Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Voodoo Glow Skulls live

Voodoo Glow Skulls live
Μεταλλικές κιθάρες,δυνατά τύμπανα,hardcore φωνητικά και πανζουρλισμός πνευστών. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα των Αμερικανολατίνων Voodoo Glow Skulls που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στο ΑΝ club.

Ένας πρωτοποριακός Punk,Μetal,Ska,Hardcore και Latin  ήχος ,o oποίος έχει επηρεάσει αρκετές skapunk μπάντες ανά τον κόσμο.

Οι αδερφοί Casillas (Frank, Eddie και  Jorge) μαζί με τον παιδικό τους φίλο Jerry O’neil  άρχισαν να παίζουν μουσική  το 1988 στο Riverside της California,κάνοντας πρόβες για 2 χρόνια σε ένα μικρό δώμα. Λίγο αργότερα ξεκίνησαν τα πρώτα τους live στις αυλές των σπιτιών φίλων τους και έπειτα όταν άνοιξε το θρυλικό Spaky’s Café εμφανίζονταν σαν support σε  shows με  μπάντες όπως οι Angry Samoans,The Dickies και Mighty Mighty Bosstones.

Το 1991 οι Voodoo Glow Skulls πρόσθεσαν πνευστά στο line-up τους  λίγο πριν από την πρώτη Αμερικάνικη περιοδεία τους. Οι VOODOO GLOW SKULLS έγιναν πολύ γνωστοί στην underground σκηνή περιοδεύοντας με μπάντες όπως οι The Offspring, No Doubt και 311.

To 1992 οι Voodoo Glow Skulls ηχογράφησαν το debut album τους Who Is? This Is? για την Dr.Strange Records το οποίο πούλησε 200.000 κόπιες παγκοσμίως. Λίγο αργότερα υπέγραψαν με την Epitaph, δισκογραφική στην οποία κυκλοφόρησαν 4 albums και συνολικά πούλησαν  πάνω από 750.000 αντίτυπα παγκοσμίως για να ακολουθήσουν άλλες  3 κυκλοφορίες από την Victory Records(Steady as she goes, Adiccion-tardicion-revolution,Southern California Street Music).

Έχοντας αποκτήσει πλέον τεράστια φήμη,και μετά το τελευταίο τους album Southern California California Street Music  περιοδεύουν ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο ετοιμάζοντας παράλληλα υλικό για το νέο τους album.

Τη συναυλία θ ανοίξουν οι 2nd HAND από την Θεσσαλονίκη.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Σκαλκώτας και τα πνευστά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.02.2017 16:14
Οι συνθέσεις για πνευστά του Νίκου Σκαλκώτα (1904-1949), δημιουργίες τεχνικής τελειότητας και υψηλής αισθητικής, αποτελούν λαμπρά μνημεία του σύγχρονου πολιτισμού, όπως άλλωστε το σύνολο της εργογραφίας του, η οποία εξακολουθεί να συγκινεί τον σημερινό ακροατή και να κεντρίζει το ενδιαφέρον του. Έτσι, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, το κοινό της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει τη Σονάτα κοντσερτάντε για φαγκότο και πιάνο, τα Κουαρτέτα αρ. 1 και αρ. 2 για πιάνο και πνευστά, το Κοντσερτίνο για όμποε και πιάνο και το Κοντσερτίνο για τρομπέτα και πιάνο. Τα έργα ερμηνεύουν οι: Σπύρος Κοντός (όμποε), David Tomàs Realp [Νταβίντ Τομάς Ρεάλπ] (φαγκότο), Γιάννης Καραμπέτσος (τρομπέτα) και Λητώ Θώμου (πιάνο).
Οι Bojan Ristic Brass Band live στο Half Note
08.02.2017 12:04
Οι Bojan Ristic Brass Band, μία από τις σπουδαιότερες και πλέον αυθεντικές μπάντες πνευστών στα Βαλκάνια, έρχονται μέσα στη καρδιά του καρναβαλιού να μας ξεσηκώσουν με τέσσερις «καυτές» εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Πράξεις για 5 από το Ventus Ensemble στις Άλλες Παράλληλες
06.02.2017 16:40
Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου το σύνολο Ventus Ensemble συμμετέχει στις Άλλες Παράλληλες του Πόρτα με μια ξεχωριστή συναυλία δωματίου στην οποία θα παρουσιαστούν τα κουιντέτα για πνευστά και πιάνο των Μότσαρτ και Μπετόβεν, ενώ παρεμβάλλεται το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Sing! (2011) του Κορνήλιου Σελαμσή.
Οι Da Band live στο Faust
31.10.2016 13:52
Το ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 10:30 το βράδυ στο FAUST και όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα soul funk live πρόγραμμα με τη Ζωή Ναλμπάντη και την Ερασμία Μαρκίδη στα φωνητικά, τον Σταύρο Πετσαλάκη στα πλήκτρα, τον Ευθύμη Αντωνόπουλο στην κιθάρα, τον Σπύρο Πετρουνάκο στο μπάσο και τον Αλέξανδρο Μαμμόπουλο στα τύμπανα.
The Budos Band live @ Gagarin 205
09.05.2016 14:55
Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016, οι Budos Band έρχονται στο Gagarin 205. Η σπουδαιότερη funk-soul κολεκτίβα και μια εμβληματική μπάντα βιρτουόζων μουσικών, έρχονται, επιτέλους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για ένα live που αναμενόταν καιρό!