Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, με υπερηφάνεια ανακοινώνει την ανάδειξή του ως μέλος της ΕΦΦΕ (η Ευρώπη για τα Φεστιβάλ, τα Φεστιβάλ για την Ευρώπη), μια διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από τον EFA, τον Σύνδεσμο των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ.

 

761 Φεστιβάλ από 31 χώρες, κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης διεθνούς επιτροπής, επιλέχτηκαν να αποτελέσουν τον πυρήνα της πρώτης γενιάς που θα πλαισιώσει την πλατφόρμα.

 

Η ΕΦΦΕ, είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας το κοινό αλλά και οι επαγγελματίες του χώρου μπορούν να ανακαλύψουν τα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, ακόμα και να συμμετάσχουν σε αυτά. Ένας νέος διεθνής φεστιβαλικός τόπος που συνδέει τα απόλυτα αφοσιωμένα, στις τέχνες, στις κοινωνίες και τις Ευρωπαϊκές αξίες, φεστιβάλ.

 

Ο κ. Darko Brlek, πρόεδρος του Συνδέσμου των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο EFA διαθέτει το δίκτυό του για την ανάπτυξη αυτής της νέας πλατφόρμας, που υποστηρίζεται τόσο δυναμικά από τα Φεστιβάλ, φέρνοντας το κοινό σε άμεση επαφή με το σύνολό τους. Η ΕΦΦΕ το κατέστησε αυτό, δυνατό, δημιουργώντας μια μοναδική φεστιβαλική κοινότητα – ένα αληθινό δώρο στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και στις απεριόριστες επιλογές που προσφέρουν τα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ».

 

Ο διαδικτυακός οδηγός των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ για την περίοδο 2015 – 2016 θα είναι διαθέσιμος στις αρχές του καλοκαιριού.

Για περισσότερα νέα, παρακαλώ επισκεφτείτε το www.effe.eu.

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των διαγωνιζόμενων ταινιών
03.10.2016 10:45
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας έφτασε στο τέλος του τιμώντας με τη Χρυσή Αθήνα την ταινία Inhebek Hedi / Η Ιστορία του Χέντι, του Μοχάμεντ Μπεν Άτια.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών
26.09.2016 14:54
Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Άνευ όρων αγάπη για το Ελληνικό Σινεμά
25.08.2016 13:58
To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, σταθερά στο πλευρό των Ελλήνων δημιουργών οι οποίοι συνεχίζουν το έργο τους στη χώρα μας κάτω από αντίξοες συχνά συνθήκες, βρίσκεται και φέτος στο πλευρό τους.
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας έχει αφίσα!
02.08.2016 10:43
Για την φετινή διοργάνωση, την αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας επιμελήθηκε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης.
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη
20.07.2016 13:56
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.