Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το "Closer" του Patrick Marber στο 2ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων

Το

Το Closer του Patrick Marber από τη SquareTheatreCompany σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη, μετάφραση Θωμά Μοσχόπουλου και μουσική του Λόλεκ θα παρουσιαστεί στο 2ο φεστιβάλ εταιρικών θιάσων του ΟΕΘ στο θέατρο Προσκήνιο την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, στις 20.30.

 

Ο Ο.Ε.Θ. (Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) διοργανώνει το «2ο Φεστιβάλ εταιρικών θιάσων» στο θέατρο Προσκήνιο, από την Πέμπτη 21 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 31 Μαΐου 2015. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 11 εταιρικοί θίασοι με 10 βραδινές και μία παιδική Σκηνή .

 

H SquareTheatreCompany, που αποτελείται από τους Ιωάννα Σταυροπούλου, Δάφνη Μανούσου, Αργύρη Θανάσουλα και Γιάννη Λασπιά συμμετέχει για δεύτερη φορά στο φεστιβάλ μετά την περσινή τους συμμετοχή στο 10 φεστιβάλ εταιρικών θιάσων του Ο.Ε.Θ με το επίσης βραβευμένο έργο «Ο θεός της σφαγής» της Γιασμίν Ρεζά.

 

Το Closer είναι από τα πιο γνωστά έργα του σύγχρονου δραματουργικού ρεπερτορίου. Έχει ανέβει τρεις φορές στην Ελλάδα. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος το σκηνοθέτησε πρώτος στην θέατρο Αμόρε ως "Τόσο Κοντά". Ο ίδιος υπόγραψε και τη μετάφραση. Ακολούθησε ο Σταμάτης Φασουλής , ο οποίος επέλεξε τον τίτλο "Εξ Επαφής" και αργότερα ο Γιώργος Κιμούλης . Επίσης μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, διασκευασμένο σε σενάριο από τον ίδιο και με καστ που περιελάμβανε δυο Βρετανούς και δυο Αμερικανίδες ηθοποιούς:Τζούλια Ρόμπερτ, Τζούντ Λο, Κλάιβ Όουεν και Νάταλι Πόρτμαν.Η ταινία γνώρισε μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία!

 

Ταυτότητα παράστασης

 

Σκηνοθεσία : Ιωσήφ Βαρδάκης

Μετάφραση : Θωμάς Μοσχόπουλος

Μουσική : Γιάννης Αναγνωστάτος – Λόλεκ

Σκηνογραφία - visual arts: Παντελής Ξηροχειμώνας

Κοστούμια : Βασιλική Σύρμα

Επιμέλεια Κίνησης: Όλγα Σπυράκη

Βοηθός σκηνοθέτη : Ειρήνη Καλλιανίδου

Φωτογραφίες: Στράτος Προύσαλης

Επεξεργασία φωτογραφιών - σχεδιασμός αφίσας, teaser: Παντελής Ξηροχειμώνας

 

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Αργύρης Θανάσουλας, Γιάννης Λασπιάς, Δάφνη Μανούσου, Ιωάννα Σταυροπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Αναλόγιο 2016 στο Θέατρο Τέχνης
20.09.2016 16:36
Το Φεστιβάλ "Αναλόγιο 2016", πιστό στο ραντεβού του με το ελληνικό κοινό, επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου με ένα πρόγραμμα που συνενώνει το "παλιό" με το "νέο" και δίνει έμφαση στη συνέχεια.
4o Διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο στο Ρέθυμνο
26.08.2016 13:48
Για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το διεθνές φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου με την ονομασία "A los Amigos".
Φεστιβάλ
26.04.2016 15:40
Από 17 ως 31 Μαΐου 2016, υλοποιούμε στη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας ένα πρωτοποριακό θεατρικό φεστιβάλ, "Θεατρικοί Βηματισμοί στην Καλαμάτα", σε συνεργασία με την Κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.
Η Αποστολή, του Χάινερ Μύλλερ από την ομάδα Σημείο Μηδέν στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
05.04.2016 10:50
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζοντας για μία παράσταση, την νέα παραγωγή της, που είναι "Η Αποστολή" του Χάινερ Μύλλερ.
3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων στο Θέατρο Άλφα
07.03.2016 16:02
Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), οργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, από 9/4/2016 έως 17/4/2016, στο θέατρο «ΑΛΦΑ» (Πατησίων 37 και Στουρνάρη).