Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικές βραδιές στο Κελάρι του Ατενέουμ

Μουσικές βραδιές στο Κελάρι του Ατενέουμ
Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ στην ειδικά διαμορφωμένη Μουσική Σκηνή του Κελάρι διοργανώνει μια σειρά ζεστών μουσικών βραδιών για τις ημέρες των γιορτών.

Ξεκινώντας από την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, το Κελάρι θα υποοδεχτεί τα Χρώματα του Κόσμου, με τον Δημήτρη Κάσσαρη και την Ναταλία Κάντζια. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι από τη Λατινική Αμερική της Μερσέντες Σόσα και του Κάρλος Γκαρντέλ, την Ισπανία του Αλμοδοβάρ, τη Γαλλία της Εντίθ Πιάφ, την Ιταλία του Καρούζο και των ελληνόφωνων χωριών έως την Ελλάδα του Χατζιδάκι, του Ξαρχάκου, του Τσιτσάνη, του Άσημου κ.α.

Ένα Παρασκευοσάββατο αργότερα, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου ο Haig Yazdjian, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της world – jazz μουσικής σκηνής, εξαίρετος σολίστας του ούτι, συνθέτης και ερμηνευτής , παρουσιάζει τις πιο γνωστές του συνθέσεις και αποσπάσματα από το τελευταίο του c.d.

Thn Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, έρχεται το γνωστό Quinteto TANGarto, με το αυθεντικό αίσθημα των αργεντίνικων tangos των Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Osvaldo Pugliese, Mariano Mores κ.λπ. Ο μοναδικός ήχος του bandoneon… Ο τρόπος που ερμηνεύουν οι μουσικοί ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα, φορτίζουν συναισθηματικά τον ακροατή και μεταδίδουν το πάθος και τον ερωτισμό αυτής της μουσικής.

Και το επόμενο και τελευταίο μουσικό διήμερο έρχεται την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, με τους Pocket Band, που θα μας δώσουν το προσωπικό τους στίγμα διασκευάζοντας θέματα γνωστά και άγνωστα, κλασικής και jazz μουσικής.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Ο Πέτρος Κλαμπάνης και ο Σταύρος Λάντσιας live στο Atheneaum Κελάρι
09.11.2016 11:29
Το ATHENEAUM Κελάρι έχει την τιμή να φιλοξενεί δύο από τους σημαντικότερους και καταξιωμένους μουσικούς της jazz σκηνής, τον Σταύρο Λάντσια και τον Πέτρο Κλαμπάνη, που ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τα προσωπικά τους album καθώς και μουσική εμπνευσμένη από την ελληνική μουσική παράδοση.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».