Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το «track 00» για τρεις παραστάσεις στο Baumstrasse

Το «track 00» για τρεις παραστάσεις στο Baumstrasse

Η παράσταση «track 00» θα ολοκληρώσει για φέτος τον κύκλο της στην Αθήνα με τρεις παραστάσεις στον χώρο Baumstrasse (Δρόμος με δέντρα), στον Βοτανικό, στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2015.

 

Αυτό που καλούμε «track 00» είναι το αποτέλεσμα μίας επτάμηνης έρευνας του μουσικού Γιώργου Αμέντα και της χορεύτριας Πωλίνας Κρεμαστά, που μελετά τον χειρισμό του ήχου ως αντικείμενο. Είναι ένα ζωντανό πεδίο αναζήτησης ήχου, κίνησης και σύνθεσης. Για την έρευνα γίνεται χρήση της τεχνολογίας των contact microphones,  τα οποία εφαρμόζονται στο κάτω μέρος ενός ειδικά διαμορφωμένου παταριού.

 

Ο χορευτής ανεβαίνει πάνω στο πάτωμα με την ιδιότητα του sound designer – sound collector. Δημιουργεί ηχοτοπία και διαχειρίζεται τον ήχο ως αντικείμενο. Δημιουργείται μία αφήγηση στον τρόπο που ταιριάζει και οικοδομεί τους ήχους. Αναζητείται το πώς, ενώ η κίνησή του παράγει ήχο, ταυτόχρονα, ο ήχος διαμορφώνει και επηρεάζει την κινησιολογία του χορευτή. Το πάτωμα μεταμορφώνεται σε ένα ιδιόμορφο μουσικό όργανο, το οποίο το σώμα καλείται να ανακαλύψει και να εξερευνήσει. Το πάτωμα με άλλα λόγια γίνεται ένα τερέν δημιουργίας ήχου και κίνησης.

 

Τα αποτελέσματα του πρώτου διμήνου της έρευνας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ του 5ου Athens Video Dance Project, στο θέατρο της ΑΣΚΤ, ως «track 00 ένα work in progress».

 

Συντελεστές:

Σύλληψη-Ιδέα: Γιώργος Αμέντας

Ερμηνεία-μουσική: Πωλίνα Κρεμαστά, Γιώργος Αμέντας

Τεχνικός ήχου: Federico Bustamante

Φωτισμοί : Camilo Bentancor

Σχεδιασμός σκηνικού: Κώστας Γράβος, Γιώργος Κωσταντής

Φωτογραφίες: Woofs και Άννα Ταγκάλου

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Βασίλη Μαντζούκη και την Μάρθα Φριτζήλα για την πολύτιμη υποστήριξή τους.

Σχετικές ειδήσεις
The Lost Track, από τους Alex Drakos Trio στο Bios
12.12.2016 16:50
Οι Alex Drakos Trio, ένα από τα νεότερα αλλά πλέον εντυπωσιακά ελληνικά jazz σχήματα, έρχεται στο Tesla Bar του Bios, για μια σειρά από εμφανίσεις, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, με την παράσταση “The Lost Track”.
Lapses of light: Performance χορού στο Baumstrasse
06.12.2016 17:14
Η παράσταση ‘lapses of light’ είναι ο δεύτερος καρπός της συνεργασίας της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου, του Κώστα Μακρυγιαννάκη και του Αλέξανδρου Σεϊταρίδη και παρουσιάζεται για δύο ημέρες στο Baumstrasse.
Sold out οι παραστάσεις της Natalia Osipova και του Sergei Polunin στο Θέατρο Παλλάς
30.11.2016 16:21
Αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου επιτέλους στο Παλλάς τα δύο μεγάλα αστέρια του σύγχρονου μπαλέτου. Και οι τρεις παραστάσεις (1,2 και 3/12) είναι ήδη sold out!
Ala Turka Ala Greka: Η Ζεκιγιέ Γιουρεκλί στο Baumstrasse
01.06.2016 14:48
Η Ζεκιγιέ Γιουρεκλί έρχεται με την μουσική παράσταση "Ala Turka Ala Greka" για δύο εμφανίσεις στο Baumstrasse στις 4 και 5 Ιουνίου 2016.
Η Συναυλία των Φίλων στο Baumstrasse
20.05.2016 13:34
Το BAUMSTRASSE παρουσιάζει τη Κυριακή 29 Μαΐου 2016 μια συναυλία φίλων που ονομάζει: Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ.