Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Μαγικό Ταξίδι: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί «7»

Μαγικό Ταξίδι: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί «7»

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 η γκαλερί «7» παρουσιάζει την έκθεση 4 εικαστικών καλλιτεχνών, μαθητών του Γ. Ψυχοπαίδη, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στο επιχειρούμενο «ταξίδι», των SOPHIE FARDELLA,ΤΑΣΟΥ ΚΑΛΙΑΚΑΤΣΟΥ. CANUTO KALLAN & ΕΛΕΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΗ, με τίτλο « Μαγικό Ταξίδι».

 

Οι καλλιτέχνες συνθέτουν το μαγικό ταξίδι της ζωής τους. Μέσα από τις έντονες χρωματικές αποχρώσεις, τη φαντασία και τις τολμηρές αισθητικές διατυπώσεις, καταφέρνουν να γεφυρώσουν την διαφορετικότητα του τόπου καταγωγής τους , με κοινή «γλώσσα» την Τέχνη.

 

Επιπλέον προσδιορίζουν την αίσθηση της διαφορετικής τους κουλτούρας, της θρησκείας, αλλά και τον ιδιαίτερο πολιτισμό, που απορρόφησε και κουβάλησε μέσα του ο καθένας σε ένα καινούργιο τόπο. Κατάφεραν να επικοινωνήσουν και να ενώσουν, όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία και να αναπτύξουν ένα ουσιαστικό και πολύχρωμο διάλογο μεταξύ τους.

 

Με αφορμή αυτή την έκθεση, οι τέσσερις διαφορετικοί αυτοί χαρακτήρες, εμπνέονται από την τολμηρή απόφασή τους να ζήσουν τα όνειρά τους σε μια καινούργια πατρίδα, αλλά και την μοναξιά που βίωσαν, ιδιαίτερα με τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

Ο Canuto Kallan γεννήθηκε  στην Κοπεγχάγη, Δανία. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας. Η δουλειά του έχει παρουσιασθεί μέχρι σήμερα σε 5 ατομικές εκθέσεις στην Κοπεγχάγη, στην Αθήνα, στο Ναύπλιο καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη, στον Καναδά, στην Τουρκία, στο Ισραήλ,Ν.Αφρική      

Έργα του βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές Ελλάδα & εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1993.

 

Ο Τάσος Καλιακάτσος γεννήθηκε[1976] στην Άρτα και σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. με τον Γ. Ψυχοπαίδι [Ζωγραφική] & τον Μ.Μπαμπούση[Φωτογραφία].Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. για Erasmus σπούδασε στα εργαστήρια σύγχρονης τέχνης και νέων μέσων του Francois Jeune και κινέζικης καλλιγραφίας του Ye-Xin. Έχει πραγματοποιήσει  μια  ατομική έκθεση και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικές δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα και στο Παρίσι.

 

Η Ελένη Πεχλιβάνη γεννήθηκε[1978] στην Γερμανία. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. με τον Γ. Ψυχοπαίδη και Α. Χριστάκη. Για το 2010-11 ανέλαβε την οργάνωση του εικαστικού τμήματος με παιδιά στο Μουσείο Μπενάκη και Ισλαμικής Τέχνης.

Ατομικές εκθέσεις : 2010, Γκαλερί «7» / 2011, Ίδρυμα Παπανικολάου, Κομοτηνή.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα & Εξωτερικό

Ζει και εργάζεται στην  Αθήνα.

 

Η Sophie Fardella γεννήθηκε στο Παρίσι [1986].Σπούδασε ζωγραφική  στο Πανεπιστήμιο Paris 8 – Saint Denis και σκηνογραφία στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Σύγχρονης Τέχνης και Νέων Μέσων του Πανεπιστημίου Paris 8 – Saint Denis.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές- θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα στην Ελβετία  και την Γαλλία.

Από το 2011 σπουδάζει ζωγραφική και Χαρακτική στην Α.Σ.Κ.Τ. στην Αθήνα.

Ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα και στο Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Στο ταξίδι της γραμμής: Έκθεση του Ηλία Παπανικολάου στον Εικαστικό Κύκλο
18.12.2015 16:40
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, παρουσιάζεται στην γκαλερί Εικαστικός Κύκλος, στο Κολωνάκι η νέα ζωγραφική δουλειά του Ηλία Παπανικολάου με τον τίτλο ‘’Στο ταξίδι της γραμμής’’.
Τρεις μικρές ατομικές εκθέσεις στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι  - κartάλος»
14.12.2015 16:40
Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος» οργάνωσε και παρουσιάζει τρεις μικρές ατομικές εκθέσεις των Χαράλαμπου Δερμάτη, Δημήτρη Ζουρούδη και Γιάννη Σκαλτσά, που θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιανουαρίου 2015.
Same But Different: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.12.2015 15:44
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 την ομαδική έκθεση “Same But Different”, με τους καλλιτέχνες της γκαλερί John Bock, Jessica Dickinson, Nick Mauss, Helmut Middendorf και Arthur Ou.