Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Συζήτηση με τον Hrair Sarkissian και τη locus athens στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Συζήτηση με τον Hrair Sarkissian και τη locus athens στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Στο πλαίσιο μιας σειράς ομιλιών καλλιτεχνών που επιμελείται η locus athens, έχει προσκληθεί o Hrair Sarkissian στην Αθήνα στις 2 Ιουνίου 2015 για μια ομιλία και συζήτηση γύρω από τη δουλειά του, με παράλληλη προβολή επιλεγμένων έργων του. Θα είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης θα μιλήσει για τη δουλειά του στο κοινό της Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

 

Ο Hrair Sarkissian έχει αρμένικη καταγωγή, είναι γεννημένος στη Δαμασκό της Συρίας (1973) και ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Κύριο μέσο έκφρασης του είναι η φωτογραφική κάμερα. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την εικόνα, ο καλλιτέχνης θέτει στη δουλειά του ένα εύρος πολιτικών ζητημάτων τα οποία εξετάζουν ιστορικές, θρησκευτικές και κοινωνικές αφηγήσεις.

 

Το έργο του Sarkissian φέρει διεθνή αναγνώριση και παρουσιάζεται συστηματικά στο εξωτερικό: Mosaic Rooms (Λονδίνο), Tate Modern (Λονδίνο), New Museum (Νέα Υόρκη), Darat Al Funun (Αμμάν), Mori Art Museum (Τόκιο), SALT Beyoglu (Κωνσταντινούπολη), Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Μπιενάλε της Sharjah, Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης, Τριενάλε Asia Pacific (Brisbane). Το 2013 του απονεμήθηκε το βραβείο the Abraaj Group Art Prize. Φέτος συμμετέχει στο βραβευμένο με το Χρυσό Λιοντάρι περίπτερο της Αρμενίας στη Μπιενάλε της Βενετίας. Εκπροσωπείται από τις Kalfayan Galleries, Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

 

H locus athens έχει πρόσφατα παρουσιάσει τη δουλειά του καλλιτέχνη στην ομαδική έκθεση The Space Between (Οκτώβρης 2014) στις πρώην σχολές Δοξιάδη. Άλλες ομιλίες καλλιτεχνών που έχουν πρόσφατα πραγματοποιηθεί από τη locus athens είναι με τον Basim Madgy (State  of Concept), τον Jonathas de Andrade (3137) και τον Αθανάσιο Αργιανά (Τζαμί Τζισδαράκη).

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσιάστηκε ο τόμος «Προϊστορική Θήρα» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση
13.12.2016 17:33
Παρουσιάστηκε στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ο νέος τόμος του εκδοτικού προγράμματος «Ο Κύκλος των Μουσείων» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση με τίτλο «Προϊστορική Θήρα».
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης : Ανοιxτή Πρόσκληση για την έκθεση «Φαντασιακές Εστίες»
28.11.2016 14:55
Μετά από δέκα χρόνια και πέντε επιτυχημένες Μπιενάλε, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εικαστικών καλλιτεχνών και επιμελητών από όλο τον κόσμο, συνεργασίες με διάφορους φορείς, παρεμβάσεις στον αστικό χώρο και χιλιάδες επισκέπτες, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης από τον Σεπτέμβριο 2017 μέχρι τον Ιανουάριο 2018.
Η Αυτόνομη Ακαδημία στην Μπιενάλε της Αθήνας
23.09.2016 15:57
Η Αυτόνομη Ακαδημία παρουσιάζει στη Βαρβάκειο Αγορά, στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Αθήνας, μια σειρά ομιλιών, με τίτλο Deep Artist's Talks.
Community Project – Αιγάλεω Σίτι, στο Άλσος Μπαρουτάδικο
23.06.2016 15:40
Το NEON Community Project | Αιγάλεω Σίτι σε οργάνωση και επιμέλεια της locus athens, ολοκληρώνεται αυτή την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 20.00 στο Άλσος Μπαρουτάδικο.
Πασχαλιάτικο Bazaar για καλό σκοπό με την συμμετοχή 20 καλλιτεχνών
21.03.2016 12:49
Πασχαλιάτικο Bazaar οργανώνει το Σάββατο 16 & την Κυριακή 17 Απριλίου, στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, η Ομάδα Εθελοντισμού ΣΤΗΡΙΞΗ του Συλλόγου Αποφοίτου Κολλεγίου Ανατόλια εν Αθήναις.