Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Από το Baroque στο Tango: συναυλία από το Athens Chamber Ensemble 2012 στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Από το Baroque στο Tango: συναυλία από το Athens Chamber Ensemble 2012 στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Tην Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 20:30 η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται το Athens Chamber Ensemble 2012 σε μια συναυλία με τίτλο «Από το Baroque στο Tango».

Το Athens Chamber Ensemble 2012 είναι ένα σύνολο με πλούσιο ηχόχρωμα που καλύπτει ένα ρεπερτόριο υψηλών απαιτήσεων από την Baroque εποχή μέχρι την σύγχρονη μουσική σκηνή .

Το σύνολο έχει εμφανιστεί στο Διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο ATHENAEUM, στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου, στο Indianapolis University of Athens, στο Athens Gardens Festival, στο Half note κ.α.

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των: J.B. Lully, J.S.Bach, G.F.Haendel, A.Vivaldi, L. Boccherini, W.A.Mozart, A.Chaczaturian, C.Gardel, A.Piazzolla.

H συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συμμετέχουν: Μιχάλης Σουρβίνος - κλασική κιθάρα, μαντολίνο, Βαγγέλης Λούταςβιολί , Μαρία Χαικάλη - κλασική κιθάρα, Δήμητρα Ρούτη -κλασική κιθάρα, Χριστόδουλος Μπενετάτος - φλάουτο, κλασική κιθάρα, Κατερίνα Καρυώτη - κλασική κιθάρα, Χριστίνα Τηλιγάδα - αναγεννησιακό λαούτο και Έλσα Παπέλη – βιολοντσέλο. Guest: ο σολίστ κιθάρας Άγγελος Μπότσης. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Mιχάλης Σουρβίνος.

Μεταγραφές-Διασκευές: Ηλίας Νικολαίδης / Μιχάλης Σουρβίνος.

Σχετικές ειδήσεις
Πράξεις για 5 από το Ventus Ensemble στις Άλλες Παράλληλες
06.02.2017 16:40
Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου το σύνολο Ventus Ensemble συμμετέχει στις Άλλες Παράλληλες του Πόρτα με μια ξεχωριστή συναυλία δωματίου στην οποία θα παρουσιαστούν τα κουιντέτα για πνευστά και πιάνο των Μότσαρτ και Μπετόβεν, ενώ παρεμβάλλεται το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Sing! (2011) του Κορνήλιου Σελαμσή.
Το Athens Tango Ensemble στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
12.12.2016 10:51
Λίγο πριν το τέλος του 2016, το κουιντέτο «Athens Tango Ensemble», μας βοηθά να βρούμε τα κατάλληλα βήματα που θα μας φέρουν πιο κοντά και θα μας οδηγήσουν στη νέα χρονιά με αισιοδοξία.
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Οι String Theory Ensemble live στο Μουσείο Ακρόπολης
24.05.2016 17:09
Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ., το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του, συναυλία του String Theory Ensemble, με ετερόκλητο ρεπερτόριο, ανθολογημένο από τις παραστάσεις του συγκροτήματος «Ένας Παράξενος Κόσμος» και «CHEAP: low – quality – high fun».
Το Requiem του Mozart από το σύνολο Vocal Inventions Ensemble στη Μουσική Βιβλιοθήκη
25.04.2016 16:51
Τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 20:30 στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης φιλοξενείται το φωνητικό σύνολο Vocal Inventions Ensemble που θα ερμηνεύσει το Requiem in D minor (K.626) του Wolfgang Amadeus Mozart.