Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

El Caminante: Έκθεση φωτογραφίας & παρουσίαση φωτογραφικού άλμπουμ του Dimitris The Athens στο Root Artspace

El Caminante: Έκθεση φωτογραφίας & παρουσίαση φωτογραφικού άλμπουμ του Dimitris The Athens στο Root Artspace

Η έκθεση "El Caminante" του Dimitris The Athens περιλαμβάνει φωτογραφίες από το περιπατητικό ταξίδι Camino Santiago de Compostella των 855χλμ, από το Saint-Jean-Pied-de-Port της Γαλλίας κατά μήκος των Πυρηναίων. Η έκθεση διαρκεί από τις 26 Μαΐου -2 χρόνια από την ημερομηνία που ξεκίνησε το ταξίδι- έως και τις 15 Ιουνίου 2015 και φιλοξενείται σε όλους τους χώρους του Root Artspace.

 

Το 2013 o αντισυμβατικός φωτογράφος Dimitris The Athens ξεκίνησε τη διαδρομή Camino Santiago de Compostella, την οποία ακολουθούν χιλιάδες πιστοί κάθε χρόνο, πιστός κι αυτός στην τέχνη της φωτογραφίας και στην αναζήτηση της απλότητας της απεικόνισης: "Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι μη γνωρίζοντας σχεδόν τίποτα για αυτό. Ήθελα να το γνωρίσω μέσα από το φακό μου. Νομίζω ότι αυτό που με έσπρωξε εκεί δεν ήταν τελικά η φωτογραφία. Ήταν το κομμάτι της ψυχής μου που είχα αφήσει να μου κλέψει τη ζωή. Έζησα την ηρεμία, τον κόπο, τον πόνο, την προσμονή, τη φιλία, την κατανόηση και πάνω από όλα την ομορφιά της εσωτερικότητας. Αυτά σου δίνει το μονοπάτι."

 

To Camino Santiago de Compostella είναι μια διαδρομή αφιερωμένη στον Άγιο Ιάκωβο η οποία ακολουθείται μέσω πολλών πόλεων της Ευρώπης και καταλήγει στην πόλη Santiago de Compostella της βορειοδυτικής Ισπανίας. Ο Dimitris The Athens αποφάσισε να ακολουθήσει τη διαδρομή αυτή και να απαθανατίσει με το φωτογραφικό του φακό την προσπάθεια του ανθρώπινου σώματος που πηγάζει από την πίστη για κάτι ανώτερο, όποιο και αν είναι αυτό για τον κάθε άνθρωπο. Για εκείνον ήταν η μικρότητά μας μέσα στη φύση, τις 35 αυτές ημέρες που περπάτησε πλάι σε άλλους πιστούς.

 

Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν όλη την ιστορία του ταξιδιού στο Root, ακολουθώντας μία περιπατητική διαδρομή στους χώρους του με αρχή, μέση και τέλος. Παράλληλα θα μπορούν να βρουν το φωτογραφικό άλμπουμ "El Caminante" διάστασης 30X45cm, το οποίο περιλαμβάνει 190 φωτογραφίες σε μια περιορισμένη έκδοση 100 αντιτύπων για όλο τον κόσμο υπογεγραμμένων από το φωτογράφο.

 

Στα πλαίσια της έκθεσης θα προβληθεί για πρώτη φορά τρέιλερ από το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της Χριστίνας Μουμούρη με τίτλο “Believe It” το οποίο γύρισε κατά την διάρκεια που περπατούσε στο Camino de Santiago.

Σχετικές ειδήσεις
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Jazz Moments: Έκθεση και παρουσίαση λευκώματος του Ανδρέα Ζαχαράτου στο Athens House of Photography
03.12.2015 16:48
Το Athens House of Photography έχει την τιμή να παρουσιάσει την έκθεση φωτογραφίας και το φωτογραφικό λεύκωμα του Ανδρέα Ζαχαράτου, με τίτλο ˝JAZZ MOMENTS˝ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015.
Winter: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
02.12.2015 15:21
Χειμωνιάτικες φωτογραφίες θα φιλοξενούνται στη Black Wall Gallery από τις 4 Δεκεμβρίου 2015 σε μια έκθεση με τίτλο Winter και θα προσπαθήσουν να βάλουν τους θεατές σε μία πιο χειμωνιάτικη διάθεση.
Nightstalkers - Φωτογραφίζοντας το αθέατο: παρουσίαση εργαστηρίου στο Ρομάντσο
03.11.2015 16:06
Η αθέατη πλευρά της Αθήνας ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας μέσα από το βλέμμα του φωτογραφικού φακού.
Santiago Calatrava. Η αναγέννηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν»: έκθεση στο Τελλόγλειο
29.10.2015 17:15
To Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. παρουσιάζει το νέο αρχιτεκτονικό έργο του Santiago Calatrava, την ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν», και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 στις 20:00.