Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Take Over Open Call: Το BIOS καλεί νέους ανθρώπους μεταξύ 18-28 ετών να αναλάβουν τον προγραμματισμό του

Take Over Open Call: Το BIOS καλεί νέους ανθρώπους μεταξύ 18-28 ετών να αναλάβουν τον προγραμματισμό του

Είσαι νέος 18- 28 ετών;

Σε ενδιαφέρει ή ασχολείσαι με τη μουσική , το θέατρο, τα εικαστικά ή την πολιτιστική παραγωγή;

Φέτος σου δίνεται για πρώτη φόρα η ευκαιρία να είσαι ένας από την ομάδα που θα οργανώσει και θα αποφασίζει για τις δράσεις και τη λειτουργία του BIOS και του Ρομάντσο.

 

Συναυλίες , παραστάσεις, πολυσυλλεκτικές εκθέσεις και οτιδήποτε άλλο σκεφτείς γίνεται το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου και εσύ αποκτάς εμπειρία, γνώση και τριβή με το αγαπημένο σου αντικείμενο.

 

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Take Over, νέοι ενήλικες που ενδιαφέρονται για την επιμέλεια και την πολιτιστική παραγωγή, θα δημιουργήσουν ένα Συμβούλιο Νέων (Youth Board) που θα αποφασίζει για το περιεχόμενο και την παραγωγή μιας σειράς εκδηλώσεων στο κτίριο της Πειραιώς και στο κτίριο του Ρομάντσο.

 

To Υouth Board θα είναι μία δημιουργική ομάδα 8 ατόμων, με μέλη από 18 μέχρι 28 ετών, υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ανεξάρτητου καλλιτεχνικού προγράμματος το οποίο θα εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό του BIOS.

 

Στόχος της δημιουργίας του Youth Board είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους να αποφασίζουν οι ίδιοι για την επιμέλεια και την παραγωγή πολιτιστικών δράσεων. Οι συμμετέχοντες στο Youth Board θα είναι ελεύθεροι να φανταστούν πώς θα ήταν οι ιδανικές εκδηλώσεις για το κοινό της ίδιας ηλικίας και στη συνέχεια θα τις πραγματοποιούν όπως αυτοί επιλέξουν.

 

Το BIOS θα λειτουργεί ως υποστηρικτικό περιβάλλον , προσφέροντας τον χώρο, την  υποδομή και τη συμβουλευτική της δημιουργικής ομάδας του, χωρίς όμως να παρεμβαίνει στο περιεχόμενο και την παραγωγή των δράσεων του Youth Board, οι οποίες θα είναι αποκλειστική ευθύνη και απόφαση των μελών του.

 

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα Take Over προσφέρει στους συμμετέχοντες:

- πρακτική εξάσκηση – διοργάνωση και παραγωγή δράσεων (συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις, εργαστήρια)

-  mentoring για νέους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν  γνώση και εμπειρία στο πεδίο της πολιτιστικής διαχείρισης με έμφαση στο κομμάτι των παραστατικών τεχνών (μουσική, θέατρο κλπ)

- υλικοτεχνική υποδομή, παροχή χώρου και οικονομική υποστήριξη για την παραγωγή των εκδηλώσεων

- ταξίδια σε σχετικά φεστιβάλ του εξωτερικού

- ταξίδια σε άλλες χώρες για να παρακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις

- συνεχή και οργανωμένη επαφή με διάφορα δίκτυα της Ελλάδας και του εξωτερικού

- χώρο για την ανάπτυξη των δικών τους πρότζεκτ

- επικοινωνία και διάδραση με τη δημιουργική ομάδα του BIOS για το ήδη υπάρχον πρόγραμμα του bios.

- δυνατότητα να δοκιμάσουν οι νέοι προγραμματιστές τις ικανότητες τους στη λήψη αποφάσεων με ελάχιστο ρίσκο.

