Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Είσοδος Ελεύθερη: Έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Μασούρα

Είσοδος Ελεύθερη: Έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Μασούρα

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 και για λίγες ημέρες, ο Στέφανος Μασούρας παρουσιάζει στο διαμέρισμα της οδού Άργους και στους γειτονικούς δρόμους, την προσωπική του έκθεση με τίτλο «Είσοδος Ελεύθερη». Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από το πάρκο, τα «αρχαία», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν σήμερα την περιοχή οι κάτοικοι της Ακαδημίας του Πλάτωνα.

 

Παρουσιάζονται εικόνες από το Πάρκο - Αρχαιολογικό χώρο που αποτελούν τη μεγάλη, κεντρική αρτηρία της σημερινής γειτονιάς με τις πανάρχαιες ρίζες. Ρίζες που θρέφουν έως σήμερα τα πλάσματα που ο τόπος φιλοξενεί, ενώ την ίδια στιγμή λαμβάνουν χώρα δράσεις ντόπιων και περαστικών, ομάδων, συλλόγων και φορέων διαφορετικής κουλτούρας, χώρας, γλώσσας, πολιτισμού.

 

Ακολουθώντας τους ήχους από τις βαλκάνιες μουσικές, ο φακός συναντάει τις μυστηριώδεις και παιχνιδιάρικες «Μάσκες» στα άλλοτε ακμαία βιομηχανικά κτίρια της παλιάς αθηναϊκής συνοικίας. Οι «Μάσκες» δείχνουν το δρόμο μέσα από τα χαλάσματα από το πάρκο προς το διαμέρισμα, και αντίστροφα: από το διαμέρισμα στη μεγάλη αυλή εκεί όπου τα πλάσματα εναλλάσσονται, οι ιστορίες τους μπλέκονται, οι φωνές τους ακούγονται κι οι ψυχές τους καθρεφτίζονται πότε στα βρόχινα απόνερα και πότε στο πεντακάθαρο γαλάζιο.

 

Παίζοντας με το φως σε όλες του τις εντάσεις, από αυτό της απόχρωσης της αυγής ως εκείνο του πηχτού σκοταδιού, η ταχύτητα του κλείστρου αυξομειώνεται κι ο φακός του Στέφανου Μασούρα αποτυπώνει άλλοτε με ύφος διακριτικό μελαγχολικό κι άλλοτε ... Ωστόσο, πάντα με κινητικότητα και ζωντάνια άνευ ορίων, ο καλλιτέχνης κάνει shoot, χωρίς να μας κάνει «σουτ»!

Σχετικές ειδήσεις
Η Εποχή του Ηλεκτρισμού: Έκθεση του Στέφανου Ρόκου στην γκαλερί Follow Your Art
26.07.2016 11:59
Ο Στέφανος Ρόκος εκθέτει, από τις 7 Αυγούστου 2016, για πρώτη φορά στα Κύθηρα παρουσιάζοντας μέρος της δουλειάς του “Η Εποχή του Ηλεκτρισμού” στην γκαλερί Follow Your Art.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".
Αθήνα. Η Πόλη μου: Έκθεση των σπουδαστών φωτογραφίας του ΑΚΤΟ
27.06.2016 13:06
Οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΑΚΤΟ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στον Πολυχώρο Palmier Bistro, την έκθεση “Αθήνα. Η Πόλη μου” την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής τους Γιάννης Γιαννακόπουλος.
Έκθεση φωτογραφίας του Istvan Kerekes στην Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
09.06.2016 11:40
Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης ΦΕΜ, παρουσιάζει από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στο νέο εκθεσιακό της χώρο στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου Ούγγρου φωτογράφου Istvan Kerekes.
Πολιτιστικά Τοπία - η προσωπική ματιά του φωτογράφου: έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
12.05.2016 16:03
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκαινιάζει την Τρίτη, 17 Μαΐου (18:00) έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πολιτιστικά τοπία - Η προσωπική ματιά του φωτογράφου», στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.