Στην αίθουσα τέχνης Tsatsis Projects / Artforum παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του Γιάννη Φωκά με έργα μεγάλων και μικρών διαστάσεων που πραγματοποίησε τα τρία τελευταία χρόνια..

Τα έργα του συνοψίζουν με επάρκεια σε ένα γηγενές επίπεδο όλο το δράμα της ευρωπαϊκής ζωγραφικής τα τελευταία 20 χρόνια,όλη την κρίση της ζωγραφικής μορφής να υπάρξει αυτόνομη και ανεξάρτητη απέναντι στη ηλεκτρονική λαίλαπα των μορφών που παράγονται χύδην και που καταναλώνονται σαν προϊόντα super market.

Ο Γιάννης Φωκάς  γεννήθηκε στα Γιαννιτσά. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. 1973 – 1977, ζωγραφική με τον Ι.Μόραλη και Δ.Κοκκινίδη και σκηνογραφία με τον Β.Βασιλειάδη.Με υποτροφία του κληροδοτήματος Σπύρου Βικάτου, συνέχισε σπουδές ζωγραφικής στο Παρίσι, στην  L’ Ecole Nat. Sup. des Beaux-Arts στο ατελιέ του J.Lagrange (1979-1983).Από το 1996 είναι καθηγητής ζωγραφικής στην Α.Σ.Κ.Τ. Θεσσαλονίκης. Από το 1981 πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετείχε σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις.