Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Beyond my means: έκθεση της Χρύσας Βέργη στο πλαίσιο της Art Athina

Beyond my means: έκθεση της Χρύσας Βέργη στο πλαίσιο της Art Athina

Έργα της Χρύσας Βέργη παρουσιάζει η γνωστή Alpha C. K. Art  Gallery της Κύπρου στην φετινή, επετειακή, 20η Art Athina, με τον τίτλο “Beyond my means”.

Η ζωγραφική της Χρύσας Βέργη, μια αληθινή ζωγραφική, οφείλουμε να τονίσουμε, αποτελείται από μία μακρά πορεία, ολοένα εξελισσόμενη σε χώρους και στοιχεία νατουραλιστικά, αλλά και αφαιρετικά.

Στα νέα, μεγάλων διαστάσεων έργα της, η ζωγράφος εστιάζει στο αρχέγονο σώμα του νερού, αφουγκραζόμενη μηνύματα, που προσεγγίζουν τον συμβολισμό, την αλληγορία. Έτσι ώστε, η διαδρομή του βλέμματος από την επιφάνεια στο βυθό, να διαθέτει την σχεδόν μεταφυσική ικανότητα να αφυπνίζει τις αισθήσεις στην πληρότητά τους.

Στη διαλεκτική σχέση μεταξύ καλλιτέχνη, έργου και θεατή δεν συμμετέχει μόνο το προφανές, το βλέμμα: τη βιωματική σχέση, που έχει στέρεα θεμελιώσει η Βέργη με τη Φύση, μάς την μεταφέρει με τρόπο απλό, άμεσο, αλλά και επιτακτικό, μετασχηματίζοντάς την σε δική μας εμπειρία και δίνοντάς μας σε κάθε βήμα της μια νέα προοπτική: Beyond…  

Η Χρύσα Βέργη δεν αναπαριστά, δεν αφηγείται μόνο, αλλά ερμηνεύει την ιστορία ενός αρχέγονου στοιχείου και τελικά την ιστορία μας.

Η φετινή Art Athina θα πραγματοποιηθεί Κλειστό γήπεδο TaekWonDo, από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Francesco Moretti στο Φουγάρο
27.01.2017 17:12
Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στη FOUGARO THE GALLERY, από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6μμ έως την Κυριακή 5 Μαρτίου, την έκθεση του εικαστικού Francesco Moretti με τα πρωτότυπα έργα του για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου της Χρύσας Σαββάκη με τίτλο «Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;».
Δίδυμα Τοπία: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ
15.09.2016 11:19
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου, Δίδυμα Τοπία, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, στη Θεσσαλονίκη.
12 νέοι καλλιτέχνες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Art Athina 2016
17.05.2016 16:52
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των 10 
χρόνων λειτουργίας του, συμμετέχει στην φετινή Art Athina με την παρουσίαση 
ομαδικής έκθεσης νέων καλλιτεχνών.
Δίδυμα Τοπία: Έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στο βιβλιοπωλείου του ΜΙΕΤ
08.03.2016 13:30
Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, στις 8 μμ, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Χρύσας Βουδούρογλου, με τίτλο ΔΙΔΥΜΑ ΤΟΠΙΑ στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.