Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

9ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στην Κέρκυρα

9ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στην Κέρκυρα

Το 9ο κατά σειρά ετήσιο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών θα λάβει φέτος χώρα από την Τετάρτη 27 μέχρι την Κυριακή 31 Μαΐου στην πόλη της Κέρκυρας.

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης παρουσιάζονται έργα φοιτητών και διδασκόντων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και προσκεκλημένων καλλιτεχνών και μελών του Ευρωπαϊκού Δίκτυου Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας (EASTN).

Kύριος στηρικτής του Φεστιβάλ φέτος είναι ο Δήμος Κέρκυρας, που φιλοξενεί εκθέσεις έργων, πραγματοποιηση συναυλιών και την διεξαγωγή ημερίδας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Οι εκθέσεις έργων θα πραγματοποιηθούν στην Ιόνιο Βουλή στο Κτίριο Αρεταίος και σε αίθουσες της πτέρυγας Σκάρπα του Παλαιού Ψυχιατρείου Κέρκυρας.

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν παράλληλα συμπόσιο με θέμα "Ήχος σε Κίνηση". Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα λάβει χώρα σεμινάριο για την κίνηση του ήχου στον χώρο και θα πραγματοποιηθεί σειρά συναυλιών στην Ιόνιο Βουλή, με καταληκτική συναυλία στο Πολύτεχνο. Παράλληλα, την Πέμπτη 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα την έννοια της Κίνησης στις Τέχνες και ανοικτή συζήτηση με θέμα "Η Θεωρία στην Καλλιτεχνική Δημιουργία".

Το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί επίσης Ημερίδα με Θέμα "Τέχνες και Επικοινωνία" που διοργανώνει το Έργο "Κωστής Παλαμάς" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Ιστορίας την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 19:00 στην Ιόνιο Βουλή.

Διοργάνωση: ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών, ΕΡΗΜΕΕ)
Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Σχετικές ειδήσεις
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης και Τεχνών
28.02.2017 14:48
Ποιητικός λόγος, μουσική και εικαστικές τέχνες συνομιλούν στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης και Τεχνών Γυναικεία Κραυγή. Συνεχίζοντας μια πορεία πέντε χρόνων, με σταθερή παρουσία και εκπροσώπηση στην Ελλάδα από το 2013, η ελληνική διοργάνωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, από τις 12.00 έως τις 13.30, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών
13.09.2016 13:44
Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, σε συνεργασία με επαγγελματίες καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους, σας καλούν να γνωρίσετε το νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στον ευρύτερο χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών.
8ο Φεστιβάλ Gina Bachauer στην Κέρκυρα
02.08.2016 16:57
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Κέρκυρα, μεταξύ 28-30 Αυγούστου 2016.
ένα μικρό βήμα 2016: Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σε αστικό τοπίο στη Κέρκυρα
27.06.2016 12:15
Το φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο "ένα μικρό βήμα" με καλλιτεχνικούς διευθυντές τους Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελο Πουλίνα (Ελεύθερη Πτώση), επιστρέφει από 18 έως 30 Ιουλίου 2016 για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Κέρκυρα.
10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στην Κέρκυρα
11.05.2016 09:53
Το 10ο κατά σειρά Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών διοργανώνεται και το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 από τα δύο τμήματα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου: το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών - ΕΡΗΜΕΕ).