Η εμπειρία εκδοτική προτείνει την συγγραφέα Κική Φιλιππίδου μέσα από το βιβλίο Γεμάτη Ζωή που αναλύει την ψυχολογία του ατόμου σε διαφορετικά στάδια ηλικίας  …

Η γνωριμία με τον εαυτό μας και η προσωπική εξέλιξη μπορεί να γίνουν ένα ταξίδι περιπετειώδες, αλλά και ενδιαφέρον. Ένα ταξίδι που μπορεί να γεμίσει με νέες ιδέες, με καινούργιες εμπειρίες, με αλλιώτικες εικόνες και παραστάσεις. Κάθε ηλικία είναι όμορφη, αρκεί να ξέρουμε ποια στοιχεία της πρέπει να κρατήσουμε, ποια να τονίσουμε και ποια να πετάξουμε για πάντα από πάνω μας. Αρκεί να μάθουμε πώς θα ζούμε μία… γεμάτη ζωή!
 
Οπισθόφυλλο:
Γίνομαι 20… 30… 40… 50… 60… 70… χρονών! Και λοιπόν;
Από νεαρή ηλικία βρισκόμαστε μπροστά σε κοινωνικές “πραγματικότητες”, σε οικογενειακά δεδομένα και καταστάσεις που βρίσκουμε ήδη παγιωμένες, δεν έχουμε επιλέξει ούτε επιζητήσει. Η καθεμία από εμάς αναμετρά την προίκα της και κάνει το ξεδιάλεγμά της. Το κεφάλι μας έχει γεμίσει με απόψεις και ιδέες για το τι σημαίνει γυναίκα, για το ποιος είναι ο ρόλος της στην κοινωνία, στην οικογένεια, ποια η σχέση που πρέπει να έχει με τον εαυτό της και τους γύρω της.
Η γνωριμία με τον εαυτό μας και η προσωπική εξέλιξη μπορεί να γίνουν ένα ταξίδι περιπετειώδες, αλλά και ενδιαφέρον. Ένα ταξίδι που μπορεί, αν είμαστε προετοιμασμένες, να γεμίσει με νέες ιδέες, με καινούργιες εμπειρίες, με αλλιώτικες εικόνες και παραστάσεις. Κάθε ηλικία είναι όμορφη, αρκεί να ξέρουμε ποια στοιχεία της πρέπει να κρατήσουμε, ποια να τονίσουμε και ποια να πετάξουμε για πάντα από πάνω μας. Αρκεί, με άλλα λόγια, να μάθουμε πώς θα ζούμε μία… γεμάτη ζωή!

Η Κική Φιλιππίδου γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Γαλλία, στο πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ, κοινωνικές επιστήμες και ψυχολογία. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, εργάστηκε ως ψυχολόγος στη Γαλλία και επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιούργησε το Κέντρο Ψυχολογίας για τη Γυναίκα. Παράλληλα συμμετείχε τόσο σε ραδιοφωνικές εκπομπές (FLASH, ANT1, ΕΡΤ, ALPHA κ.ά.) όσο και σε εκπομπές της τηλεόρασης (Mega Channel, NET, ANT1, Alpha).
Δίνει διαλέξεις και διοργανώνει σεμινάρια ανά την Ελλάδα με θέματα που απασχολούν κυρίως τη σύγχρονη γυναίκα, ενώ συνεχίζει να εργάζεται ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ψυχολογίας για τη Γυναίκα.

Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν επίσης:
Υπάρχει Ο άντρας της ζωής μου; – Ησαΐα χόρευε κι ύστερα… τι; – Πώς κατακτιέται η ευτυχία; – Μπορεί το τέλος μιας σχέσης να φέρει μια νέα αρχή;