Η δεύτερη χρονιά λοιπόν των Δρόμων του Μεταξιού ήταν και μια πολυπολιτισμική ανταλλαγή απόψεων πάνω στην γαστρονομία διαφορετικών χωρών που κέντρισε και πάλι το ενδιαφέρον των καλεσμένων σεφ και φυσικά του κοινού.

Δέκα χρόνια δίχως άλλο σημαντικά για το θεσμό—και όμως—πόσο λίγα στ’ αλήθεια ακούγονται συγκριτικά με την ιστορία του Δρόμου του Μεταξιού, μία θεματική την οποία για δεύτερη χρονιά φέτος οργανωτικά συνεχίσαμε. Ο Δρόμος του Μεταξιού, αντίθετα με την κοινή αντίληψη πως πρόκειται για μία απλή, μονοσήμαντη διαδρομή, στην ουσία αποτέλεσε ένα αχανές και δαιδαλώδες δίκτυο παραδρόμων, πολιτισμικών και εμπορικών “μονοπατιών”, διαμέσου διάσπαρτων οάσεων και κατά μήκος του διευρυμένου άξονα Oriental-Occidental.
 
Αυτούς τους παραδρόμους πραγματεύτηκε φέτος το Sani Gourmet, εστιάζοντας, αναδεικνύοντας και ρίχνοντας φως σε γαστρονομικές ιδιαιτερότητες λαών, οι οποίες για το δυτικό κόσμο είναι ίσως ανεξερεύνητες ακόμη και αδίκως μοιάζουν φαινομενικά “ασήμαντες” ή και “αδιάφορες”.

Πειραματισμοί, επιρροές, τεχνοτροπίες, όλα τέθηκαν υπό συζήτηση σ’ ένα περιβάλλον όπου τον πρώτο λόγο είχε η μίξη πολιτισμών και γεύσεων, με μεγάλη κερδισμένη τη διάθεση για δημιουργία και την ευρύτερη επικοινωνία των ανθρώπων μέσω του μοναδικού ίσως τομέα που τους φέρνει τόσο κοντά από άκρου εις άκρον της Γης: τη γεύση.

Το Sani Resort κατάφερε να γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός επενδύοντας στην υγιή πρωτοβουλία και την εφευρετικότητα ανθρώπων με γνώσεις και πάθος για το καλύτερο. Αρωγοί σ’ αυτή του την προσπάθεια, όλοι οι chef που συμμετείχαν, οι άνθρωποι που εργάστηκαν μήνες αθόρυβα για τη σωστή προετοιμασία του, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό των ξενοδοχείων Sani Asterias Suites, Porto Sani Village, Sani Beach Club, Sani Beach Hotel, της Sani Marina και των τεσσάρων εστιατορίων του Sani Resort –Ντομάτα, Byblos, Water Restaurant και Sea You Up- όπου διεξήχθη το Sani Gourmet, τo τμήμα Προμηθειών και το προσωπικό της αποθήκης, το κοινό που έσπευσε να δοκιμάσει, να κρίνει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια των ανθρώπων που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν τα πιο γευστικά και όμορφα πιάτα, τους καλεσμένους, τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το γεγονός καθώς βεβαίως και τους χορηγούς του.

Του ευχαριστούμε όλους θερμά.

Οι συμμετέχοντες σεφ:

Alfred Prasad – ΙΝΔΙΑ (1 αστέρι Michelin)
Tάσος Μαντής – ΕΛΛΑΔΑ
Κemal Demirasal – ΤΟΥΡΚΙΑ
Anar Gasimov – ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Lorenzo Cogo – ΙΤΑΛΙΑ (1 αστέρι Michelin)
Hamid Salimian – ΙΡΑΝ
Tim Yau Lai – ΚΙΝΑ (2 αστέρια Michelin)
Χρύσανθος Καραμολέγκος – ΕΛΛΑΔΑ
Tamara (Tekuna) Gachechiladze – ΓΕΩΡΓΙΑ