Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα, Διακοπές στη βεράντα, σε εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου.

Οι διακοπές του καλοκαιριού έχουν ξεκινήσει. Η μαμά κι ο μπαμπάς είναι στη δουλειά κι ο Δημήτρης στο σπίτι μαζί με τη γιαγιά. Διακοπές στη βεράντα δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα εννιάχρονο αγόρι. Όμως ένα πρωινό ο Δημήτρης κάτι παρατηρεί στην απέναντι πολυκατοικία. Ένα κορίτσι με μακριά μαλλιά ποτίζει τις γλάστρες. Τότε είναι που το καλοκαίρι αλλάζει. Η βεράντα μοιάζει με το καλύτερο μέρος του κόσμου για να περνάει κάποιος τις διακοπές του, ενώ τα κορναρίσματα και η φασαρία ακούγονται πλέον σαν μουσική.

ΘΕΜΑ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 8+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες που βοηθούν το παιδί που διαβάζει άνετα να αγαπήσει το βιβλίο.

Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ, καθώς και σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού. Το διήγημά της Η γιαγιά κυρία Ελισάβετ κέρδισε στον διαγωνισμό diavasame.gr και εκδόθηκε από τον Ελευθερουδάκη σε μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο 19 Νέα βήματα. Το παραμύθι Το δέντρο μου κέρδισε έπαινο στον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Η Μελίνα ντετέκτιβ, Ο βασιλιάς λύκος και Πριγκιπικά γενέθλια.

Η Φωτεινή Τίκκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ήρθε σε επαφή με την εικονογράφηση και τα κόμικς κατά την παραμονή της στην Ισπανία, όπου και φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σεβίλλης. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σκίτσου και εικονογράφησης τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα. Έχει εικονογραφήσει εκπαιδευτικά συγγράμματα ξένων γλωσσών καθώς και παιδικά βιβλία.