Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Voodoo Glow Skulls live

Voodoo Glow Skulls live
Μεταλλικές κιθάρες,δυνατά τύμπανα,hardcore φωνητικά και πανζουρλισμός πνευστών. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα των Αμερικανολατίνων Voodoo Glow Skulls που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στο ΑΝ club.

Ένας πρωτοποριακός Punk,Μetal,Ska,Hardcore και Latin  ήχος ,o oποίος έχει επηρεάσει αρκετές skapunk μπάντες ανά τον κόσμο.

Οι αδερφοί Casillas (Frank, Eddie και  Jorge) μαζί με τον παιδικό τους φίλο Jerry O’neil  άρχισαν να παίζουν μουσική  το 1988 στο Riverside της California,κάνοντας πρόβες για 2 χρόνια σε ένα μικρό δώμα. Λίγο αργότερα ξεκίνησαν τα πρώτα τους live στις αυλές των σπιτιών φίλων τους και έπειτα όταν άνοιξε το θρυλικό Spaky’s Café εμφανίζονταν σαν support σε  shows με  μπάντες όπως οι Angry Samoans,The Dickies και Mighty Mighty Bosstones.

Το 1991 οι Voodoo Glow Skulls πρόσθεσαν πνευστά στο line-up τους  λίγο πριν από την πρώτη Αμερικάνικη περιοδεία τους. Οι VOODOO GLOW SKULLS έγιναν πολύ γνωστοί στην underground σκηνή περιοδεύοντας με μπάντες όπως οι The Offspring, No Doubt και 311.

To 1992 οι Voodoo Glow Skulls ηχογράφησαν το debut album τους Who Is? This Is? για την Dr.Strange Records το οποίο πούλησε 200.000 κόπιες παγκοσμίως. Λίγο αργότερα υπέγραψαν με την Epitaph, δισκογραφική στην οποία κυκλοφόρησαν 4 albums και συνολικά πούλησαν  πάνω από 750.000 αντίτυπα παγκοσμίως για να ακολουθήσουν άλλες  3 κυκλοφορίες από την Victory Records(Steady as she goes, Adiccion-tardicion-revolution,Southern California Street Music).

Έχοντας αποκτήσει πλέον τεράστια φήμη,και μετά το τελευταίο τους album Southern California California Street Music  περιοδεύουν ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο ετοιμάζοντας παράλληλα υλικό για το νέο τους album.

Τη συναυλία θ ανοίξουν οι 2nd HAND από την Θεσσαλονίκη.

Σχετικές ειδήσεις
Οι KVB live στο Fuzz Live Music Club
16.12.2016 13:46
Οι KVB επιστρέφουν στην Αθήνα! Το ντουέτο του Klaus Von Barrel (Nicholas Wood) και της Kat Day που, με έδρα πλέον το Βερολίνο, κατέχει ήδη μία εκλεκτή θέση στην καρδιά των φίλων τόσο της shoegaze / dark wave σκηνής όσο και εκείνων της psych-rock, θα βρίσκεται το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Fuzz Live Music Club για ένα οπτικοακουστικό show που θα συνδυάσει ονειρικές κιθάρες, μινιμαλιστικές synth μελωδίες, υπνωτικά drum machine beats, φωνητικά πνιγμένα στο reverb και μαγευτικά projections.
Οι Da Band live στο Faust
31.10.2016 13:52
Το ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 10:30 το βράδυ στο FAUST και όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα soul funk live πρόγραμμα με τη Ζωή Ναλμπάντη και την Ερασμία Μαρκίδη στα φωνητικά, τον Σταύρο Πετσαλάκη στα πλήκτρα, τον Ευθύμη Αντωνόπουλο στην κιθάρα, τον Σπύρο Πετρουνάκο στο μπάσο και τον Αλέξανδρο Μαμμόπουλο στα τύμπανα.
The Budos Band live @ Gagarin 205
09.05.2016 14:55
Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016, οι Budos Band έρχονται στο Gagarin 205. Η σπουδαιότερη funk-soul κολεκτίβα και μια εμβληματική μπάντα βιρτουόζων μουσικών, έρχονται, επιτέλους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για ένα live που αναμενόταν καιρό!
The Sound of Color: Φ. Φλωρίδης, Γ. Δημητριάδης και Α. Καραουλάνης live στο ΚΕΤ
29.02.2016 12:24
Μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο χώρο διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στην πέμπτη αυτή παράσταση προσκεκλημένοι είναι οι Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Δημητριάδης (ντραμς) και Ανδρέας Καραουλάνης (live animation).
Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Gazarte
02.02.2016 15:41
Χωρίς αμφιβολία πολλές από τις μελωδίες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί για όπερες (συμπεριλαμβανομένων, σε κάποιες από αυτές και δη στις γαλλικές όπερες, χορευτικών «στιγμιοτύπων») είναι ακαταμάχητα γοητευτικές και εξαιρετικά δημοφιλείς. Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες επέλεξαν οι πέντε εκλεκτοί μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που απαρτίζουν το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών. Και τις παρουσιάζουν μέσα από ευφυείς μεταγραφές στη συναυλία μουσικής δωματίου που θα δώσουν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στον πολυχώρο Gazarte.