Η Feelgood Entertainment παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τη Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 την ταινία του George Lucas «Παράξενη Μαγεία» (STRANGE MAGIC), μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά.

Η Παράξενη Μαγεία, η νέα εντυπωσιακή ταινία κινουμένων σχεδίων της  Lucasfilm Ltd., είναι ένα φαντασμαγορικό παραμύθι, αλλά καθόλου συνηθισμένο. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από ξωτικά, καλικάτζαρους και παράξενα πλάσματα πρωταγωνιστεί σε αυτό το ξέφρενο μιούζικαλ εμπνευσμένο από το «Όνειρο Θερινής Νυκτός», γεμάτο από τραγούδια των τελευταίων έξι δεκαετιών από τον Elvis Presley μέχρι τη Beyoncé και τη Lady Gaga.

Μία πριγκίπισσα που έχει απαρνηθεί την αγάπη, ένας ευαίσθητος κακός, μία τρελούτσικη Νεράιδα Ζαχαρένια, ένα πεισματάρικο και καλόψυχο ξωτικό, ένα πονηρό ιμπ και ένας ιππότης που καμία σχέση δεν έχει με τον Πρίγκιπα των Ονείρων μας. Αυτοί είναι οι ήρωες που διεκδικούν το ίδιο μαγικό φίλτρο και μπλέκουν σε ατελείωτες περιπέτειες και διασκεδαστικές παρεξηγήσεις σε ένα παραμύθι που θα τραγουδηθεί πολύ!

Διάρκεια: 99’

Όλα για την αγάπη

«Ήθελα να κάνω κάτι πραγματικά αστείο και αναπάντεχο», λέει ο executive producer George Lucas. «Είναι μία ιστορία για την αγάπη και για το πώς ερωτεύονται άσχετοι μεταξύ τους χαρακτήρες. Έχει να κάνει με το πώς βρίσκεις την πραγματική ομορφιά στην καρδιά κάποιου ανεξαρτήτως εμφάνισης». Ο σκηνοθέτης Gary Rydstrom προσθέτει σχετικά: «Όλη η ταινία έχει να κάνει με το πώς βλέπεις κάτι με καινούριο τρόπο, προσπερνώντας το προφανές».

Η ιστορία πυροδοτείται από τη διαμάχη για ένα θαυματουργό μαγικό φίλτρο με βασικό συστατικό ένα μοναδικό λουλούδι. «Τα ηράνθεμα φυτρώνουν εκεί που η σκιά συναντά το φως» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Στην ταινία αυτά τα λουλούδια βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ του Σκοτεινού Δάσους και του Βασιλείου των Νεραϊδών. Δύο κόσμοι που έχουν διαφορές. Οπότε τα πέταλα του ηράνθεμου είναι το τέλειο συστατικό για ένα φίλτρο της αγάπης».

Αλλά ο Μπογκ Κινγκ, ο αρχηγός του Σκοτεινού Δάσους, δεν πιστεύει στην αγάπη και έχει βαλθεί να καταστρέψει τα λουλούδια για να εξασφαλίσει ότι η αγάπη δεν θα εισβάλει ποτέ στο βασίλειο του. Η άποψη του θα δοκιμαστεί όταν η Μαριάν, μία ζόρικη νεράιδα που έχει κι αυτή απαρνηθεί την αγάπη, ανατρέψει την κατάσταση.

Ποιος είναι πιο παράξενος

Μπογκ Κινγκ

Ο Βασιλιάς του Σκοτεινού Δάσους είναι ο φόβος και ο τρόμος όλων των υπηκόων του, γεγονός που τον ικανοποιεί ιδιαίτερα. Ό,τι του λείπει σε ευαισθησία, το έχει σε στυλ. Απολαμβάνει να κάθεται στον επιβλητικό του θρόνο, περιμένοντας τις αναφορές από τα σύνορα όπου φυτρώνουν τα ηράνθεμα. Ο νούμερο ένα εχθρός του είναι η αγάπη και τα πέταλα του ηράνθεμου είναι το κυρίως συστατικό για ένα ερωτικό φίλτρο. Η αποστολή του είναι να καταστρέψει τα λουλούδια και να φυλακίσει όλους όσους φτιάχνουν το φίλτρο, βάζοντας ένα οριστικό τέλος στην αγάπη.

Μαριάν

Υπήρξε τρελά ερωτευμένη με τον ερωτύλο Ρόλαντ και κατέληξε από χαμογελαστή, ανοιχτόκαρδη και ανοιχτόμυαλη νεράιδα σε ζόρικη και τολμηρή ύπαρξη που έρχεται σε αντιπαράθεση με τον πατέρα της τον Βασιλιά των Νεράιδων. Η Μαριάν θα πέσει πάνω στον Μπογκ Κινγκ κι ενώ μοιάζει να μην εντυπωσιάζεται, ανακαλύπτει ότι έχει πολλά κοινά με αυτόν τον δύστροπο μονάρχη.

Σάνυ

Ο Σάνυ είναι ένα ξωτικό με μεγάλη καρδιά που έχει ερωτευτεί την καλύτερη φίλη του, Ντων. Παρ’ όλο που έχει παραπανίσια ενέργεια, ο Σάνυ δεν έχει τα κότσια να μοιραστεί τα πραγματικά του αισθήματα με τη Ντων. Αυτό δεν τον εμποδίζει να φτάσει μέχρι το Σκοτεινό Δάσος για να αναζωπυρώσει το ερωτικό μαγικό φίλτρο.

