Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Obinrin, χοροθεατρική παράσταση στο κινηματοθέατρο Τριανόν

Obinrin, χοροθεατρική παράσταση στο κινηματοθέατρο Τριανόν

Σε μια χοροθεατρική παράσταση με θέμα τη γυναίκα μάς προσκαλεί ο πολυχώρος Καβείρια, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στο κινηματοθεάτρο Τριανόν. Η παράσταση, με τίτλο Obinrin, ξεκινά στις 9 το βράδυ και έχει στόχο να αναδείξει τη διαφορετικότητα, ένα αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης κοινωνίας. Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως κοινωνικού υπόβαθρου, φύλου, νοημοσύνης, γνώσης και εμπειρίας, είναι μοναδικός, ακριβώς όπως μοναδική είναι η Μεγάλη Μητέρα, η Μεγάλη Θεά, η θηλυκή αρχή, όπως συμβολίζεται από τη σελήνη, τη γη και τα ύδατα. Ενστικτώδεις δυνάμεις, αντίθετες στην αρσενική ορθολογιστική τάξη.

 

Αυτή την πολυπλοκότητα της γυναικείας προσωπικότητας θέλει να αναδείξει ο πολυχώρος  Καβείρια, συνδυάζοντας το χορό (afro fusion, jazz, σύγχρονο, sambra brasileira κ.ά.) με την υποκριτική.

 

Πολυχώρος ΚΑΒΕΙΡΙΑ

Ο πολυχώρος Καβείρια είναι ένας χώρος που φιλοξενεί και συνδέει ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικές τάξεις, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητά τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκφραστούν.

Στα μόλις δύο χρόνια ζωής του, έχει ήδη αρχίσει να εδραιώνει την παρουσία του στον χώρο της τέχνης κι έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών, επαγγελματιών και μη. Στόχος του να δώσει το κίνητρο σε όλους να ασχοληθούν με τις τέχνες, να γυμναστούν, να δημιουργήσουν, αλλά και να προβληματιστούν και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες.

Ο πολυχώρος Καβείρια είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (Conseil Internationale de la Danse – CID).

 

Obinrin

Obirnin σημαίνει γυναίκα στη γλώσσα των Γioρουμπά, της αφρικανικής φυλής από την Νιγηρία., οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της οποίας αποτέλεσαν τη βάση της αφροβραζιλιάνικης κουλτούρας.

Σχετικές ειδήσεις
Η Σκελετογυναίκα επιστρέφει στο Τριανόν
24.01.2017 10:40
Η καλλιτεχνική ομάδα "Κυματομορφή", σε συνεργασία με την Μελίνα Αργυρίου και τον Γιάννη Μήτσο, επιστρέφει στο Τριανόν και παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση "Η Σκελετογυναίκα".
Η Σκελετογυναίκα στο Κινηματοθέατρο Τριανόν
21.11.2016 11:44
Η Μαίρη Παππά, σε συνεργασία με τη χορογράφο Μελίνα Αργυρίου και τον χορευτή Γιάννη Μήτσο, παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση «Η Σκελετογυναίκα», για δυο μόνο παραστάσεις στο κινηματοθέατρο «Τριανόν» στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.
Memories for Life στο πλαίσιο του Meeting the Odyssey στην Ελευσίνα
28.06.2016 14:39
Η χοροθεατρική παράσταση “Memories for Life”, που έγινε δεκτή με θερμότατα σχόλια και ενθουσιασμό από τους θεατές σε όλη την Ευρώπη, έρχεται και στην Ελευσίνα!
Τα παλαιά τα ανιστορώ με μουσική και με χορό: παράσταση στο Θέατρο Βράχων
15.06.2016 12:40
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των Βράχων 2016 μας προσκαλεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου σε μία χορευτική παράσταση με τίτλο Τα παλαιά τα ανιστορώ με μουσική και με χορό.
Λαβύρινθος, από το Σκοτάδι στο Φως στο Θέατρο Παλλάς
19.04.2016 15:00
Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και ο σκηνοθέτης-χορογράφος Παύλος Κουρτίδης παρουσιάζουν στο Παλλάς την χοροθεατρική παράσταση «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, από το σκοτάδι στο φως» με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης και στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Μεγαλονήσου.