Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Νεκταρία Καραντζή για δύο βραδιές στο Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης

Η Νεκταρία Καραντζή για δύο βραδιές στο Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης

Την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 22.30, η Νεκταρία Καραντζή θα παρουσιάσει στη μουσική σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» ένα πρόγραμμα βασισμένο σε κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια της παράδοσης για την άνοιξη, τη θάλασσα, τη χαρά και τον κύκλο της ζωής και την αγάπη.

Το χρυσό κουβάρι της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής θα ξετυλιχθεί ζωντανά μέσα από μελωδίες, στίχους-ποταμούς και λαογραφικά σχόλια που θα μας μεταφέρουν στη λησμονημένη ομορφιά μιας άλλης εποχής, η οποία πιθανώς να ζει ακόμα στην ψυχή μας...

Μαζί της επί σκηνής, τρεις ταλαντούχοι μουσικοί που, με τις ερμηνείες τους, υπόσχονται να δώσουν μια άλλη διάσταση στους παραδοσιακούς δρόμου. Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι), Οδυσσέας Στεφανής (κρουστά).

Η Νεκταρία Καραντζή, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα La Croix, «είναι αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια που σαν ιέρεια αλλοτινών καιρών ξυπνά με τη φωνή της μνήμες αρχέγονες. Το τραγούδι και η βυζαντινή υμνωδία της μοιάζει με επίκληση μυσταγωγικής τελετουργίας, στην οποία καλείσαι να μετέχεις ως μύστης μιας αρχαίας συγκίνησης». Με εξαιρετικά επιλεγμένα βήματα και συνεργασίες , έχει αναγνωριστεί διεθνώς και, ιδιαιτέρως στις ορθόδοξες χώρες που κυκλοφορεί η δισκογραφία της, ως η «ιδανική γυναίκα υμνωδός του βυζαντινού μέλους και της αρχέγονης παράδοσης». Αποτελεί μοναδική περίπτωση Ελληνίδας ερμηνεύτριας που εξειδικεύεται στο βυζαντινό μέλος, το οποίο παρουσιάζει στο εξωτερικό μέσω συναυλιών, αλλά και μέσω ημερίδων και συνεδρίων σε σημαντικά Πανεπιστήμια και Μουσικές Ακαδημίες, όπως η Ακαδημία Liszt, στη Βουδαπέστη, και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Στην παραδοσιακή ελληνική μουσική μυήθηκε από τον κορυφαίο του είδους, Χρόνη Αηδονίδη.

Σχετικές ειδήσεις
Δυο λαϊκές βραδιές στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
17.08.2016 14:51
Στις 19 και 20 Αυγούστου 2016 έρχονται δυο λαϊκές βραδιές στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης».
Δεκαπενταύγουστος στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
10.08.2016 15:41
Το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» παρουσιάζει το μουσικό του πρόγραμμα από 12 έως 15 Αυγούστου 2016.
Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή: Βασίλης Τσαμπρόπουλος και Νεκταρία Καραντζή σε Ευρωπαϊκή Περιοδεία
21.07.2016 15:38
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζουν τη νέα διεθνή δισκογραφική παραγωγή “Eleison” και ετοιμάζονται για τη νέα καλοκαιρινή ευρωπαϊκή περιοδεία τους.
Βασίλης Τσαμπρόπουλος - Νεκταρία Καραντζή: Ευρωπαϊκή Περιοδεία 2016
13.06.2016 15:35
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή ξεκινούν μία νέα Ευρωπαϊκή περιοδεία για το καλοκαίρι του 2016.
Η 7η Σφραγίδα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή στο Half Note
05.04.2016 11:47
Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, στη σκηνή του Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.