Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Front 242 live!

Front 242 live!
Ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της δεκαετίας του \'80, το γκρουπ που καθιέρωσε τον EBM ήχο και στιγμάτισε την ηλεκτρονική μουσική έρχεται τον Ιανουάριο στο Fuzz club.

Ολόκληρη η πορεία των Front 242 ήταν ξεκάθαρα προδιαγεγραμμένη από το αρχικό σημείο εκκίνησης, όταν το 1981 ο Daniel B κυκλοφόρησε το Body To Body. Ακολουθεί η στράτευση των πλήκτρων του Patrick Codenys και των φωνητικών του Jean-Luc De Meyer τo 1982, οδηγώντας στο πρώτο άλμπουμ Geography. Το 1983 στην ομάδα εντάσσεται και ο Richard 23 συμπληρώνοντας τη μπάντα ως performer και τραγουδιστής. Δεν αργεί μάλιστα να τραβήξει την προσοχή της Wax Trax του Σικάγο η οποία και προσέφερε στους Front 242 την πρώτη κυκλοφορία τους επί αμερικάνικου εδάφους, το EP Take One (1984).

To 1985, το συγκρότημα εμφανίζεται για πρώτη φορά στα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ ενώ κλείνει και κάποιες ημερομηνίες στις Η.Π.Α. Αρκετά σύντομα αποκτά τη φήμη ενός πολύ δυνατού live συγκροτήματος ενώ το συγκεκριμένο είδος μουσικής συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη υπό τον τίτλο Electronic Body Music (EBM).

Πρόκειται για ένα κολάζ, μια σύνθεση μουσικής και ήχου, ανακυκλωμένου από τα Μ.Μ.Ε., το οποίο εκφράζει και τη γενικότερη καλλιτεχνική αντίληψη των Front. Τα δύο άλμπουμ 06:21:03:11 Up Evil και 05:22:09:12 OFF υπερβαίνουν την κλασσική Front φόρμουλα και εισάγουν νέα φωνητικά, live κιθάρες και ντραμς. Αναδιανέμοντας ρόλους μέσα στο ίδιο το σχήμα και αναθεωρώντας τους κανόνες, το σχήμα επιτρέπει και σε άλλες πτυχές της προσωπικότητας του να λάμψουν.

Μεταξύ 1997 και το 1998, το συγκρότημα αποφασίζει να ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία με σκοπό να προωθήσει τις τελευταίες του κυκλοφορίες. Μετά από μια μακρά απουσία, οι Front 242 κυκλοφορούν (το 2003) το EP Still & Raw και το άλμπουμ Pulse. Βασιζόμενοι στην αισθητική των δεκαετιών του ‘70 και του ‘80, οι Front 242 επιχειρούν να επανεφεύρουν τον αυθεντικό ήχο, εμπλουτίζοντας τον με 20 χρόνια εμπειρίας. Η αναλογική τεχνολογία και οι vintage μηχανές δονούνται μέσα σε αποδομημένα κομμάτια, όπου το συναίσθημα και η εξερεύνηση οδηγεί σε μια καθαρά ηλεκτρονική αντίληψη.

H επιρροή που άσκησαν οι Front σε μερικά από τα μεγαλύτερα γκρουπ ηλεκτρονικής μουσικής γίνεται εμφανής το 1995 με τα remixes από Prodigy, The Orb και Underworld που περιέχονται στο άλμπουμ Mut@ge.Mix@ge.

Οι Front 242, ένα απρόβλεπτο συγκρότημα, συνεχίζει να ξαφνιάζει το παλαιότερο αλλά και το νέο κοινό, ενώ παράλληλα συνάπτει ένα δεσμό με τη μουσική του σήμερα, διαφυλάσσοντας την ακεραιότητα του.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Orquesta Nostalgia live στο Poems & Crimes
16.01.2017 11:24
Ένα νέο συγκρότημα κάνει την εμφάνισή του στη μουσική σκηνή της Αθήνας. Οι Orquesta Nostalgia θα εμφανιστούν στο Poems & Crimes για το πρώτο τους live, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ.
Οι Allah - Las live στο Piraeus 117 Academy
09.11.2016 12:16
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Allah-Las, όπως συνηθίζουν πάντα μετά την κυκλοφορία νέου τους άλμπουμ, έρχονται στη χώρα μας, για να μας το παρουσιάσουν. Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του "Calico Review" θα δώσουν 3 club shows, σε μια μίνι περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα... και κάπως έτσι, η παράδοση συνεχίζεται...
The Electric Swing Circus live στο Half Note
26.10.2016 16:20
Non-stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία χαρακτηρίζουν τη μουσική των The Electric Swing Circus, του εκρηκτικού Βρετανικού συγκροτήματος που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας απογειώσει!
Η Μαρία Λατσίνου live στο Κελάρι Athenaeum
16.05.2016 10:49
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της η Μαρία Λατσίνου συνεχίζει τις επιτυχημένες live εμφανίσεις της. Τελευταίο live της για αυτή τη σαιζόν, πριν αρχίσει τις εμφανίσεις της εκτός Αθηνών για το καλοκαίρι, την Κυριακή 22 Μαΐου στο Κελάρι Athenaeum, στο Θησείο.
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.