- βιβλιογραφία και άλλες πηγές για έρευνα

 

Ο  προγραμματισμός του mentoring  θα σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τον ελεύθερο χρόνο των μελών του Youth Board και θα περιλαμβάνει:

- workshops και ομιλίες πάνω στο project management

- συναντήσεις με τη δημιουργική ομάδα του bios

- συνεργασία με την ομάδα του CU για συμβουλευτική πάνω στη διαχείριση χορηγιών

- συναντήσεις με επαγγελματίες από άλλους οργανισμούς

- παρακολούθηση προγραμμάτων και εκδηλώσεων του BIOS και του Ρομάντσο.

- παρακολούθηση προγραμμάτων και εκδηλώσεων σε άλλους χώρους με κοντινή κατεύθυνση

- προβολές

- συζήτηση και σχολιασμός μετά από συναυλίες , εκθέσεις ή άλλα προγράμματα που έχουν παρακολουθήσει οι συμμετέχοντες

 

Προσκαλούμε νέους ταλαντούχους ανθρώπους να αποκτήσουν εμπειρία στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό δίνοντας τους πρόσβαση και χώρο για να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους ως νέοι προγραμματιστές και επιμελητές!

 

Αν θέλετε να γίνετε μέλος του Youth Board, ή αν έχετε απορίες ή προτάσεις σχετικά με το Youth Board επικοινωνήστε μαζί μας στο takeover@bios.gr

 

Τake Over: Seeing Young Audiences through young people’s eyes

 

To ευρωπαϊκό πρόγραμμα Τake Over: Seeing Young Audiences through young people’s eyes είναι μια συνεργασία ανάμεσα στο Βρετανικό Συμβούλιο της Μ. Βρετανίας, το BIOS από την Ελλάδα, το Chorea Theatre από την Πολωνία, το Κolarac από την Σερβία και το Teatro Limonaia από την Ιταλία.

 

Οι τέσσερις οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι των παραστατικών τεχνών, με την υποστήριξη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Creative Europe προτείνουν ένα πρωτοπόρο μοντέλο ανάπτυξης στην πολιτιστική παραγωγή δημιουργώντας ένα Youth Board σε κάθε πολιτιστικό οργανισμό που συμμετέχει, με σκοπό να προσφέρουν στους συμμετέχοντες άμεση πρόσβαση στη σύλληψη, επιμέλεια και παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και εμπειρία στη λήψη αποφάσεων.

Σχετικές ειδήσεις
Πολυχώρος 364: An open experimental urban community
06.12.2016 12:07
Ο Πολυχώρος 364 δημιουργήθηκε για να φέρει νέα πνοή στην πολιτιστική ζωή της μεγαλούπολης.
Odyssia Festival 2016: Open Siren’s Call Project
20.07.2016 12:00
Το φεστιβάλ Οδύσσεια προσκαλεί, ανερχόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, χειροτέχνες, ηθοποιούς, χορευτές, ζωγράφους, εικαστικούς, κάθε λογής ανθρώπους που απολαμβάνουν την στιγμή της δημιουργίας, να συμμετάσχουν στη φετινή εναρκτήρια έκδοσή του.
ΠΟΛΗ Θέατρο: Open Call προτάσεων για τη σεζόν 2016 – 2017
02.06.2016 14:22
To ΠΟΛΗ Θέατρο και ο Δάνης Κατρανίδης, προσκαλούν καλλιτέχνες, ηθοποιούς, performers, σκηνοθέτες και ομάδες θεάτρου και χορού να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη νέα θεατρική σεζόν 2016 – 2017.
4ο Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture 4: Open call
27.04.2016 11:21
Το 4o Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture 4 επιθυμεί να υποστηρίξει την ευρύτερη αναζήτηση των νέων εικαστικών που ζουν στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή, προκηρύσσει ανοιχτό κάλεσμα/open call σε πολλές από τις θεματικές του.
Ακρόαση για την παραγωγή
07.03.2016 12:13
Το Εθνικό Θέατρο για την κάλυψη των αναγκών του χορού της καλοκαιρινής παραγωγής Οιδίποδας Τύραννος του Σοφοκλή που θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο σε συμπαραγωγή με το θέατρο Vakhtangov της Μόσχας σε σκηνοθεσία Rimas Tuminas, και για την ευρύτερη ενημέρωση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης καλεί σε ακρόαση άντρες - βαθύφωνους - ηθοποιούς ηλικίας 35 έως 50 ετών.