Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Το φεστιβάλ μιας εναλλακτικής σκηνής

Το φεστιβάλ μιας εναλλακτικής σκηνής
Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίλλης Μαστραντώνη η Εταιρεία Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Εντροπία υποδέχεται το 6ο στη σειρά φεστιβάλ εναλλακτικής σκηνής, εμπλουτίζοντας φέτος το πρόγραμμά του με προβολές από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας και την περίφημη πολωνική Σχολή Κινηματογράφου του Lodz.

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου, με διάρκεια μέχρι και τις 14 του μηνός, που σημαίνει μία γεμάτη εβδομάδα με καλλιτέχνες και ομάδες από το χώρο του θεάτρου, χοροθεάτρου, performance art, multimedia, εικαστικών, κινηματογράφου.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου με τη Ψηφιακή Πλατφόρμα, από τις 19.30 το απόγευμα, με την εισήγηση του εκπροσώπου της Σχολής Κινηματογράφου του Lodz, Καθ. Stefan Czyzewski (αντιπρύτανη) και πρoβολές σπουδαστικών ταινιών της Σχολής Κινηματογράφου του Lodz.

Στις επόμενες δύο μέρες διεξαγωγής, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, ξεκινούν οι προβολές ταινιών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ οι υπόλοιπες μέρες του φεστιβάλ, μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου, θα είναι γεμάτες από performance acts.

Τέλος, στο φουαγιέ του Θεάτρου Eντροπία θα παρουσιάζεται η έκθεση Φωτογραφίας του Δημήτρη Δήμα, με τίτλο Athens Calling, εμπνευσμένη από το σημερινό πολυπολιτισμικό πρόσωπο της Αθήνας, με φόντο τους δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους της Πλατείας Ομονοίας.

Σχετικές ειδήσεις
Το ρεπερτόριο 2016 - 2017 της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου
24.10.2016 15:58
Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε το ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής -1 για τη νέα περίοδο 2016 - 2017, το οποίο περιλαμβάνει νέες παραστάσεις φυσικά, που ξεκινούν τον Νοέμβριο, παραστάσεις στο πλαίσιο του Europoly (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, το φεστιβάλ "7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων" (Απρίλιος 2017), αλλά και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: παραστάσεις Σεπτεμβρίου
02.09.2016 14:19
Η «Αριστοφανιάδα», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τις διθυραμβικές κριτικές θεατών και δημοσιογράφων, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε Αρχαία Θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της περιφέρειας. Από 29/8 έως 18/9 θα παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.
Milo Rau - «The Dark Ages»: Η σκοτεινή ιστορία της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Αθηνών
15.07.2016 17:10
Ο Ελβετός Μίλο Ράου, πρωτοπόρος συγγραφέας, σκηνοθέτης (θεάτρου και κινηματογράφου), δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, πανεπιστημιακός και ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Πολιτικού Εγκλήματος (2007), επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά το «Hate Radio» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Μάιος 2015), για να παρουσιάσει το «The Dark Ages», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
«Η ζωή μου στο θέατρο», με την Όλια Λαζαρίδου στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής
16.12.2015 11:17
Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στην πρώτη εκδήλωση της δράσης “Η ζωή μου στο θέατρο”, φιλοξενείται η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής -1, για να μοιραστεί ιστορίες και θεατρικές διαδρομές με το κοινό της πόλης.
Κωμωδία μιας άλλης εποχής του Αλεξέι Αρμπούζωφ στον πολυχώρο Διέλευσις
08.12.2015 14:50
Από τις 13 Δεκεμβρίου 2015 έρχεται στο Πολυχώρο πολιτισμού – Διέλευσις η παράσταση “Κωμωδία μιας άλλης εποχής” του Αλεξέι Αρμπούζωφ.