Έργα της Χρύσας Βέργη παρουσιάζει η γνωστή Alpha C. K. Art  Gallery της Κύπρου στην φετινή, επετειακή, 20η Art Athina, με τον τίτλο “Beyond my means”.

Η ζωγραφική της Χρύσας Βέργη, μια αληθινή ζωγραφική, οφείλουμε να τονίσουμε, αποτελείται από μία μακρά πορεία, ολοένα εξελισσόμενη σε χώρους και στοιχεία νατουραλιστικά, αλλά και αφαιρετικά.

Στα νέα, μεγάλων διαστάσεων έργα της, η ζωγράφος εστιάζει στο αρχέγονο σώμα του νερού, αφουγκραζόμενη μηνύματα, που προσεγγίζουν τον συμβολισμό, την αλληγορία. Έτσι ώστε, η διαδρομή του βλέμματος από την επιφάνεια στο βυθό, να διαθέτει την σχεδόν μεταφυσική ικανότητα να αφυπνίζει τις αισθήσεις στην πληρότητά τους.

Στη διαλεκτική σχέση μεταξύ καλλιτέχνη, έργου και θεατή δεν συμμετέχει μόνο το προφανές, το βλέμμα: τη βιωματική σχέση, που έχει στέρεα θεμελιώσει η Βέργη με τη Φύση, μάς την μεταφέρει με τρόπο απλό, άμεσο, αλλά και επιτακτικό, μετασχηματίζοντάς την σε δική μας εμπειρία και δίνοντάς μας σε κάθε βήμα της μια νέα προοπτική: Beyond…  

Η Χρύσα Βέργη δεν αναπαριστά, δεν αφηγείται μόνο, αλλά ερμηνεύει την ιστορία ενός αρχέγονου στοιχείου και τελικά την ιστορία μας.

Η φετινή Art Athina θα πραγματοποιηθεί Κλειστό γήπεδο TaekWonDo, από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες.