Το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 19.00 πραγματοποιείται στο Θέατρο Άττις μαραθώνιος ποίησης με τη συμμετοχή 21 νέων ποιητών και ποιητριών.

Ο μαραθώνιος ποίησης είναι η εναρκτήρια εκδήλωση του νέου project του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του Θεάτρου Άττις, με τίτλο Άταφοι νεκροί, που θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, με την προοπτική αργότερα να αναπτυχθεί και σε άλλες χώρες, με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών δημιουργών απ’ όλες τις τέχνες.

Στο  project συμμετέχουν το Θέατρο Άττις, το Wilma Theatre της Φιλαδέλφεια, το Columbia University της Νέας Υόρκης και άλλοι φορείς της Νέας Υόρκης. Πυρήνας είναι η Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε μετάφραση Marianne McDonald που θα σκηνοθετήσει ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Wilma Theatre με Αμερικανούς ηθοποιούς, αλλά και ηθοποιούς του Θεάτρου Άττις. Πάνω στο θέμα Άταφοι Νεκροί θα πραγματοποιηθούν επίσης εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας, συνέδρια, συζητήσεις με το κοινό και διαλέξεις στο Columbia University από τον ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ και τον Θεόδωρο Τερζόπουλο.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και το Θέατρο Άττις παρουσιάζουν ποιητές της νεότερης γενιάς, σε συνεργασία με τον ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη, που επιμελείται τις ποιητικές συναντήσεις. Η πρώτη φορά ήταν το καλοκαίρι του 2011, όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος στη Σικυώνα, Θεόδωρος Τερζόπουλος, κάλεσε νέους Έλληνες ποιητές να παρουσιάσουν το έργο τους σε μια εκδήλωση με θέμα Η ποίηση της νεότερης γενιάς και η νέα πολιτική συνείδηση.

Με αφετηρία τη συνάντηση αυτή, το 2012, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο, πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα του Θεάτρου Άττις στους νέους ποιητές με τίτλο Ιστορία ερχόμαστε. Κοίτα τον ουρανό! Την τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα, δύο ποιητές της νέας γενιάς φιλοξενήθηκαν στο Θέατρο Άττις, παρουσίασαν την ποίησή τους, συνομίλησαν μεταξύ τους και με το κοινό.

Όπως και τις δυο προηγούμενες φορές, ο ποιητής Θωμάς Τσαλαπάτης επιμελείται τον μαραθώνιο ποίησης στο θέατρο Άττις. 21 νέοι ποιητές διαβάζουν παλαιότερα και καινούρια ποιήματά τους πάνω στο θέμα Άταφοι νεκροί, συνδιαλεγόμενοι με ό,τι διαχωρίζει τη μνήμη από τη λήθη, τη σκιά από το σκοτάδι, την παρουσία από την απουσία, το Τώρα από το Ποτέ. 21 νέοι ποιητές συνδιαλέγονται με τους Άταφους Νεκρούς.

Συμμετέχουν οι ποιητές:

Ζήσης Αϊναλής, Αντιγόνη Βουτσινά, Χρήστος Αρμάνδος Γκέζος, Άννα Γρίβα, Νίκος Ερηνάκης, Νικόλας Ευαντινός, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Θωμάς Ιωάννου, Λένα Καλλέργη, Αλέξιος Μάινας, Δημοσθένης Παπαμάρκος, Δημήτρης Πέτρου, Σταμάτης Πολενάκης, Θοδωρής Ρακόπουλος, Γιάννης Σιδέρης, Γιάννης Στίγκας, Κυριάκος Συφιλτζόγλου, Θωμάς Τσαλαπάτης, Νίκη Χαλκιαδάκη, Δημήτρης Χιλλ, Θοδωρής Χιώτης.