Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Το «track 00» για τρεις παραστάσεις στο Baumstrasse

Το «track 00» για τρεις παραστάσεις στο Baumstrasse

Η παράσταση «track 00» θα ολοκληρώσει για φέτος τον κύκλο της στην Αθήνα με τρεις παραστάσεις στον χώρο Baumstrasse (Δρόμος με δέντρα), στον Βοτανικό, στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2015.

 

Αυτό που καλούμε «track 00» είναι το αποτέλεσμα μίας επτάμηνης έρευνας του μουσικού Γιώργου Αμέντα και της χορεύτριας Πωλίνας Κρεμαστά, που μελετά τον χειρισμό του ήχου ως αντικείμενο. Είναι ένα ζωντανό πεδίο αναζήτησης ήχου, κίνησης και σύνθεσης. Για την έρευνα γίνεται χρήση της τεχνολογίας των contact microphones,  τα οποία εφαρμόζονται στο κάτω μέρος ενός ειδικά διαμορφωμένου παταριού.

 

Ο χορευτής ανεβαίνει πάνω στο πάτωμα με την ιδιότητα του sound designer – sound collector. Δημιουργεί ηχοτοπία και διαχειρίζεται τον ήχο ως αντικείμενο. Δημιουργείται μία αφήγηση στον τρόπο που ταιριάζει και οικοδομεί τους ήχους. Αναζητείται το πώς, ενώ η κίνησή του παράγει ήχο, ταυτόχρονα, ο ήχος διαμορφώνει και επηρεάζει την κινησιολογία του χορευτή. Το πάτωμα μεταμορφώνεται σε ένα ιδιόμορφο μουσικό όργανο, το οποίο το σώμα καλείται να ανακαλύψει και να εξερευνήσει. Το πάτωμα με άλλα λόγια γίνεται ένα τερέν δημιουργίας ήχου και κίνησης.

 

Τα αποτελέσματα του πρώτου διμήνου της έρευνας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ του 5ου Athens Video Dance Project, στο θέατρο της ΑΣΚΤ, ως «track 00 ένα work in progress».

 

Συντελεστές:

Σύλληψη-Ιδέα: Γιώργος Αμέντας

Ερμηνεία-μουσική: Πωλίνα Κρεμαστά, Γιώργος Αμέντας

Τεχνικός ήχου: Federico Bustamante

Φωτισμοί : Camilo Bentancor

Σχεδιασμός σκηνικού: Κώστας Γράβος, Γιώργος Κωσταντής

Φωτογραφίες: Woofs και Άννα Ταγκάλου

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Βασίλη Μαντζούκη και την Μάρθα Φριτζήλα για την πολύτιμη υποστήριξή τους.

Σχετικές ειδήσεις
Lapses of light: Performance χορού στο Baumstrasse
06.12.2016 17:14
Η παράσταση ‘lapses of light’ είναι ο δεύτερος καρπός της συνεργασίας της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου, του Κώστα Μακρυγιαννάκη και του Αλέξανδρου Σεϊταρίδη και παρουσιάζεται για δύο ημέρες στο Baumstrasse.
Ala Turka Ala Greka: Η Ζεκιγιέ Γιουρεκλί στο Baumstrasse
01.06.2016 14:48
Η Ζεκιγιέ Γιουρεκλί έρχεται με την μουσική παράσταση "Ala Turka Ala Greka" για δύο εμφανίσεις στο Baumstrasse στις 4 και 5 Ιουνίου 2016.
Η Συναυλία των Φίλων στο Baumstrasse
20.05.2016 13:34
Το BAUMSTRASSE παρουσιάζει τη Κυριακή 29 Μαΐου 2016 μια συναυλία φίλων που ονομάζει: Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ.
Οι Τσιγγάνοι έρχονται... στη σκηνή του Baumstrasse
08.02.2016 10:45
Τέσσερις τραγουδιστές και δύο πιανίστες σε μια σπάνια μουσική συνάντηση, καταφθάνουν στη σκηνή του Baumstrasse για να τη γεμίσουν με μελωδίες εμπνευσμένες από τη τσιγγάνικη ζωή.
Μιχάλης Σιγανίδης & The Hus-band στο Baumstrasse
03.02.2016 13:18
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, το Baumstrasse υποδέχεται τους Μιχάλη Σιγανίδη & The Hus-band.