Η παράσταση «track 00» θα ολοκληρώσει για φέτος τον κύκλο της στην Αθήνα με τρεις παραστάσεις στον χώρο Baumstrasse (Δρόμος με δέντρα), στον Βοτανικό, στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2015.

Αυτό που καλούμε «track 00» είναι το αποτέλεσμα μίας επτάμηνης έρευνας του μουσικού Γιώργου Αμέντα και της χορεύτριας Πωλίνας Κρεμαστά, που μελετά τον χειρισμό του ήχου ως αντικείμενο. Είναι ένα ζωντανό πεδίο αναζήτησης ήχου, κίνησης και σύνθεσης. Για την έρευνα γίνεται χρήση της τεχνολογίας των contact microphones,  τα οποία εφαρμόζονται στο κάτω μέρος ενός ειδικά διαμορφωμένου παταριού.

Ο χορευτής ανεβαίνει πάνω στο πάτωμα με την ιδιότητα του sound designer – sound collector. Δημιουργεί ηχοτοπία και διαχειρίζεται τον ήχο ως αντικείμενο. Δημιουργείται μία αφήγηση στον τρόπο που ταιριάζει και οικοδομεί τους ήχους. Αναζητείται το πώς, ενώ η κίνησή του παράγει ήχο, ταυτόχρονα, ο ήχος διαμορφώνει και επηρεάζει την κινησιολογία του χορευτή. Το πάτωμα μεταμορφώνεται σε ένα ιδιόμορφο μουσικό όργανο, το οποίο το σώμα καλείται να ανακαλύψει και να εξερευνήσει. Το πάτωμα με άλλα λόγια γίνεται ένα τερέν δημιουργίας ήχου και κίνησης.

Τα αποτελέσματα του πρώτου διμήνου της έρευνας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ του 5ου Athens Video Dance Project, στο θέατρο της ΑΣΚΤ, ως «track 00 ένα work in progress».

Συντελεστές:

Σύλληψη-Ιδέα: Γιώργος Αμέντας

Ερμηνεία-μουσική: Πωλίνα Κρεμαστά, Γιώργος Αμέντας

Τεχνικός ήχου: Federico Bustamante

Φωτισμοί : Camilo Bentancor

Σχεδιασμός σκηνικού: Κώστας Γράβος, Γιώργος Κωσταντής

Φωτογραφίες: Woofs και Άννα Ταγκάλου

Ευχαριστούμε θερμά τον Βασίλη Μαντζούκη και την Μάρθα Φριτζήλα για την πολύτιμη υποστήριξή τους.