Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, με υπερηφάνεια ανακοινώνει την ανάδειξή του ως μέλος της ΕΦΦΕ (η Ευρώπη για τα Φεστιβάλ, τα Φεστιβάλ για την Ευρώπη), μια διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από τον EFA, τον Σύνδεσμο των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ.

761 Φεστιβάλ από 31 χώρες, κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης διεθνούς επιτροπής, επιλέχτηκαν να αποτελέσουν τον πυρήνα της πρώτης γενιάς που θα πλαισιώσει την πλατφόρμα.

Η ΕΦΦΕ, είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας το κοινό αλλά και οι επαγγελματίες του χώρου μπορούν να ανακαλύψουν τα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, ακόμα και να συμμετάσχουν σε αυτά. Ένας νέος διεθνής φεστιβαλικός τόπος που συνδέει τα απόλυτα αφοσιωμένα, στις τέχνες, στις κοινωνίες και τις Ευρωπαϊκές αξίες, φεστιβάλ.

Ο κ. Darko Brlek, πρόεδρος του Συνδέσμου των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο EFA διαθέτει το δίκτυό του για την ανάπτυξη αυτής της νέας πλατφόρμας, που υποστηρίζεται τόσο δυναμικά από τα Φεστιβάλ, φέρνοντας το κοινό σε άμεση επαφή με το σύνολό τους. Η ΕΦΦΕ το κατέστησε αυτό, δυνατό, δημιουργώντας μια μοναδική φεστιβαλική κοινότητα – ένα αληθινό δώρο στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και στις απεριόριστες επιλογές που προσφέρουν τα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ».

Ο διαδικτυακός οδηγός των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ για την περίοδο 2015 – 2016 θα είναι διαθέσιμος στις αρχές του καλοκαιριού.

Για περισσότερα νέα, παρακαλώ επισκεφτείτε το www.effe.eu.