Τη Κυριακή 24 Μαΐου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του φιλόμουσου κοινού της Αθήνας, διεξήχθη ο Δ΄ και Τελικός Κύκλος με τον οποίο ολοκληρώθηκε  το 39ο Grand Prix Μαρία Κάλλας για Πιάνο, και απονεμήθηκαν τα Βραβεία από την Διεθνή Κριτική Επιτροπή και τον Πρόεδρό της διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Ντμίτρι Μπακίσροφ (Ρωσία), την  Αρχιμουσικό Λούλη Ψυχούλη Πρόεδρο του Ατενέουμ και την Πιανίστα Άννα Κουκουράκη Γ. Γραμματέα του Ατενέουμ.

Η κριτική επιτροπή αφού συνεκτίμησε την απόδοση των διαγωνιζομένων και στους 4 κύκλους του διαγωνισμού αποφάσισε να απονείμει τα παρακάτω βραβεία:

Κωνσταντίνος Δεστούνης – 2ο Βραβείο (ex aequo)

Maria Mazo/ Μαρία Μάτσο (Γερμανία) – 2ο Βραβείο (ex aequo)

Τριαντάφυλλος Λιώτης – 3ο Βραβείο

Balázs Fülei /Μπαλάς Φούλεϊ (Ουγγαρία) – Εύφημος μνεία

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή για το 39ο Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας  αποφάσισε ομόφωνα να μην απονείμει πρώτο βραβείο.

Οι βραβευθέντες Κωνσταντίνος Δεστούνης και Μαρία Μάτσο ήδη έχουν προσκληθεί και θα παίξουν: Ο Κ. Δεστούνης, τον Ιούνιο 2015, στο 24ο Φεστιβάλ Ναυπλίου (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης), η Μ. Μάτσο, τον Σεπτέμβριο 2015, στο 37ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης (Καλλιτεχνική Διευθύντρια Αθηνά Καποδίστρια), και οι δύο ερμηνευτές στο Φεστιβάλ Olympus της Αγίας Πετρούπολης, την Άνοιξη 2016.

Τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι διακεκριμένοι ερμηνευτές και παιδαγωγοί:

Ντμίτρι Μπασκίροφ Πρόεδρος (Γεωργία)/  Dmitri Bashkirov – President

Αντρέα Μπονάτα (Ιταλία)/ Andrea Bonatta

Λίλια Μπογιατζίεβα (Βουλγαρία) /Lilia Boyadjieva

Κλάους Κάουφμαν (Γερμανία) /Klaus Kaufmann

Γεώργιος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης (Ελλάδα) /George-Emmanuel Lazaridis

Εμανουέλ Μερσιέ  (Γαλλία) /Emmanuel Mercier

Μύρων Μιχαηλίδης (Ελλάδα) / Myron Michailidis

Χουσεΐν Σερμέτ  (Τουρκία) /Hüseyin Sermet

Γιάννης Βακαρέλης (Ελλάδα) /Janis Vakarelis

Τους νέους καλλιτέχνες στο Γ΄ και το Δ΄ Κύκλο συνόδευσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου και όλοι οι κύκλοι του Διαγωνισμού ήταν ανοικτοί στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δ΄ Κύκλος – Τελικός και η Απονομή θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα από την ΕΡΤ,  την Κυριακή 31 Μαΐου 2015,  στις 21:00, και στη συνέχεια με τη συνεργασία της EBU θα μεταδοθούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Τo 39ο Grand Prix Μαρία Κάλλας για Πιάνο, 15-24 Μαΐου 2015, διοργανώθηκε στην Αθήνα, από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum,  στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.