχνίδι αυτο-βραβεύεται ως νικητής.

 

Το “Autogoal” έχει παρουσιαστεί στην πρώτη ενεργοποίηση του θεάτρου Εμπρός από την Κίνηση Μαβίλη, στο Perfect Massin Studio και στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Είναι μια παραγωγή της ομάδας χορού FINGERSIX/athens.

 

FINGERSIX/athens:

Ομάδα χορού που έχει στόχο την έρευνα και διάδοση των παραστατικών τεχνών μέσω της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δημιουργίας και παραγωγής παραστάσεων που προκαλούν τους συντελεστές τους: ερμηνευτές, δημιουργούς, θεατές .

 

Σοφία Μαυραγάνη:

Αθήνα 1978. Σπούδασε χορογραφία/dance maker στο “ArtEZUniversity of Arts”, Arnhem/Ολλανδία (2001-2005) και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων/marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (1996-2000).

Είναι Ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Καλιτεχνικού Δικτύου FINGERSIX και της ομάδας χορoύ “FINGERSIX/athens”. Έργα της, μεταξύ άλλων, αποτελούν: “the paradox of a future in the occidental paradigm” (MIRfestival, Open Latitudes) “autogoal” (18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Θέατρο Εμπρός), “Mind  the  map”  και  “Incorrect  me”, παραγωγές που επιχορηγήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, “M” dancetheatre solo που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα, Τουρκία, Ολλανδία, Ισπανία και Αργεντινή, “BeBeBomb” (ΚΘΒΕ), “η σιωπή του παπαγάλου” (ΜΙR festival).

Παράλληλα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό το πειραματικό μεταμεσονύχτιο σεμινάριο “OUT OF ORDER” και το ερευνητικό πρόγραμμα παραστατικών τεχνών playfor4 και playforPLACE.

 

Δρόσος Σκώτης:

Γεννήθηκε το Μάρτιο του 1973 στην Αθήνα. Aποφοίτησε από τη ανώτερη δραματική σχολή «Αρχή» το έτος 2000. Έχει συνεργαστεί ως επαγγελματίας ηθοποιός και χορευτής με ομάδες χορού όπως «ΧΟΡΕΥΤΕΣ», «ΑΚΙΝ» «ΕΝΝΙΑΜΟΡΦΟ». «Π.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ», «FINGERSIX/athens» κ.α..Συμμετείχε στις παραστάσεις «Still Life»,«2» και «Μέσα» του Δημήτρη Παπαϊωάννου . Έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ χορού σε Αθήνα ,Νέα Υόρκη, Μόσχα και Πράγα.

Στον κινηματογράφο έχει παίξει σε ταινίες μεγάλου μήκους όπως «Η Κληρονόμος», «Το Κακό Στην Εποχή Των Ηρώων», «Bang Bank», «Straight Story». «Θα Το Μετανιώσεις», «Γαμήλιο Πάρτι» κ.α.. όπως και σε μικρού μήκους βραβευμένες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Tadeu Liesenfeld:

Γεννήθηκε το 1984 στο Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία. Το 2003 άρχισε θεατρικές σπουδές στο Federal University of Rio Grande do Sul (UFRGS). Στη συνέχεια παρακολούθησε το τμήμα σύγχρονου χορού στο Folkwang Universität der Künste στο Έσεν, Γερμανία και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, στην Αθήνα. Ως ερμηνευτής έχει συνεργαστεί με τον Δημήτρη Παπαιωάννου για τις παραγωγές “Πουθένα” (2009) και “Πρώτη Ύλη”(2012), την Hellenic Dance Company, τον Κωνσταντίνο Ρήγο για τη παράσταση “Αρκαδία” (φεστιβάλ Αθηνών), τη Σοφία Μαυραγάνη για τη παράσταση “Autogoal” (Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας), την Κατερίνα Ανδρέου για τη παράσταση “Mala” (No Ballet Festival-Germany), τη Σοφία Σπυράτου και το Γιάννη Κακλέα. Στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί με τους: Claudio Misculin και “Accademia della Follia”(Ιταλία), Zé Adão Barbosa(Βραζιλία),  Patricia Fagundes (Βραζιλία), Jezebel di Carli(Βραζιλία), Dagmar Dornelles(Βραζιλία), Shirley Rosario(Βραζιλία), Jaqueline Pinzon(Βραζιλία), Julio Conte(Βραζιλία), Paulo Guerra και Vanja Ca Michel(Βραζιλία).  

 

Ιδέα/χορογραφία: Σοφία Μαυραγάνη

Ερμηνεία/συνδημιουργία: Tadeu Liesenfeld, Δρόσος Σκώτης

Φωτογραφίες: Mίλτος Αθανασίου

Teaser: Νίκος Βαβούρης

Παραγωγή: FINGERSIX/athens 

Σχετικές ειδήσεις
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Δεύτερη παράταση στο Θησείον
10.01.2017 14:28
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται για δεύτερη φορά έως τις 11 Φεβρουαρίου 2017 προσθέτοντας 10 ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Η επιτυχία συνεχίζεται στο Θέατρο Θησείον
29.11.2016 10:15
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται έως τις 07 Ιανουαρίου 2017 ολοκληρώνοντας τη θεατρική της διαδρομή στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
«Οι αναστατώσεις του Οικότροφου Τέρλες»: Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα
31.10.2016 12:07
Το έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ, "Οι αναστατώσεις του οικοτρόφου Τέρλες", παρουσιάζεται για τέσσερις ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη. Μην το χάσετε!
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», της Γεωργίας Μαυραγάνη στο Θέατρο Θησείον
13.09.2016 11:00
Η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, μετά από μια σειρά παρουσιάσεων με μεγάλη αποδοχή σε Αγρίνιο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επανέρχεται στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, από τις 07 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις μόνο.
Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
29.02.2016 15:31
Το Μικρό θέατρο Αγρινίου έρχεται από 11 έως 20 Μαρτίου 2016 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών με την παράσταση «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.