Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Το σάντουιτς του γίγαντα του  Ευγένιου Τριβιζά σε εικονογράφηση του Άγη Αγησιλάου.

Χίλιες και μια καληνύχτες

Παρά τις έντονες αντιδράσεις γιγάντων και εμπόρων αξεσουάρ για λαιμούς κύκνων, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την έκδοσή τους, κυκλοφορούν επιτέλους από τις εκδόσεις Διάπλαση τα πολυαναμενόμενα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς του κοσμαγάπητου ποιητή παραμυθιών, με εξαίσια εικονογράφηση του Άγη Αγησιλάου.

Μια νέα σειρά που θα ενθουσιάσει, θα συγκινήσει και θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

Το σάντουιτς του γίγαντα

Ένα ηλιόλουστο πρωί, ο Τουκιθεμπλόμ, ένας πεινασμένος γίγαντας, αποφασίζει να φτιάξει ένα μοναδικό, ένα ζηλευτό, ένα πεντανόστιμο σάντουιτς, ένα σάντουιτς από τα πολύ χορταστικά εκείνα, ένα σάντουιτς με ιπποπόταμο και λεοπάρδαλη, με σκαντζόχοιρο και χήνα!

Ο γίγαντας όμως, εκτός από πεινασμένος, είναι και φοβερά ακατάστατος. Έτσι, ούτε που φαντάζεται τι θα συμβεί στο λαχταριστό του σάντουιτς όταν αρχίζει να ψάχνει να βρει τη μουστάρδα!

Καληνυχτίστε κι εσείς τα αγαπημένα σας πρόσωπα, διαβάζοντάς τους ένα από τα μαγευτικά βιβλία της νέας σειράς που, αν δεν αιχμαλωτίσουν γίγαντες τον Ευγένιο (κάτι δυστυχώς πολύ πιθανό), θα εμπλουτισθεί σιγά σιγά με 999 ακόμα τίτλους!

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ µελάτων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνηµάτων, τη Φρουτοπία, το Πιπερού, το Κουτσουλιστάν, την Κουµασιλάνδη, τη Χώρα των Χαµένων Χαρταετών και την Πολιτεία µε Όλα τα Χρώµατα εκτός από το Ροζ. Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι: ο γαργαλιός (ένα µηχάνηµα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπηµένος), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασµός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, µε το οποίο όχι µόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άµα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιµος χαρτοπόλεµος, η µπανιέρα µε τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάµενος ανεµόµυλος, η τσουλήθρα µε τα σκαλοπάτια, η µελωδική οµπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδροµικός καθρέφτης (που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια). Ο Ευγένιος ζει στο Νησί των Πυροτεχνηµάτων µε τον παπαγάλο του, τη Σύνθια, τον άσπρο του ελέφαντα, τον Πουκιπόν, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Οράτιο Αοράτιο, το αόρατο πράσινο καγκουρό, και άλλους πολλούς γνωστούς και φίλους. Ο Ευγένιος έχει µία µοναδική συλλογή από κοµµάτια παλιών παραµυθιών. Η σπάνια συλλογή του περιλαµβάνει: ένα πούπουλο από το µαξιλάρι που κοιµόταν η πεντάµορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωµένου γάτου, ένα τούβλο από το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και το φιτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.