Ντων

Είναι εντελώς φτερό στον άνεμο, ακόμα και για τα μέτρα μιας νεράιδας. Άτακτη και αφελής, φλερτάρει ασύστολα και ερωτεύεται κάθε μέρα και κάποιον διαφορετικό. Αποφεύγει τις ευθύνες και αφοσιώνεται στους φίλους της, στην αδελφή της και τα αγόρια.

Ρόλαντ

Πάνω από όλα έχει ωραία μαλλιά. Κατά τα άλλα, ονειρεύεται να γίνει βασιλιάς και να διοικεί τον δικό του στρατό. Όμως το γεγονός ότι το μάτι του παίζει βάζει τέλος στον αρραβώνα του με την πριγκίπισσα Μαριάν. Έχοντας εμπιστοσύνη στην ομορφιά του θεωρεί ότι θα ξανακερδίσει την καρδιά της Μάριαν και άρα θα εξασφαλίσει το θρόνο.

Νεράιδα Ζαχαρένια

Τα έχει μπλέξει τελείως. Μπορεί να ξέρει να φτιάχνει το μαγικό ερωτικό φίλτρο, αλλά αμελεί να προειδοποιήσει τον Μπογκ Κινγκ για τους κινδύνους του. Ο τελευταίος την έχει κλειδαμπαρώσει κάπου μακριά προκειμένου να τελειώνει με το ζήτημα της αγάπης μια και καλή. Όμως αυτή η προξενήτρα δεν το βάζει κάτω εύκολα.

Γκριζέλντα

Είναι η πιστή, αγαπησιάρα μητέρα του Μπογκ που θέλει το καλύτερο για το αγοράκι της και ψάχνει συνεχώς για το κατάλληλο ταίρι για αυτόν. Κατά τη γνώμη της, όλοι αξίζουν την αγάπη.

Βασιλιάς των Ξωτικών

Κάνει την πιο δύσκολη δουλειά από όλους και δεν εννοούμε το να διοικεί ένα ολόκληρο βασίλειο. Είναι πατέρας δύο θυγατέρων. Η μία έχει ξεγράψει την αγάπη και η άλλη ζει για την αγάπη. Ο συγκεκριμένος δεν έχει καμία ελπίδα. Το μόνο που θέλει βέβαια είναι οι κόρες του να ευτυχήσουν.

Παραλειπόμενα:

•Στην ταινία ακούγονται τραγούδια όπως τα: Crazy In Love, I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me), Without You, Can’t Help Falling in Love, Crazy Little Thing Called Love, Bad Romance, καθώς και τα  People Are Strange, Addicted to Love και Rebel Rebel σε ορχηστρική έκδοση.

•Για την κινησιολογία του ιμπ οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την παιχνιδιάρικη και στακάτη κίνηση του Σαρλό. Συγκεκριμένα, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τον τρόπο που χρησιμοποιούσε τα αντικείμενα ο Σαρλό για να δώσουν την κατάλληλη κίνηση στην ουρά του ιμπ.

•Οι καλικάντζαροι της ταινίας ήταν ένας σχεδιαστικός γρίφος. Η εμφάνιση και η κίνηση τους είναι ένας συνδυασμός αμφίβιων και ερπετών.

•Για το look του Μπογκ Κινγκ οι σχεδιαστές μελέτησαν τις λιβελούλες και τις ακρίδες. Όμως, καθώς ο ήρωας μεταβάλλεται συναισθηματικά κατά τη διάρκεια της ταινίας, η κίνηση του αντίστοιχα αλλάζει. Έτσι, ενώ στην αρχή κινείται σαν έντομο, με τις ωμοπλάτες του να ξεπετάγονται, μέχρι το τέλος της ιστορίας κυκλοφορεί σαν τζέντλεμαν.

•Στο Σκοτεινό Δάσος επικρατεί το σκούρο μπλε και ένα νοσηρό πράσινο. Είναι γεμάτο μούχλα, μανιτάρια, ιστούς από αράχνες, βρύα και λειχήνες. Στο Βασίλειο των Νεράιδων η χρωματική παλέτα είναι πιο ζωντανή και τα χρώματα χαρούμενα. Φωτεινά λουλούδια, καταπράσινο γρασίδι και πανέμορφη βλάστηση είναι το φόντο για τις χαρούμενες νεράιδες.

•Για την κίνηση του Σάνυ η παραγωγή είχε σαν αναφορά το παρκούρ για να αποδώσει τη γρήγορη και αεράτη του μετακίνηση από σημείο σε σημείο.

•Οι νεράιδες της ταινίας οφείλουν την κίνηση τους στο πέταγμα των πεταλούδων, τις οποίες οι σχεδιαστές μελέτησαν σε αργή κίνηση για καιρό.

Συντελεστές

Executive Producer: George Lucas

Σκηνοθεσία: Gary Rydstrom

Σενάριο: David Berenbaum, Irene Mecchi, Gary Rydstrom

Ακούγονται: Χρήστος Θάνος, Στεφανία Φιλιάδη, Σταύρος Σιούλης, Χριστέλα Γκιζέλη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Σοφία Τσάκα, Βίνα Παπαδοπούλου, Γιάννης Στεφόπουλος, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Τάσος Κωστής