Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Elias Artista σε ζωντανό set στο Quilombo

Ο Elias Artista σε ζωντανό set στο Quilombo

Το  Σάββατο 6  Ιουνίου 2015, ο Elias Artista θα παρουσιάσει ένα ζωντανό set από κομμάτια που εμπνέονται από το χώρο παρουσίασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή το Quilombo παραπέμπει συνειρμικά στους σκλάβους που δραπέτευσαν, διάλεξε και τον τίτλο La Fuga.

 

Πρόκειται για ένα sound collage/αυτοσχεδιασμό με χρήση Η/Υ και άλλων συσκευών. Γίνεται χρήση μίας ποικιλίας μουσικών παραδόσεων (experimental, ambient, trip-hop, dubstep, house, garage, d’n’b) ενώ το βασικό συστατικό που δομεί και ενώνει το υλικό είναι η εκ μέρους του προσπάθεια ερμηνείας και αποκάλυψης μίας γλώσσας του εκάστοτε "μύθου", στην περίπτωση μας του δραπέτη σκλάβου, σε ένα πλαίσιο όπου οι θεωρήσεις της μουσικής ως τέχνη και ως επιστήμη τέμνονται και λειτουργούν ως συναισθηματικές, πολιτικές και τελετουργικές δυνάμεις της διαμορφούμενης συλλογικής αντίληψης.

 

Ο Elias Artista ασχολείται με τη μουσική/καλλιτεχνική δημιουργία, παραγωγή και εκτέλεση. Από το 1985 όπου άρχισε να συμμετέχει σε μουσικά δρώμενα έως σήμερα έχει παρουσιάσει και συνδράμει σε έργα τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στην Αγγλία και Γαλλία. 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Dead Can Dance εμπνέονται από την υποψηφιότητα της Ελευσίνας για ΠΠτΕ 2021!
09.11.2016 13:26
Οι Dead Can Dance, έχοντας γράψει το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, αντλούν συχνά έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ η ιδιαίτερα εκλεκτική αισθητική τους είναι έντονα επηρεασμένη από την ελληνική μουσική (αρχαία & Βυζαντινή).
Ο Τheodore live στο Θέατρο “Απόλλων” στη Σύρο
10.10.2016 14:58
To Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο Theodore θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο περίφημο θέατρο «Απόλλων» στη Σύρο, μια παράσταση βασισμένη σε κομμάτια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ (7 και It Is But It’s Not). Η ορχήστρα θα αποτελείται από τους μουσικούς της προσωπικής του μπάντας και από ένα σχήμα εγχόρδων – δύο βιολιά, μία βιόλα και τσέλο.
Έρχονται στο Kremlino: Το πρόγραμμα των παραστάσεων του 2016
06.10.2016 15:09
Εμφανίσεις γνωστών μουσικών και δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της νέας μουσικής σκηνής Kremlino, στον Πειραιά. Ενας νέος χώρος πολιτισμού που έρχεται στην πλατεία Κοραή, για να αποτελέσει ένα ζωντανό πυρήνα πολιτισμού και έκφρασης.
Evripidis and his Tragedies live στο Βρυσάκι
07.09.2016 13:16
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ο Evripidis and his Tragedies επιστρέφει στο Βρυσάκι για να παρουσιάσει κομμάτια από όλη του την καριέρα, στην πιο απογυμνωμένη από στολίδια αλλά και πιο ουσιαστική βερσιόν τους, επικεντρώνοντας στον τελευταίο του δίσκο "Futile Games In Space And Time", αλλά παρουσιάζοντας και πολλά ακυκλοφόρητα κομμάτια από τον επερχόμενο ελληνικό του δίσκο.
Ο κορυφαίος Dj Sasha στο Bolivar Beach Bar
05.07.2016 14:06
Το Bolivar Beach Bar, την Παρασκευή 8 Ioυλίου 2016, υποδέχεται στα decks του το ζωντανό θρύλο της ηλεκτρονικής μουσικής που ακούει στο όνομα Sasha!